Vyšetrovatelia newyorskej polície sú presvedčení, že obvinenie zo znásilnenia z roku 2010 voči filmovému magnátovi Harveymu Weinsteinovi je "dôveryhodné", a už zhromažďujú dôkazy, aby mohli požiadať o vydanie zatykača. Šéf detektívov Robert Boyce v piatok oznámil, že vyšetrovatelia vypočuli americkú herečku Paz de la Huertovú, ktorá verejne obvinila Weinsteina z dvoch znásilnení v jej byte. Boyce uviedol, že podľa detektívov je herečkin opis prípadu "vierohodný" a časti tohto jej opisu už majú potvrdené. Združenie amerických producentov (PGA) doživotne vylúčilo zo svojich radov hollywoodskeho magnáta Harveyho Weinsteina, ktorého niekoľko desiatok žien obvinilo z rôznych druhov sexuálne motivovaných útokov. PGA vyhlásilo, že Weinstein sa vzdal svojho členstva a združenie mu ho doživotne odobralo. Toto rozhodnutie je podľa PGA bezprecedentné.Reuters
StoryEditor

V Hollywoode existovala čierna listina "problémových herečiek". Weinstein im nedovolil hrať

18.12.2017, 15:43
Potvrdil to Peter Jackson, režisér filmovej trilógie Pán prsteňov.

Producent Harvey Weinstein mu prostredníctvom svojej firmy Miramax určoval, ktorá herečka môže prísť na kasting, píšu Lidovky.cz. 

O úlohy tak prišli herečky Ashley Juddová a Mira Sorvinová, ktoré Weinstein nechcel ani pustiť na casting. Obidve patrili k prvým, ktoré prehovorili o jeho sexuálnom obťažovaní. 

Filmovú sériu Pán prsteňov a Hobit produkovala firma Miramax. Tú založili v roku 1979 Harvey a Bob Weinsteinovci. 

Práve aféra okolo Weinsteina odštartovala vlnu priznaní o sexuálnom obťažovaní a to následne viedlo až k založeniu hashtagu #MeToo.

V rozhovore pre novozélandský magazín Stuff prehovoril režisér Peter Jackson o tom, ako sa mu s Weinsteinovcami spolupracovalo. Priznal, že spoločnosť si nepriala, aby sa herečky Ashley Juddová a Mira Sorvinová zúčastnili kastingu na prvý diel Pána Prsteňov. 

"Pamätám si, ako nám hovorili, že práca s nimi je nočnou morou a že sa im musíme za každú cenu vyhnúť.  Bolo to tuším v roku 1998,“ spomína si Jackson.

Slávny režisér tvrdí, že nemal žiaden dôvod nariadenie Miramaxu spochybňovať. "Spätne si uvedomujem, že išlo o očierňovaciu kampaň. Kŕmili nás klamstvami a my sme naozaj vyškrtli tieto talentované herečky."

Peter Jackson ale nakoniec prestal spolupracovať s Miramaxom a prešiel k spoločnosti New Line Cinema. V rozhovore ďalej hovorí, že mu bratia Weinsteinovci diktovali nesplniteľné podmienky.

„Akonáhle som to ráno videla, začala som plakať," reagovala na tento rozhovor herečka Mia Sorvinová na svojom Twitteri. "Je mi zle od srdca. Tušila som, že Harvey Weinstein prekazil moju kariéru, ale nebola som si istá. Vďaka Petrovi Jacksonovi za to, že bol úprimný," dodala.

"Na toto si veľmi dobre pamätám," napísala jednu jedinú vetu Ashley Juddová. Na rozhovor reagoval aj Weinsteinov hovorca: "Harvey si veľmi ctí Petra Jacksona. Bratia Weinsteinovci do výroby filmov nikdy nezasahovali."

Mia Sorvinová a Ashley Juddová patrili medzi prvé ženy, ktoré verejne prehovorili o sexuálnom obťažovaní zo strany hollywoodskeho producenta. 

01 - Modified: 2019-12-20 07:56:02 - Feat.: - Title: Olympiáda v Tokiu sa výrazne predraží. Bude stáť desaťkrát viac, ako sa pôvodne očakávalo 02 - Modified: 2019-08-05 11:39:48 - Feat.: - Title: Vybrali sme pre vás šesť najkrajších júlových outfitov známych Sloveniek. Ktorý sa vám páči najviac? 03 - Modified: 2019-07-24 21:53:39 - Feat.: - Title: Johnsonovi gratuloval aj Tusk, žiada detaily o jeho plánoch brexitu 04 - Modified: 2019-04-21 08:36:07 - Feat.: - Title: Režisér Polanski zažaloval Akadémiu filmových umení za nespravodlivé vylúčenie 05 - Modified: 2018-06-18 13:57:36 - Feat.: - Title: MeToo kampaň žien v čiernom
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 02:32