StoryEditor

Tipy na víkend: majáles, víno aj história

02.05.2014, 00:00
Autor:
stlstl
Neviete, kam vyraziť cez víkend? Máme pre vás päť tipov na prvé majové dni.

Bratislavský majáles

Kedy a kde: 1. -  4. mája, Tyršovo nábrežie, Bratislava
Tradičný majáles je tentokrát spojený aj s oslavami 10. výročia vstupu Slovenska do Európskej únie. Počas štyroch dní ožije pravá strana Dunaja rozmanitými kultúrnymi akciami, koncertmi, diskusiami, ukážkami netradičných športov či kreatívnym trhom. To všetko vyvrcholí veľkolepým ohňostrojom odpaľovaním priamo z hladiny Dunaja. Okrem slovenských kapiel sa predstaví tiež vynikajúci český spevák Václav Neckář.
Kompletný program nájdete TU.

 

Krst albumu skupiny Millhouse


Kedy a kde: 3. mája, Randal klub, Bratislava
V sobotu pokrstí kapela Millhouse svoj debutový album „Event Horizon“. Okrem nich počas večera odohrá koncert aj grunge-ová kapela Sliming Spoon z Prievidze. Millhouse zatiaľ tají nielen meno krstného otca ale aj špeciálneho hosťa, ktorý sa počas večera predstaví. Album si budete môcť kúpiť priamo na koncerte. Skupina Millhouse je na scéne od roku 2007. Dvakrát reprezentovala Slovensko na medzinárodnej súťaži kapiel Emergenza, má za sebou jedno EP “Alea Iacta Est”, vydané netradične na USB kľúči a v minulom roku na seba upozornila úspešným singlom Mangy Wolf. Autorom originálneho vizuálu, ktorého súčasťou je aj desaťstranový booklet so všetkými textami, je skúsený grafický dizajnér Adam Pižurný.


Turzovské slávnosti

Kedy a kde: 3. – 4. mája, Oravský hrad  
Odomnknite letnú sezónu na slovenskom najnavštevovanejšom hrade s niekdajším uhorským palatínom. 
V sobotu sa gróf Juraj Turzo pripraví na príchod kráľa a okolité obce mu odovzdajú povinné renty. V nedeľu príde sám uhorský kráľ Rudolf II. so svojim sprievodom, aby odovzdal darovaciu listinu Jurajovi Turzovi, ktorou získa celé Oravské panstvo do trvalého vlastníctva. Tohtoročné Turzovské slávnosti pripravili zaujímavé programy. Každý deň sa môžete tešiť na zaujímavý historický program ako humorné divadelné vystúpenia, ktorá zahrá Historické hudobné a divadelné združenie Tormen, predstaví sa Divadelná skupina Oravského múzea, uvidíte šermiarske súboje Nitrianskej turnajovej spoločnosti, gajdovačkau Cechu Slovenských gajdošov, dvorské tance - Skupiny historického tanca Galthilion a historickú módnu prehliadku. Okrem toho na Vás čaká remeselnícky jarmok so zaujímavými výrobkami, na ktorom nebude chýbať ani ochutnávka tradičných jedál. Zabaviť sa budú môcť aj Vaše deti na historických atrakciách. Bonusom budú aj večerné prehliadky hradu až do 20:00.

 

1. májová degustácia vín

Kedy a kde: 3. mája, ViNOCENTRUM, Banská Štiavnica
Ochutnajte vína zo Štiavnických vrchov na májovej degustácii. Pripravených je desať vzoriek a okrem ich ochutnania sa tiež niečo dozviete o pestovaní viniča v tejto oblasti. Počet miest je limitovaný, tak si to svoje čím skôr zarezervujte.

 

Výstava New Kelly Multikulty


Kedy a kde: vernisáž 2. mája, Tatranská galéria, Poprad
Nekonvenčný fotograf a výtvarník Ivan Kelly Köhler otvára v Tatranskej galérii v Poprade výstavu s názvom New Kelly Multikulty. Hosťami budú Ľubomír Feldek, Oľga Feldeková,Katarína Feldeková a jazzman Peter Lipa. Výstava potrvá do 22. júna.

 

 

01 - Modified: 2006-04-28 10:13:00 - Feat.: 0 - Title: Šéf FEDu signalizoval koniec zvyšovania sadzieb
01 - Modified: 2024-04-09 15:01:47 - Feat.: - Title: Klenot našej atletiky napíše ďalšiu kapitolu. Bez zvýhodnení, národný beh je pre všetkých, tvrdí organizátor 02 - Modified: 2024-04-05 13:32:13 - Feat.: - Title: Znamenia, ktoré sa môžu tešiť na víkend: Na čo sa títo štyria majú pripraviť? 03 - Modified: 2023-12-19 08:51:32 - Feat.: - Title: KOMENTÁR: Podpora pre Globsec? Úvahy vlády sú absurdné 04 - Modified: 2023-09-22 12:47:14 - Feat.: - Title: Veľká zmena v biznise s lístkami. Ticketportal SK prebral Ticketmediu, ktorá predáva vstupenky na Slovan 05 - Modified: 2023-06-23 10:11:27 - Feat.: - Title: Nový sedan či šialené SUV z minulosti. BMW prinieslo na Slovensko poriadnu exkluzivitu
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 13:53