StoryEditor

Päť tipov na originálne letné tábory pre deti

18.07.2014, 00:02
Autor:
(luc, gri)(luc, gri)
Prázdniny last minute: na golfovom ihrisku, Saganovom bicykli, či konskom chrbte. Prečítajte si, kde sa toto leto môžu zabaviť vaše deti.


Leto je ideálny priestor na to, aby si deti vyskúšali čosi nové. Napríklad v letnom tábore. Ilustračná snímka: archív
 

Letná detská golfová škola
(denný aj pobytový tábor)
Kde: Veľká Lomnica, Vysoké Tatry
Kedy: do 22. augusta (možné sú 5-dňové nepobytové turnusy – od 9.00 do 18.00 h, alebo 5- až 8-dňové pobytové turnusy)
Cena: denná forma od 390 eur (začiatočníci)
5-dňový pobyt od 555 eur, 8-dňový pobyt od 755 eur
Vek: 7 – 14 rokov
Bližšie info: www.profigolf.sk, www.sdetmi.com
Vedeli ste, že začínať s golfom je ideálne už v siedmich rokoch? Golfová škola v Tatrách vašu ratolesť dokáže zasvätiť do tajov tejto ušľachtilej hry pomerne zábavnou formou, čo sa oplatí využiť. Okrem troch až piatich hodín golfu – okrem iného pod vedením trénera z dubajskej golfovej školy – ho tu čaká aj skákanie na trampolínach, plávanie a v prípade pobytovej formy aj grilovačky či zážitok z nočnej hry so svietiacimi loptičkami.

Cyklo kemp Petra Sagana
(pobytový tábor)
Kde: Chata Uhorčík, Terchová
Kedy: 23. – 30. augusta (8 dní)
Cena: 265 eur
Vek: 10 – 16 rokov
Bližšie info: http://www.chatauhorcik.sk/cyklo-kemp-sagan/
Patria vaše deti k milovníkom horských bicyklov? Potom je tento nový tábor, ktorého garantom je Peter Zánický, juniorský tréner Petra Sagana, určený práve pre ne. Celodenný program v prírode Malej Fatry s viac ako 600 kilometrami značených cyklotrás ich nenásilne zasvätí do tajov cyklistiky. Dozvedia sa, ako sa zlepšiť v jazde do kopca, ako zjazdovať v teréne, ako sa stravovať či ako si zlepšiť kondíciu. Dokonca si budú môcť vyskúšať aj Saganov bicykel, na ktorom súťažil na majstrovstvách sveta v horskej cyklistike. Podmienkou je len vlastný horský bicykel, prilba a športové oblečenie.

Fantasy – Krajina Fanfária
(pobytový tábor s angličtinou)
Kde: Hotel Royal, Detva
Kedy: 3. – 16. augusta (14 dní)
Cena: 250 eur
Vek: 9 – 16 rokov
Bližšie info: www.wachumba.eu
Tábor ideálny pre milovníkov fantasy a pre všetky deti, ktoré už majú za sebou nejakú tú skúsenosť s dlhším pobytom mimo domu. Deti vstúpia do rozprávkového sveta krajiny Fanfárie, kde si vyberú postavu, ktorú nebudú len sledovať, ale aj priamo ovplyvňovať. Okrem hier a zábavy tu na ne čaká tematická hodina angličtiny na každý deň, návšteva lanového centra či horských lokalít.
Ubytovanie je zabezpečené v horských hoteloch, v 2- až 4- lôžkových izbách s vlastným sociálnym zariadením.

Vojenský letný tábor East Point
Kde: Rekreačné stredisko Košariská, Slovenský raj
Kedy: 9. – 17. augusta (9 dní)
Cena: 295 eur
Vek: 10 – 17 rokov
Bližšie info: www.eastpoint.homecare.sk
Unikátny tábor (jediný v strednej Európe) je určený pre mladých, ktorí túžia zažiť pravú vojenskú atmosféru, dobrodružstvo, otestovať si svoje schopnosti a zažiť adrenalínové akčné hry po boku profesionálnych vojakov, pedagógov, členov Horskej služby či profesionálnych ochrancov prírody. Netreba sa báť, vaše deti sa v ňom zocelia, ale určite „nestvrdnú“: organizátori sľubujú, že v nich rozvinú tímové myslenie a konanie, rešpekt k prírode či odvahu popasovať sa so svojimi slabosťami a výhovorkami. Pre najobetavejšieho účastníka je pripravená tzv. cena East Point fair-play.
Rekreačné stredisko je situované pri západnom vstupe do romantického prielomu Hornádu, lemovanom skalnými útvarmi, hlbokými roklinami a členitými lesmi druhého najstaršieho slovenského národného parku.

Denný konský tábor
Kde: JK LIMIT, Rusovce
Kedy: 21. – 25. júl, 28. júl – 1. august (5 dní)
Cena: 140 eur
Vek: 5 – 15 rokov
Bližšie info: konepredeti.sk
Chcete dieťa naučiť pohybu a láske k zvieratám od malička? Tak konský tábor je to pravé. Deti sa budú celé doobedie pohybovať v okolí koní a iných zvieratiek z Mini zoo a nasávať tak pravú konskú atmosféru. Naučia sa tiež starostlivosti o zvieratká a kone, a to: čistenie, sedlanie, kúpanie, vodenie a aj to hlavné, dostanú základy jazdy na koni.



Čo dnes nájdete v letnej prílohe Leto s HN na tému Letné tábory      

- 20 originálnych letných táborov - pobytových aj denných,
ktoré majú ešte voľné termíny
- Čím sú zaujímavé a čo v nich deti zažijú
- Servis s cenami, termínmi
 

Špecializovanú prílohu nájdete v dnešných tlačených HN.
Alebo si môžete jednoducho objednať pdf vydanie cez SMS na váš mail TU.

Všetky tipy na letné tábory nájdete TU.

 

01 - Modified: 2006-08-08 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Výkonnosť fondov znížila koruna
01 - Modified: 2024-04-15 22:00:00 - Feat.: - Title: Na školách chýbajú kľúčoví odborníci. Druckerov rezort chce problém uhasiť stovkami miliónov 02 - Modified: 2024-04-14 17:00:00 - Feat.: - Title: Život s hendikepovaným dieťaťom nie je vždy jednoduchý: Tieto známe osobnosti to však zvládajú bravúrne 03 - Modified: 2024-04-14 22:00:00 - Feat.: - Title: Deti, ktoré vychovala nemocnica? Takúto kampaň na 2 % ste ešte nevideli 04 - Modified: 2024-04-12 14:46:46 - Feat.: - Title: Slovensko upadlo do najhoršieho stavu za 100 rokov. Starne, pôrodnosť klesá a nevytrhli nás ani migranti 05 - Modified: 2024-04-10 21:21:51 - Feat.: - Title: Europarlament predlžil pravidlá boja proti sexuálnemu zneužívaniu detí online, pomôže platformám ho odhaliť
menuLevel = 2, menuRoute = style/leto-s-hn, menuAlias = leto-s-hn, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 11:20