StoryEditor

Posledná Hra o tróny: Čo zatiaľ vieme o finále seriálu?

07.09.2018, 12:40
Čo zatiaľ s určitosťou vieme o finále seriálu Hra o tróny?

Už viac ako rok čakajú televízni fanúšikovia na pokračovanie seriálu Hra o tróny. Stanica HBO si s natáčaním finálnej série jedného z najúspešnejších seriálov všetkých čias dala načas a tají akékoľvek detail, uvádza iDnes.cz

Niečo sa však už podarilo zistiť o nadväzujúcom seriáli Dlhá noc. "Podobne ako zima, aj finálna séria seriálu Hra o tróny prichádza. Avšak nie tak rýchlo." Tak začína americký filmový web Hollywood Reporter súhrn faktov, ktoré sú o finálnej verzii seriálového fenoménu známe.

Pozrite si trailer k nadväzujúcemu seriálu Dlhá noc:

Čo zatiaľ vieme o finále seriálu?

  • Čo zatiaľ s určitosťou vieme, je počet dielov. Doteraz posledná siedma séria ich namiesto obvyklých desiatich mala sedem, finálna ôsma ich bude mať iba šesť. Malý počet vynahradí dĺžka jednotlivých dielov.
  • Namiesto klasického trvania seriálu pôjde skôr o kratšie filmy. Web tvrdí, že existuje zatiaľ iba jeden jediný človek, ktorý naozaj vie, ako to celé skončí. Myslí tým samozrejme autora knižnej predlohy G.R.R. Martina, ktorý sa naďalej trápi prepisovaním odkladanej knihy Víchry zimy. Tie pravdepodobne nevyjdú ani tento rok, avšak na vydanie je už pripravená voľne nadväzujúca kniha Fire and Blood, kde Martin popisuje kompletnú históriu rodu Targaryenov. Text vyjde v angličtine 20. novembra.
  • Ani samotní herci netušia, ako Hra o tróny skončí. To dokladajú slová herečky Emilie Clarkeovej. "Ani neviem, či to neviem. A myslím to vážne. Tuším, že natočili veľa materiálu, o ktorom nám ani nepovedali. Naozaj. Vôbec nám v tomto neveria," povedala predstaviteľka slečny Daenerys.

V galérii nájdete fotografie k siedmej sérii Hra o tróny:

  • "Existuje mnoho eventuálnych koncov a myslím, že sa nakrúcajú všetky," dodala herečka. HBO teda zrejme nakrútila niekoľko rôznych rozuzlení, aby fanúšikov zmiatla a zneistila ich v prípade, že niečo unikne na internet predčasne.
  • Ako režiséri budú pod finálnymi epizódami podpísaní Miguel Sapochnik a David Nutter. Vzhľadom k tomu, že stoja za ospevovanými epizódami Hardhome či Bitka bastardov, môžeme čakať naozaj veľa akcie. Nutter režíroval Dažde Kastameru, teda diel, ktorý končil šokujúcim momentom známym ako Red Wedding. Úplne posledný diel Hry o tróny má však do svojich rúk vziať kreatívna dvojica DB Weiss a David Benioff.

Dlhá noc

Hoci sa už herci so seriálom definitívne rozlúčili (a podľa herečky Sophie Turnerovej ho sprevádzalo veľa sĺz), nie je pri poslednej sérii doposiaľ známy termín premiéry. HBO len uistila, že to bude v prvej polovici roka 2019.

Len trochu jasnejšie je aj ohľadom nadväzujúcich seriálov. Najďalej je zrejme projekt nazvaný Long Night, teda Dlhá noc. Nový seriál zo sveta G.R.R. Martina sa bude v Západozemi odohrávať tisíce rokov pred súčasným dianím seriálu Hra o tróny.

Rozprávať bude o prvom stretnutí ľudí s Bielymi chodcami a temnej noci, ktorá trvala celú jednu generáciu. Jeden moment z tejto doby už mohli diváci Hry o tróny vidieť.

Išlo o spomienku Detí lesa na osudovú chvíľu, kedy stvorili prvého Bieleho chodca. Ak sa začne nakrúcať budúci rok, mohol by sa nový seriál dostať na obrazovky v roku 2020.

01 - Modified: 2017-07-20 08:52:41 - Feat.: 0 - Title: Recenzia Hra o tróny: Prvá séria pôsobila skromnejšie. Nová sa utápa v megalomanstve 02 - Modified: 2018-01-06 09:16:17 - Feat.: 0 - Title: Bude to neuveriteľné, to najlepšie čo ste v televízii kedy videli, hovorí herec o seriáli Hra o tróny
01 - Modified: 2024-04-16 18:49:05 - Feat.: - Title: Pred parlamentom protestovali stovky ľudí proti zásahom do kultúry 02 - Modified: 2024-04-16 09:11:16 - Feat.: - Title: Komédia, napínavý triler, vzťahová groteska aj detektívka. Hra 2:22 - príbeh duchov dorazila na Slovensko 03 - Modified: 2024-04-09 13:36:37 - Feat.: - Title: Prvé znamenie: Prichádza Satan! 04 - Modified: 2024-04-08 15:54:24 - Feat.: - Title: Týždeň slovenského filmu predstaví minuloročnú domácu tvorbu 05 - Modified: 2024-04-03 12:27:17 - Feat.: - Title: Stovky umelcov z oblasti hudby vyzvali na ochranu pred AI: Varujú pred útokom na ľudskú tvorivosť
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
23. apríl 2024 22:13