Členovia kapely Rammstein. FOTO: Reuters
StoryEditor

Fanúšička tvrdí, že bola napadnutá a znásilnená kapelou Rammstein. Ukázala dobité telo

30.05.2023, 12:15
Autor:
ttyttyTASRTASR

Na obvinenia v pondelok reagovala na sociálnych sieťach aj samotná skupina Rammstein. Vylučuje možnosť, že incident sa odohral v jej prostredí.

Írska fanúšička, ktorá sa zúčastnila na koncerte nemeckej skupiny Rammstein v litovskom Vilniuse, v sérii príspevkov na sociálnej sieti Twitter túto kapelu obvinila, že bola na jej súkromnom večierku úmyselne zdrogovaná a stala sa zrejme i terčom sexuálneho napadnutia. Informoval o tom v pondelok litovský portál LRT.lt.

V prípade obete ide o 24-ročnú Írku, ktorá na Twitteri vystupuje pod menom Shelby Lynnová. Ráno po koncerte, ktorý sa odohral ešte 22. mája, zverejnila fotografie svojho tela s modrinami a kapelu obvinila, že ju sexuálne napadla. Nakoľko sa však médiámi rozšírila správa, že malo ísť o lídra skupiny, Írka zverejnila príspevok, v ktorom správu dementuje.

V najnovšom príspevku pripomína, že Till Lindeman sa jej ani nedotkol. "Chcem znovu povedať, že Till sa ma nedotkol. Akceptoval, že s ním nechcem mať sex. Nikdy som nepotvrdila, že ma znásilnil," vyjadrila sa a odkazuje, že by ľudia mali čítať celý príspevok, zverejnený na Twitteri, predtým, ako niečo napíšu.

Okolnosti údajného incidentu

Kapela obvinenie odmieta. Lynnová v niekoľkých príspevkoch opísala, že bola skupinou pozvaná na súkromný večierok, pričom sa už po požití niekoľkých nápojov, ktoré jej boli ponúknuté, cítila "nezvyčajne intoxikovaná".

Na daný večierok bola pozvaná spolu s niekoľkými ďalšími fanúšičkami, pričom svoje mobilné telefóny museli nechať vonku pred miestnosťou, cituje Lynnovú portál. Mala podozrenie, že v alkohole boli drogy.

„Bolo to okolo ôsmej hodiny večer. Krátko potom Till odišiel a potom začala show,“ pokračovala. „Všetko do tej chvíle je také jasné, a zhruba od pol deviatej mi pamäť vynecháva,“ dodala.

Počas prestávky koncertu ju potom jeden zo zamestnancov zaviedol do malej miestnosti pri pódiu, kde sa mala stretnúť s Lindemannom, uviedol nemecký denník Bild. Podľa denníka Lynn uviedla, že spevákovi niekoľkokrát vopred dala najavo, že s ním nemieni mať sex.

Bola však uistená, že o to na schôdzke nejde. Tvrdí, že Lindemann sa potom domnieval, že áno a nahnevane kričal, keď mu opakovane povedala, že sex nechce. „Till, ak si tu kvôli sexu, tak to nerobím. Sex je pre mňa veľmi špeciálny, nespím s cudzími ľuďmi.

Okamžite sa údajne nahneval a kričal: ‚Joe hovoril, že by si to urobila‘. Zopakovala som mu: Je mi ľúto, že vás sklamem, ale pre mňa je to špeciálne, nemôžem,“ popísala v jednom príspevku Írka na Twitteri.

Lynnová, ktorá sa potom na večierok vrátila, si až nasledujúce ráno v hoteli uvedomila, že si časť noci presne nepamätá a na svojom tele spozorovala modriny a podliatiny, čo vzápätí nahlásila litovskej polícii. 

Vzhľadom na silné búšenie srdca, nevoľnosti a zimnicu podstúpila aj test na drogy. "Prijali sme oznámenie, v ktorom žena ubytovaná v hoteli tvrdí, že jej počas včerajšieho koncertu skupiny Rammstein niekto podstrčil do pitia drogy a pokúsil sa ju znásilniť," uviedla v pondelok litovská polícia.

V hoteli podľa polície žena nevzniesla žiadne obvinenia. „Keď polícia dorazila na miesto, boli už v hoteli zdravotníci, ktorí ženu vyšetrili a poskytli jej na mieste lekársku pomoc,“ pokračovala polícia. Lindemann teraz spolupracuje s orgánmi činnými v trestnom konaní pri objasňovaní okolností incidentu, dodala litovská polícia.

Vyšetrovanie prípadu potvrdilo aj írske veľvyslanectvo vo Vilniuse. Žena skritizovala aj počiatočný prístup polície, ktorá ju vraj odmietla vypočuť. „Prosila som ich. Prosila som ich. A mám svedkov, ktorí to dosvedčia, pretože oni ich tiež prosili. Nikoho to nezaujímalo,“ napísala Lynn v pondelok pred siedmou hodinou večer na Twitteri.

Operátori call centra záchrannej služby tiež potvrdili, že ich žena kontaktovala deň po koncerte. „Jej kamarátka nám povedala, že žena potrebuje záchranku, pretože pila, necíti sa dobre a možno jej niekto podstrčil čosi do pitia. Zdravotníci tam vyrazili, ale nemali si ako overiť, či bola zdrogovaná, a tak kontaktovali políciu,“ povedala litovskému portálu LRT.lt hovorkyňa centra tiesňového volania Vilma Juozevičiūtė.

Kapela obvinenia odmieta

Na obvinenia v pondelok reagovala na sociálnych sieťach aj samotná skupina Rammstein. "V súvislosti s tvrdeniami kolujúcimi na internete o Vilniuse môžeme vylúčiť akúkoľvek možnosť, že sa to odohralo v našom prostredí," uviedla kapela s tým, že si "nie je vedomá žiadneho oficiálneho vyšetrovania".

Aleksandras Karablikovas, šéf spoločnosti Live Nation Lietuva, ktorý koncert organizoval, už skôr uviedol, že o údajnom incidente nemajú žiadne informácie. „Iba polícia môže niečo povedať. Videli sme veľmi profesionálnu prácu a nezodpovedá to obrázkom, ktoré sme videli na sociálnych sieťach. Nikto z nás incident ani ženu nevidel. Situácia nám nie je známa,“ povedal.

Organizátori koncertu vo Vilniuse však pripustili, že niektoré priestory boli rezervované exkluzívne pre členov kapely a organizátori tam nemali prístup. Na prípad v pondelok reagovalo aj litovské centrum pre ľudské práva, ktoré kritizovalo reakciu záchranárov i polície, píše portál LRT.lt 

01 - Modified: 2023-05-29 13:57:15 - Feat.: 0 - Title: Kto nebol depešák, po tomto koncerte už určite je. Kultová kapela na svoju elektronickú vieru prekonvertovala tisíce ľudí 02 - Modified: 2023-05-29 10:19:44 - Feat.: 0 - Title: História festivalu Sziget. Organizátori prvého ročníka roky splácali stratu, dnes nemá v Európe takmer žiadnu konkurenciu 03 - Modified: 2023-05-17 11:32:14 - Feat.: 0 - Title: Fanúšikovia sa dočkali. Till Lindemann, spevák skupiny Rammstein, na jeseň zavíta do Bratislavy 04 - Modified: 2022-11-10 08:28:55 - Feat.: 0 - Title: Spoločnosť Ticketportal podáva trestné oznámenie vo veci predaja falošných vstupeniek na podujatie RAMMSTEIN.
01 - Modified: 2024-04-25 20:43:38 - Feat.: - Title: Poľsko a Litva by mohli pomôcť Kyjevu vrátiť domov Ukrajincov v brannom veku 02 - Modified: 2024-04-25 15:05:06 - Feat.: - Title: Bielorusko tvrdí, že zmarilo útok dronov z Litvy. Vilnius to označil za nezmysel 03 - Modified: 2024-04-25 14:07:07 - Feat.: - Title: Bielorusko tvrdí, že zabránilo dronovým útokom z Litvy. Vilnius to odmieta 04 - Modified: 2024-04-22 13:51:27 - Feat.: - Title: Riaditeľka televízie v Litve pre HN: U nás je spoločnosť jednotná, nechce sledovať žiadne proruské správy 05 - Modified: 2024-04-11 10:11:11 - Feat.: - Title: Zelenskyj pricestoval do Litvy, bude rokovať s lídrami Iniciatívy troch morí
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 19:56