StoryEditor

Z natáčania predchodcu Hry o tróny unikajú prvé fotografie

18.07.2019, 16:00
Z práve prebiehajúceho natáčania seriálu dejového predchodcu seriálového hitu Hra o tróny unikajú fotografie i informácie.

Tisíce rokov predtým, než o Železný trón usilovala Daenerys Targaryenová, sa v Západozemí písali celkom iné legendy. Bola práve takzvaná Doba hrdinov, čas nebývalého rozmachu a veľkolepých hrdinských činov. Práve tu sa ale zrodí hrozba nemŕtvych Bielych chodcov, ktorí so sebou prinesú Dlhú noc, udalosť, ktorá Západozemie uvrhne do mrazu a temnoty.

Seriál sa podľa nových dostupných informácií bude konkrétne odohrávať zhruba päť tisíc rokov pred Hrou o tróny. V tej dobe nebolo Západozemie rozdelené na sedem kráľovstiev, ako sú diváci z Hry o tróny zvyknutí, ale na viac ako sto malých kráľovstiev.

​Natáčanie prebieha v Severnom Írsku a Taliansku. Práve z Talianska sú všetky uniknuté zábery. "Chvíľu pred západom Slnka z jaskýň vycestovala loď, aby sa vrátila do druhej základne filmového štábu v prístave v Gaeta. Tentoraz boli herci v kostýmoch a vlajka a so vztýčenou vlajkou (ktorá by mohla patriť dávnym Starkovcom?)," zdieľal na Twitter fotku fanúšikovský účet GoTlike Locations.

Vlajka na lodi, ktorý vyzerá takmer ako vikingská, nepochybne zobrazuje zlovlka. Nie je žiadnym tajomstvom, že sa má nový seriál odohrávať na Severe a tým v ňom celkom iste bude hrať úlohu rod Starkovcov.

Možno ide ale o rod Casterlyovcov, ktorý bol prominentný práve v čase, keď sa seriál odohráva. Erb totiž môže zobrazovať levicu. Tú si Casterlyovci dali do erbu potom, čo jednu takú na love zabili, ale ušetrili jej mačiatka. Tým sa mali zapáčiť Bohom. Casterlyovcov nakoniec vytlačil do tej doby malý rod Lannisterovcov pod vedením Lanna Chytrého (Lann the Clever). Ostatne preto sa v Hre o tróny rodové sídlo Lannisterovcov volá Casterlyho skala.

Iná uniknutá fotka z talianskej jaskyne Grotta Del Turco zobrazuje herečku Naomi Wattsovú, ako kráča po ceste s filmármi za chrbtom. Wattsová na sebe má honosné zlaté šaty. Zlatá je farba Lannisterovcov, ale je otázkou, či sa rod v seriáli objaví. V tom čase síce už pravdepodobne existoval, bol ešte nejakú dobu bezvýznamný. Zaujímavé tiež je, že seriál sa točí okolo príchodu takzvanej Dlhej noci a s tým spojeného zrodenia Bielych chodcov. Herečkiné šaty sú pritom vo veľmi letnom štýle. Naomi Wattsová v seriáli podľa materiálov HBO stvárňuje "charizmatickú aristokratku s temným tajomstvom." Nie je však jasné, ako zasiahne do deja.

Seriál má byť úplne iný ako Hra o tróny, hoci sa odohráva v rovnakom svete. "Západozemie je iným miestom. Nie je tam žiadne Kráľovo prístavište, žiadny Železný trón. Tiež neexistujú Targaryenovci, pretože Valyria a jej draci sa sotva stačili zrodiť. Stojíme tu tvárou v tvár naozaj prastarému svetu. Ja dúfam, že to pre divákov bude veľká časť toho, prečo bude seriál zábavný," opísal vlani v novembri George R. R. Martin pre magazín Entertainment Weekly.

O seriál sa ako tvorca (showrunner) stará veľmi činná scenáristka Jane Goldmanová. Tá je podpísaná pod úspešnými filmami ako sú špiónska komédia Kingsman: Tajná služba (2014), atmosférický Domov pre neobyčajné deti slečny Peregrinovej (2016), komiksový akčný film Kick-Ass (2010) alebo romantická rozprávka Hviezdny prach (2007). George R. R. Martin na seriál dohliada ako producent. Prvý diel podľa dostupných informácií režíruje S. J. Clarksonová (Boj o moc, Jessica Jones).

Z minulosti poznáme aj herecké obsadenie. Naomi Wattsovú doplnia hlavne mladé a neopozerané tváre. Sú nimi Josh Whitehouse (Alleycats, Northern Soul), Naomi Ackieová (Lady Macbeth, pripravovaná deviata epizóda ságy Star Wars), Denise Goughová (Colette: Príbeh vášne, Tichý krik), Jamie Campbell Bower (Smrteľné stroje, seriál Sweeney Todd), Sheila Atimová (seriál Neviestky), Ivanna Jeremiah (seriály Humans a Doctor Who), Georgia Henleyová (filmová trilógia Letopisy Narnie), Alex Sharp (To the Bone, Ako baliť dievčatá na večierkoch) a Toby Regbo (Fantastické zvieratá: Grindelwaldove zločiny)

01 - Modified: 2019-07-16 18:55:52 - Feat.: 0 - Title: Nominácie na ceny Emmy ovládla Hra o tróny 02 - Modified: 2019-07-04 19:28:03 - Feat.: 0 - Title: Nespokojní fanúšikovia Hry o tróny sa dočkali. Takto vyzerá nový koniec seriálu 03 - Modified: 2019-05-23 12:16:08 - Feat.: 0 - Title: George R.R. Martin o konci seriálu Hra o tróny: Nie som nahnevaný, len smutný 04 - Modified: 2019-05-21 09:33:25 - Feat.: 0 - Title: Posledná epizóda Hry o tróny hodila predošlé série do koša. Dielo je dokonané. Alebo nie? 05 - Modified: 2019-05-19 14:18:21 - Feat.: 0 - Title: Sklamanie z konca Hry o tróny muselo prísť. Spisovateľ vysvetľuje prečo 06 - Modified: 2019-04-29 14:50:33 - Feat.: 0 - Title: Kráľ nemŕtvych z Bratislavy. Slováka, ktorého preslávila Hra o tróny, si obľúbil aj Ridley Scott
01 - Modified: 2022-12-16 13:49:33 - Feat.: - Title: Po Targaryenoch sa chystá ďalší seriál z Westerosu. Vráti sa obľúbená postava Jona Snowa, čo o projekte vieme? 02 - Modified: 2022-08-17 11:23:02 - Feat.: - Title: Štart seriálu Rod draka je na spadnutie, jeden z hlavných hercov však nešetrí kritikou 03 - Modified: 2021-04-16 06:38:37 - Feat.: - Title: Hra o tróny prepísala rekordy medzi televíznymi seriálmi 04 - Modified: 2021-03-31 06:49:49 - Feat.: - Title: Hra o tróny sa dočká divadelnej adaptácie, cieľom je Broadway 05 - Modified: 2021-02-18 11:22:17 - Feat.: - Title: Hra o tróny sa čoskoro dočká pokračovania. Čo vieme o seriáli Rod draka?
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
24. apríl 2024 04:18