StoryEditor

Herec Alec Baldwin nešťastnou náhodou zastrelil kameramanku pri natáčaní filmu

22.10.2021, 07:31
Autor:
TASRTASRipip
K tragédii došlo pri natáčaní westernu s názvom "Rust", v ktorom Alec Baldwin stvárňuje hlavnú úlohu.

Americký herec Alec Baldwin nešťastnou náhodou smrteľne postrelil kameramanku a ďalšiu osobu zranil. Došlo k tomu počas štvrtkového natáčania filmu v americkom štáte Nové Mexiko. Informovala o tom v piatok agentúra AFP s odvolaním sa na políciu.

K tragédii došlo pri natáčaní westernu s názvom "Rust", v ktorom Baldwin stvárňuje hlavnú úlohu.

Halyna Hutchinsová a Joel Souza "boli postrelení, keď zo zbrane vystrelil Alec Baldwin," uviedol šerif okresu Santa Fe. Zbraň bola používaná ako rekvizita.

Postrelenú 42-ročnú kameramanku previezli vrtuľníkom do nemocnice, kde napokon zraneniam podľahla. Muža, režiséra filmu, so zraneniami (48) previezla sanitka do inej nemocnice. Jeho stav je v súčasnosti kritický.

Polícia prípad vyšetruje s cieľom zistiť jeho presné okolnosti. V súvislosti s incidentom nebolo vznesené dosiaľ žiadne obvinenie. Juan Rios z kancelárie šerifa povedal pre Guardian, že "Baldwin prišiel dobrovoľne za vyšetrovateľmi a po rozhovore s nimi odišiel".

„Celé herecké obsadenie a štáb boli dnešnou tragédiou absolútne zničení a Halyninej rodine a jej blízkym vyjadrujeme hlbokú sústrasť,“ uviedla produkčná spoločnosť vo vyhlásení pre portál New York Post. Kameramanka len pred pár dňami zverejnila video z nakrúcania na Instagrame, ako jazdí na koni.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Halyna Hutchins (@halynahutchins)

"Zastavili sme produkciu filmu na neurčitý čas a plne spolupracujeme s vyšetrovaním policajného oddelenia Santa Fe," uvádza sa vo vyhlásení. Hutchinsová bol kameramankou aj akčného filmu Archenemy z roku 2020, v ktorom hral Joe Manganiello.

Absolventka Amerického filmového inštitútu z roku 2015 bola podľa American Film Institute v roku 2019 označená za „vychádzajúcu hviezdu“. 

Baldwin v pripravovanom filme hrá Harlanda Rusta, vyhnanca, ktorého vnuk je usvedčený z vraždy. Spolu sa vydajú na útek, keď je chlapec odsúdený za tento zločin na trest smrti obesením. Baldwin je aj producentom filmu.

Baldwin (63) odštartoval svoju televíznu a filmovú kariéru v 80. rokoch minulého storočia. Okrem množstva významných filmových úloh si získal fanúšikov aj stvárnením bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa v televíznom programe Saturday Night Live.

01 - Modified: 2022-04-26 14:41:23 - Feat.: - Title: VIDEO Polícia zverejnila zábery s Baldwinom natočené len pár minút po tragickej streľbe 02 - Modified: 2021-10-26 09:35:53 - Feat.: - Title: Baldwin sa zúčastnil obradu na pamiatku zastrelenej kameramanky. Jej smrť odkryla znepokojivé fakty 03 - Modified: 2021-10-23 10:28:03 - Feat.: - Title: Smrteľná streľba pri natáčaní filmu: Asistent režiséra nevedel, že Alecovi Baldwinovi podáva zbraň s ostrými nábojmi 04 - Modified: 2021-10-22 17:29:10 - Feat.: - Title: Baldwin sa vyjadril k tragédii: Neexistujú slová, ktoré by vyjadrili môj šok a smútok 05 - Modified: 2021-10-22 10:59:53 - Feat.: - Title: Tragédie na pľacoch sa stávajú, Alec Baldwin nie je jediný. Pri nakrúcaní jedného filmu zomreli dve deti
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
18. apríl 2024 22:36