StoryEditor

Všetci ju odsudzovali, teraz ovládla ceny MTV

25.08.2014, 14:16

Hlavnú cenu hudobnej televízie MTV za najlepšie video roka získala v noci na dnes americká speváčka Miley Cyrus so škandalóznym klipom k piesni Wrecking Ball.



Na rozdiel od vlaňajšieho odovzdávania cien MTV Video Music Awards zostala Cyrus tentoraz v hľadisku a pre cenu na pódium za seba poslala svojho hosťa - mladého muža, ktorý sa predstavil ako bezdomovec Jesse. "Ďakujem vám všetkým. Volám sa Jesse a prijímam túto cenu v mene 1,6 milióna mladých bezdomovcov v Spojených štátoch, ktorí hladujú a boja sa o svoje životy," prečítal z pripraveného kusa papiera, zatiaľ čo speváčka sedela obďaleč a podľa denníka The New York Post ťažko zadržiavala slzy. "Prežívajú len v rôznych útulkoch ... Aj keď som pre vás na ulici možno neviditeľný, mám rovnaké sny ako mnohí z vás," dodal Jesse.



Pred rokom vyvolala Cyrus veľký rozruch svojím "twerkovaním" - provokatívnym tancom, ktorého základom je vrtenie zadnou časťou tela. Nádych škandálu mal aj jej víťazný klip z vlaňajšieho septembra, v ktorom sa speváčka pohojdáva nahá na demolačnej guli.

Kým Miley Cyrus už na červenom koberci povedala, že twerkovanie nechala tak, erotické tančeky diváci dostali hneď na začiatku galavečera v podaní rapperky Nicki Minaj pôvodom z Trinidadu. Tá odspievala za známych pohybov bedrami pieseň Anaconda a keď sa pripájala k Araianě Grande a Jessie J v piesni Bang Bang, otvoril sa jej, údajne nedopatrením, zips na šatách.

Beyoncé, ktorá bola hlavnou hviezdou večera, uzavrela celý program takmer 20 minútovým impozantným vystúpením a v emocionálnom závere, keď jej po lícach začali tiecť slzy, sa k nej na pódiu pripojili jej manžel Jay Z a dvojročná dcérka Blue Ivy. Od nich potom prijala cenu pomenovanú na počesť slávneho zosnulého speváka Michaela Jacksona Video Vanguard a Jay Z ju označil za "najväčšiu žijúcu postavu zábavného priemyslu". "Nemám čo dodať ... len že som vám obrovsky vďačná," uviedla Beyoncé, zatiaľ čo dav skandoval jej meno. Beyoncé získala aj ďalšie tri ceny - okrem iného za najlepšiu spoluprácu, vo videu k piesni Drunk in Love s Jayom Z.

Pre cenu za najlepšie ženské video si prišla Katy Perry za klip k piesni Dark Horse. Britský spevák Ed Sheeran dostal ocenenie za najlepšie mužské video ku skladbe Sing. Najlepšie rockové video mala podľa fanúšikov novozélandská speváčka Lorde a cenu za najlepší popový klip prijala Ariane Grande. Súčasťou ceremoniálu ale boli aj vážne okamihy. Napríklad americký raper a herec Common držal minútu ticha na pamiatku nedávno zastreleného černošského chlapca Michaela Browna v meste Ferguson. Až potom odovzdal cenu za najlepšie hiphopové video. Spomínalo sa aj na herca Robina Williamsa.



idnes.cz

01 - Modified: 2006-09-27 14:50:00 - Feat.: 0 - Title: SDKÚ-DS je proti zrušeniu Špeciálneho súdu
01 - Modified: 2024-04-20 09:30:00 - Feat.: - Title: Tieto obľúbené skladby od známych spevákov si už v Čečensku nevypočuješ. Vodca Kadyrov ich z bizarného dôvodu zakázal 02 - Modified: 2024-04-09 13:17:02 - Feat.: - Title: Priprav sa na nadupané hudobné novinky. Po Beyoncé príde s novým albumom Billie Eilish aj Taylor Swift 03 - Modified: 2023-08-15 15:00:00 - Feat.: - Title: Top 5 speváčok, ktoré nenávidia vlastné pesničky. Tieto svoje hity nechcú ani vidieť! 04 - Modified: 2023-08-13 14:02:41 - Feat.: - Title: GALÉRIA Najšialenejšie klebety, ktoré kolovali o známych osobnostiach. Niektoré sú naozaj bizarné 05 - Modified: 2023-05-22 11:17:24 - Feat.: - Title: Beyoncé a Jay-Z kúpili jeden z najdrahších domov v Spojených štátoch. Z tej ceny sa ti zatočí hlava
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 07:43