Na snímke z roku 2014 (zľava) Mike Shinoda, Rob Bourdon, Joe Hahn, Brad Delson, Dave Farrell a Chester Bennington.Reuters
StoryEditor

"Démoni, ktorí ťa nám vzali, žijú medzi nami". Linkin Park poslal Chesterovi srdcervúci odkaz

27.07.2017, 00:01
Americký Linkin Park v pondelok uverejnil na Twitteri správu venovanú svojmu zosnulému spevákovi Chesterovi Benningtonovi.

Americký Linkin Park v pondelok uverejnil na Twitteri správu venovanú svojmu blízkymu spevákovi Chesteru Benningtonovi. Jej súčasťou je odkaz na webovú stránku, kde je kontakt na krízovú linku, ktorú môžu využiť ľudia so samovražednými myšlienkami. Kapela zrušila americké turné, informujú Lidovky.

Zanechal po sebe šesť detí a jednu miléniovú generáciu, ktorá vyrastala na nu-metalovom boome a ako Hybrid Theory a Meteora. Na konci listu uverejnil odkaz na webové stránky, kde je uvedené číslo a nonstop textová linka. "Obráťte sa na uvedené kontakty v prípade, že vy, alebo ktokoľvek koho poznáte, potrebuje pomoc", píše sa na stránkach s telefónnym a textovým kontaktom. Tie odkazujú na Národnú linku na prevenciu suicidálnych trestných činov.

Krízová linka si kladie za cieľ pomáhať ľuďom so samovražednými myšlienkami a depresiami. "National Suicide Prevention Lifeline je národná sieť miestnych krízových centier, ktorá poskytuje pomoc ľuďom v krízovej alebo emocionálnej núdzi 24 hodín denne, 7 dní v týždni, bezplatnú a dôvernú emočnú podporu," uvádza National Suicide Prevention Lifeline.

"Drahý Chester, ovplyvnil si toľko ľudí, možno viac, než si si kedy uvedomoval. Talinda aj s rodinou sú vďační za mnoho podporujúcich reakcií. Chcú, aby celý svet vedel, že si bol najlepší manžel, otec a syn. Rodina už nikdy nebude úplná, "píše ďalej kapela v liste venovanom Chesterovi Benningtonovi. Členovia spomínajú na roky spoločnej tvorby a na to, že Chesterova kreativita, ústretovosť a hlas nemôžu byť nikdy nikým nahradené.

"Démoni, ktorí nám ťa vzali, žijú medzi nami." Zatiaľ nevieme, aká bude naša budúcnosť, ale vieme, že si urobil život každého z nás lepším. Ďakujeme ti za tento dar. Milujeme ťa, veľmi nám chýbaš. Kým sa opäť nestretneme," zakončuje odkaz Linkin Park.

Americká rocková kapela, založená v roku 1996, po strate speváka zrušila severoamerickej turné "One More Light" a spoločné turné s punkovou kapelou Blink - 182, fanúšikom vracia peniaze za kúpené lístky.

Chester Bennington bol spevák americkej rockovej kapely Linkin Park, ktorá hrá zmes tvrdého rocku, hip hopu a rapu. Bennington si 20.júla vzal život. Obesil sa v deň nedožitých 53. narodenín svojho blízkeho priateľa Chrisa Cornella, ktorý sa obesil v máji.

01 - Modified: 2017-07-20 20:30:15 - Feat.: 0 - Title: Spevák skupiny Linkin Park Chester Bennington spáchal samovraždu
01 - Modified: 2024-04-19 14:36:28 - Feat.: - Title: Taylor Swift vydala nový album. The Tortured Poets Department priniesol 31 nových skladieb a rozbíja internet 02 - Modified: 2024-04-20 09:30:00 - Feat.: - Title: Tieto obľúbené skladby od známych spevákov si už v Čečensku nevypočuješ. Vodca Kadyrov ich z bizarného dôvodu zakázal 03 - Modified: 2024-04-20 09:00:00 - Feat.: - Title: Piesne sa v posledných rokoch zásadne zmenili. Majú jednoduchšie texty, sú negatívnejšie a sebeckejšie, zistila štúdia 04 - Modified: 2024-04-15 11:30:00 - Feat.: - Title: Bruno Mars, Nicolas Cage či 50 Cent. Tieto celebrity nevedeli narábať s peniazmi a o všetko prišli 05 - Modified: 2024-04-14 10:00:00 - Feat.: - Title: Speváčka Call Dominika: Na pódiu som ako ryba vo vode. Môj sen? Spolupráca s Lanou del Rey
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 13:33