StoryEditor

Zomrel slávny Otec v sukni. Polícia pripúšťa samovraždu

12.08.2014, 01:44
Autor:
stlstl
Známeho herca našli mŕtveho v jeho dome v Kalifornii v pondelok vo večerných hodinách.

Robin Williams zomrel vo veku 63 rokov. Po privolaní na záchrannú linku 911 do jeho domu v Tiburone, štáte Kalifornia, ho tesne po polnoci prehlásili za mŕtveho.

Úrad šerifa potvrdil, že známy komik pravdepodobne spáchal samovraždu. K nej malo dôjsť obesením.

Vyšetrovanie jeho smrti ešte stále prebieha.

V rezidencii v Tiburone býval spolu so svojou manželkou. Tá prostredníctvom hovorcu žiada o súkromie. Rovnako však dodala, nech svet spomína na chvíle, kedy rozosmieval milióny ľudí.

Podľa informácií mal herec bojovať s ťažkými depresiami.

Williams bol známy komik, ktorý získal Oskara v roku 1997 za film Good Will Hunting a zahral si aj v snímkach Noc v múzeu či Pani Doubtfire. Získal dve ceny Emmy, štyri zlaté glóbusy a päť cien Grammy.

Pozrite si najslávnejšie úlohy oscarového komika v našej galérii.

Williams sa preslávil ako výrazný komik, pri hraní často improvizoval a na mieste si vymýšľal dialógy. 

Jemnosť a cit pre svoje postavy, akú použil vo svojej slávnej úlohe otca prezliekajúceho sa za upratovačku vo filme Mrs. Doubtfire, údajne pochytil od vlastného otca, "pokojného a bezkonfliktného človeka", ako hovoril. 

Povestný bol ale aj ako workoholik. "Boli časy, keď som za rok stihol natočiť osem filmov. To sa človek musel naozaj snažiť, aby šiel do kín film, v ktorom nehral, "spomínal. 

Drogy a alkohol

Williams, ktorý bol dlho závislý na drogách a alkohole, sa tento rok v júni vrátil z liečby, napísal denník Los Angeles Times. Podľa neho herec dlho holdoval kokaínu, závislosti sa ale zbavil v roku 1983. 

Až v roku 2003 pri natáčaní na Aljaške však začal znova piť. "Nakrúcali sme v dedinke, ktorá síce nie je na konci sveta, ale odkiaľ bolo na koniec sveta skoro vidieť," vysvetlil Williams. "Napadlo ma, že to prežijem len s alkoholom. Bol som sám, mal som strach a než som si uvedomil, čo sa deje, už som do toho zase spadol. "

V roku 2006 ale Williamsa rodina prehovorila, aby podstúpil liečbu. "Neustále som sa snažil žartovať, bol som taký, akého ma poznáte. Mimochodom som zistil, že stačí pár vtipov a celá skupinová terapia sa spoľahlivo rozpadne, "rozprával veselo.

Oscarový herec

Oscara získal herec roku 1998 za vedľajšiu rolu vo filme Dobrý Will Hunting. V ňom sa ako terapeut snažil pomáhať postave herca Matta Damona. "Chcel by som poďakovať svojmu otcovi. Keď som mu povedal, že sa chcem stať hercom, odpovedal, že je to fajn, len nech sa pre istotu vyučím aj na zvárača, "vyhlásil Williams, keď Oscara preberal. 
 
Ako herec sa Williams nebránil ani záporným rolám. Roku 2002 vo filme Insomnia stvárnil spisovateľa a zabijaka prenasledovaného policajtom, ktorého hral Al Pacino. Ten istý rok Williams účinkoval v psychologickom thrilleri Expres foto, kde ako zamestnanec fotografického laboratóriá začal byť posadnutý rodinou, ktorej vyvolával snímky.

Na nečakanú smrť zareagoval aj americký prezident Barack Obama.

„Robin Williams bol letcom, lekárom, džinom, prezidentom, pestúnkou, profesorom a všetkým medzi tým. Ale bol jedinečný. Do našich životov prišiel ako mimozemšťan - ale dokázal sa dotknúť každého prvku ľudskej duše. Dokázal nás rozosmiať. Dokázal nás rozplakať. Svoj nesmierny talent štedro rozdával každému, kto to potreboval najviac - počnúc našimi vojakmi v cudzine, až po tých na okraji našej spoločnosti,“ povedal Obama vo vyhlásení.

 

Takto reagovala Williamsova dcéra len pár hodín po smrti svojho otca na Twitteri. Venovala mu pasáž z knihy Malý princ.

 

 

"Bol jediným svojho druhu. Vtrhol do našich životov ako mimozemšťan, ale zasiahol každého z nás svojou ľudskosťou. Dokázal nás rozosmiať, dokázal nás rozplakať. Rozdával svoj ​​nesmierny talent zadarmo a s takou štedrosťou všetkým, ktorí ho potrebovali. Od našich vojakov v boji po ľudí na uliciach, "napísal v oficiálnom vyhlásení Baracka Obamu Biely dom.

 

 

Hollywood reaguje na smrť slávneho komika na sociálnych sieťach.

 

Spevák Lenny Kravitz: Bola mi cťou, Robin

 

Americká komička a moderátorka posledných Oscarov, Ellen DeGeneres píše na Twitteri, že Robin dal veľa mnohým ľuďom, jej jeho smrť zlomila srdce.

 

Herca si uctil aj Tim Cook, ktorý vyzdvihuje jeho skvelý talent.

 

01 - Modified: 2006-09-13 09:00:19 - Feat.: 0 - Title: Naozajstná zhoda náhod?
01 - Modified: 2024-04-21 14:35:17 - Feat.: - Title: Josef Laufer po 4 rokoch v umelom spánku navždy odišiel. Plánovanú operáciu srdca neprežil 02 - Modified: 2024-04-16 10:27:09 - Feat.: - Title: Ženy po celom svete smútia. Najsexi herec planéty bude otcom 03 - Modified: 2024-04-14 08:51:07 - Feat.: - Title: Po vnučke sa mu narodila ďalšia dcéra. Maroš Kramár sa v 64 rokoch stal štvornásobným otcom 04 - Modified: 2024-04-11 15:55:53 - Feat.: - Title: Herec O. J. Simpson podľahol rakovine. Hviezdu amerického futbalu preslávil aj súdny spor 05 - Modified: 2024-04-06 17:51:27 - Feat.: - Title: Pred tridsiatimi rokmi zomrel Kurt Cobain. Pochmúrny Klub 27 sa každý rok rozrastie o ďalších členov
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 15:08