StoryEditor

Sentimentálna dráma so štipkou erotiky. 50 odtieňov temnoty svojho predchodcu neprekoná

09.02.2017, 13:08
Autor:
sansan
Slovenské kiná včera priniesli premiéru filmu 50 odtieňov temnoty. Veľké očakávania však od pokračovania sfilmovaného bestselleru nemajte.

Dá sa povedať, že ide o tradičnú sentimentálnu romantickú drámu s mierne výstrednými posteľnými scénami.

Príbeh začína návratom Anastasie Steelovej k milovanému Christianovi Greyovi, ktorá ho v predošlom filme 50 odtieňov sivej opustila pre jeho zvrátené sexuálne chúťky. Po naliehaní sa rozhodne dať komplikovanému mužovi šancu, ale tentoraz to bude podľa jej podmienok.

Diváci nahliadnu do „červenej izby“ boháča, ktorá skrýva rôzne druhy sexuálnych pomôcok. Drsné erotické scény Christiana a Any však nie sú hlavným ťahúňom filmu.

​Dej sa skôr zameriava na prehlbovanie ich vzťahu a prekračovanie hraníc, ktoré Christiana trápia. Z dominantného muža sa postupne mení na muža schopného padnúť pred svojou milovanou na kolená.

Odhalí sa tiež viac podrobností z Christianovho ťažkého detstva a jeho vzťahu k drogovo závislej matke. Submisívne ženy, ktoré v posteli trestá, si vyberá práve podľa jej obrazu.  

Vo filme nie je núdza ani o menšie drámy. Prvá prekážka prichádza v podobe psychicky narušenej Leily stále podriadenej Christianovi. Scéna, v ktorej si na jeho príkaz poslušne kľakne, ukazuje Greyov veľký vplyv na bývalé milenky.  

Zápornou postavou vo filme je Anin nový šéf. Ten podľa všetkého zamieša karty aj v poslednej filmovej časti. A situáciu milencom skomplikuje aj Elena v podaní herečky Kim Basinger, známa ako pani Robinsonová.  Vo filme si strihla menšiu rolu speváčka Rita Ora. Stvárňuje Christianovu sestru Miu.

Chémia medzi hlavnými postavami však akosi chýba. Výraz tváre Jamieho Dornana ako pána Greya sa skoro vôbec nemení. Dakota Johnson ako slečna Steelová sa do svojho prejavu snaží vložiť viac emócií, postava pôsobí krehko a naivne so sklonmi k plaču. Lásku, ktorú hlavné postavy predviedli na plátne, im zrejme divák veľmi neuverí. 

Pochvalu si naopak zaslúžia kostýmy z maškarného plesu. Krásna scenéria hôr doprevádzaná piesňou I Don’t Wanna Live Forever tiež stojí za pohľad.

01 - Modified: 2017-02-15 14:20:53 - Feat.: - Title: Hotelové izby z celého sveta, ktoré sú ako vystrihnuté z filmu 50 odtieňov temnoty 02 - Modified: 2017-02-03 13:56:29 - Feat.: - Title: Ponorte sa do príbehu, ktorý bude ešte o odtieň temnejší… 03 - Modified: 2016-09-17 12:58:38 - Feat.: - Title: Nový svetový rekord. Legendárne filmové Star Wars porazila erotika 04 - Modified: 2016-02-16 19:29:33 - Feat.: - Title: Nová kniha z trilógie 50 odtieňov je u nás. Takto to dopadlo 05 - Modified: 2016-02-06 17:56:26 - Feat.: - Title: Erotický hit konečne našiel režiséra. Ten predtým nakrúcal thrillery
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
27. apríl 2024 13:15