TK k muzikálu Fontána pre Zuzanu, Bratislava Rusovce SNÍMKA: Instagram.com/matuszetakSNÍMKA: Instagram.com/matuszetak
StoryEditor

Legendárna Fontána pre Zuzanu ožije po 40 rokoch. Máte sa na čo tešiť, odkazujú tvorcovia

06.06.2023, 13:48

Po štyroch desaťročiach ožije v rámci letnej open air tour po celom Slovensku príbeh lásky Zuzany a Olina.

Umelecké dielo vzniká podľa kultovej filmovej trilógie „otca Fontán” Dušana Rapoša. Diváci sa môžu tešiť na návrat dnes už ikonických megahitov Vaša Patejdla, na nápaditú choreografiu a réžiu Jaroslava Moravčíka a nezabudnuteľné texty piesní Borisa Filana a Jozefa Urbana. Na projekte sa podieľala trojica časom overených majstrov – Karol Hlávka, Dušan Rapoš, Jaroslav Moravčík.

Takmer 40 rokov od premiéry prvého filmu známej trilógie Fontána pre Zuzanu prichádza veľkolepý comeback príbehu lásky Zuzany a Olina. Réžie a choreografie rovnomenného scénického muzikálu sa ujal slovenský choreograf, tanečník a režisér Jaroslav Moravčík. Korepetícii sa ujal známy hudobník Marco Pillo.

„Bez čoho náš život nemá zmysel a nie je ani možný? Je to láska a voda, ktoré sú vzácne ako nič iné na zemi. Moravčíkove netradičné spojenie týchto osudových motívov, spevu, dynamického tanca a chvíľami i nežného baletu má ambíciu priniesť divákom hodnotný zážitok,“ približuje režisér filmovej trilógie Dušan Rapoš.

Rozhovor s Jaroslavom Moravčíkom si pozrite vo videu:

Rozhovor s Jaroslavom Moravčíkom

Video: Marek Daňo/MAFRA 

A môžeme čakať? V pripravovanom muzikáli ožijú najznámejšie hudobné skladby z pera Vaša Patejdla, avšak v modernej kvalite a prevedení. Vašo Patejdl totiž pôvodné piesne opäť nahral.

V galérii si pozrite aj krátku ukážku skúšky k pripravovanému muzikálu:

„Keby mi niekto pred štyridsiatimi rokmi povedal, že sa pesničky z Fontány pre Zuzanu stanú veľkými megahitmi, tak by som sa len pousmial. Sú veci, ktoré neviete predvídať a naplánovať, preto som vnútorne šťastný, že ten príbeh a moje piesne prežili celé generácie a majú čo povedať aj dnešnému publiku,” povedal Vašo Patejdl. Počas predstavenia odznie asi tridsať skladieb.

„Dobré choreografie a skvelá hudba budú hrať na scéne prím. Bude to rytmické, dynamické, s minimom textu. Tak ako pred štyridsiatimi rokmi odštartovali vo filme svoju hereckú kariéru nové talenty, aj my sme sa rozhodli dať príležitosť talentovaným mladým hercom a herečkám,“ opisuje režisér Jaroslav Moravčík.

„Po letnej tour budeme pokračovať na jeseň predstaveniami v halách. Šnúra vystúpení sa potom presunie do Českej republiky s premiérou v Prahe. Vzhľadom na veľký záujem už teraz plánujeme harmonogram predstavení na rok 2024, aby sme navštívili čo najviac slovenských a českých miest. Diváci sa majú určite na čo tešiť,“ dodávajú producenti projektu zo Združenia umenia a športu. 

Premiéra muzikálu bude už 16. júna v amfiteátri v Hlohovci, dohromady počas leta uvidia diváci predstavenie v desiatich mestách: Hlohovec, Terchová, Prešov, Nitra, Banská Štiavnica, Martin, Bratislava, Trenčín, Myjava a Nové Zámky.

01 - Modified: 2023-05-30 10:33:11 - Feat.: 1 - Title: Fanúšička tvrdí, že bola napadnutá a znásilnená kapelou Rammstein. Ukázala dobité telo 02 - Modified: 2023-05-24 13:07:55 - Feat.: 1 - Title: Dano Heriban stvárnil Alexandra Dubčeka v doteraz neodvysielanej dráme, diváci si nový film pozrú na jeseň
01 - Modified: 2024-04-24 14:00:00 - Feat.: - Title: "Rýchla smrť" seriálovej adaptácie obľúbenej knihy a hry? Piata séria Zaklínača bude poslednou, sľúbil Netflix 02 - Modified: 2024-04-24 10:28:08 - Feat.: - Title: Príspevok pre Fond na podporu kultúry národnostných menšín by sa mal zvýšiť 03 - Modified: 2024-04-24 08:55:55 - Feat.: - Title: Na scénu Opery SND sa vracia Smetanova Predaná nevesta 04 - Modified: 2024-04-23 16:48:10 - Feat.: - Title: Slovákom nie je osud Ukrajiny ľahostajný. Na muníciu vyzbierali 3,5 milióna eur, suma stále rastie 05 - Modified: 2024-04-24 22:00:00 - Feat.: - Title: Skeptikov presvedčila až pandémia
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 03:13