StoryEditor

Slováci sa prezentujú vo futbalovolm Paríži. Ťahákom sú Venuša aj bohyňa

24.06.2016, 00:00
Autor:
mabmab

V bránke nájdete Moraviansku Venušu, v obrane Mysliteľa od Gustava Rodina, v zálohe bohyňu Niké zo Samotrasu a v útoku Picassovu Hlavu ženy. S takýmto originálnymi postavičkami si zahrajú stolový futbal tí, ktorí sa prídu pozrieť na slovenskú expozíciu na podujatí Námestie Európy pred parížskou radnicou počas aktuálnych futbalových Majstrovstiev Európy 2016.

Futbal a kultúra patria k sebe. Povedalo si vedenie z parížskej radnice a začalo konať. Slovensko zastupuje moderné umenie vo výbere diel slovenských umelcov a dopĺňa ich prezentácia krajiny ako dovolenkovej destinácie. Aj takto možno prilákať do našej krásnej krajiny nových turistov, najmä tých, ktorí milujú futbal. Sochy, obrazy aj hudba Návštevníci sa fotia so sochou od Viktora Freša, hrajú stolový futbal s figúrkami, ktoré vyrobil Marek Kvetan, pozerajú si obrazy Dominiky Žákovej a naživo sledujú, ako vzniká obraz v podaní Svetlany Fialovej.

SACR

Tí, ktorí sa v slovenskom stánku pristavia, môžu relaxovať pri výbere zo slovenskej ľudovej, vážnej, elektronickej či alternatívnej hudby. Počas prvých dní sa pri slovenskej expozícii zastavovali návštevníci z celého sveta. Okrem vystavených umeleckých diel sa zaujímali o Slovensko ako o krajinu, ktorú by radi navštívili. „Paríž patrí medzi najnavštevovanejšie miesta na svete a majstrovstvá Európy sú významným podujatím, ktoré pritiahne ďalšie tisícky turistov.

SACR

Prezentáciu pred parížskou radnicou vnímame ako vynikajúcu príležitosť na zviditeľnenie Slovenska ako atraktívnej dovolenkovej destinácie pred medzinárodným publikom. Využívame ju aj na zvýšenie povedomia o krajine a jej novom národnom brandingu Good Idea Slovakia,“ uviedol Igor Donoval, generálny riaditeľ Slovenskej agentúry pre cestovný ruch. Slovenský stánok má to šťastie, že je umiestnený pri vstupe na námestie pred radnicou a vidieť ho aj pri príchode od katedrály Notre Dame.

01 - Modified: 2024-04-16 11:19:42 - Feat.: - Title: Za urovnanie vzťahov s Českom je 70 percent Slovákov, ukazuje prieskum 02 - Modified: 2024-04-16 09:11:16 - Feat.: - Title: Komédia, napínavý triler, vzťahová groteska aj detektívka. Hra 2:22 - príbeh duchov dorazila na Slovensko 03 - Modified: 2024-04-16 08:20:52 - Feat.: - Title: FOTO Deti bili reťazou a zamykali v izbách: Zatiaľ čo hladovali, rodičia sa im smiali. Slovenskom otriasol brutálny prípad 04 - Modified: 2024-04-16 10:26:01 - Feat.: - Title: KOMENTÁR: Ako Robert Fico oberá naše deti 05 - Modified: 2024-04-15 18:50:05 - Feat.: - Title: Expert na Bundesligu pre HN: Leverkusen trafil pri posilách jackpot. Kľúčom k titulu bol aj kouč či mentalita
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
16. apríl 2024 18:02