StoryEditor

Posledná nahrávka Amy Winehouse vyjde v stredu (video)

13.09.2011, 09:50
Autor:
ČTKČTK
Posledná nahrávka nedávno zosnulej britskej speváčky Amy Winehouse vyjde už v stredu ako singel na internete. Ide o duet s osemdesiatpäťročnou americkou legendou popového a jazzového spevu Tonym Bennettom.

S týn Winehouse v londýnskom štúdiu Abbey Road Studios naspievala jeden z najčastejšie interpretovaných jazzových štandardov Body and Soul.

Nahrávka vznikla podľa spoločnosti Sony Music tento rok v marci, teda približne štyri mesiace pred nečakanou a doteraz nevyjasnené smrťou speváčky, ktorá by sa práve zajtra dožila 28 rokov. Singel bude k dostaniu vo všetkých internetových obchodoch. Výťažok z jeho predaja získa nadácia Amy Winehouse Foundation, ktorú založil otec speváčky a ktorá má pomáhať ľuďom závislým na návykových látkach.

"Prežili sme spolu v štúdiu nádherné chvíle a ja viem, že Amy bola s nahrávkami veľmi spokojná," zaspomínal si Bennett. "Bola jednoducho veľkolepá a nahrávky perfektne zachytili esenciu jej jedinečného umenia. Bola požehnaná naozaj vzácnym talentom," vyhlásil Bennett.

Pieseň Body and Soul je len jednou z viacerých na chystanom Bennettovom albume "Duets II", ktorý vyjde v piatok. V ďalších duetoch sa Bennett spojil s Lady Gaga, Norah Jones, Michaelom Buble, Mariah Carey, Willie Nelsonom a Andreom Bocellim.

01 - Modified: 2004-05-20 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Bývalý šéf MMF Horst Köhler mieri na zámok Bellevue
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 20:49