Reuters
StoryEditor

Ďalšie meno v zozname sexuálnych násilníkov. Podozrivým je aj známy miliardár

28.11.2017, 14:56
Richard Branson je ďalšou celebritou, ktorá čelí obvineniu z násilia.

Britský miliardár mal v roku 2010 vo svojom dome v Karibiku sexuálne obťažovať americkú speváčku Antoniu Jenaeovú. Na inicident si však nespomína, píšu Lidovky.cz

Branson je úspešný podnikateľ. Venuje sa aj vesmírnej turistike. Speváčka, ktorá ho obvinila z obťažovania sa zúčastnila v jeho karibskom sídle večierku pre prominentných hostí. 

"Správal sa otrasne," povedala britskému bulvárnemu deníku The Sun. Podľa jej slov si miliardár položil tvár medzi jej prsia. "Iba urobil brrr a hneď išiel ďalej. Stalo sa to z ničoho nič, nevedela som, ako mám zareagovať," uviedla. 

Janeaová si spomenula na Bransonov večierok už pred mesiacom a zverejnila svoje zážitky na Facebooku.

"Snažil sa ma presvedčiť, aby som sa vyzliekla a ukázala mu prsia ako indická socha, ktorú mal pri bazéne. Myslela som si, že iba vtipkuje. Potom, keď sa všetci začali lúčiť, vrazil mi hlavu medzi prsia. Bola som v šoku, myslím, že aj ostatní," dodala vo svojom príspevku na sociálnej sieti.

Speváčka sa vtedy pripojila ku kampani s heslom #MeToo, ktorá upozorňuje na sexuálne obťažovanie.

Branson si však podľa hovorcu spoločnosti Virgin na tento incident vôbec nespomína. "Richard si nič také nevybavuje. Rovnako tak jeho rodina a priatelia, ktorí sa večierku zúčastnili. Richard sa vedome nikdy nespráva urážlivo, ani sa nesnažil dostať niekoho do spoločensky nepríjemnej pozície," píše sa vo vyhlásení.

Ak sa niekto cítil nepríjemne, Branson sa údajne za všetko úprimne ospravedlňuje.

Janeaová sa pri obvineniach odvoláva na speváčku Jossa Stoneovú. V jej kapele pred rokmi pôsobila ako vokalistka. Incident okrem neho videl aj jej otec.

Stoneová sa pre médiá odmietla vyjadriť a jej otec uviedol iba to, že si v Karibiku užili krásne popoludnie.

Mal obťažovať aj manželku pretekára Buttona

Nie je to prvé obvinenie voči Richardovi Bransonovi. V jednej austrálskej reštaurácii mal nevhodne obchytkávať manželku pilota F1 Jensona Buttona.

Britský pretekár neskôr vo svojej autobiografii uviedol, že Branson bol vtedy taký opitý, že si vôbec neuvedomoval, ako sa chová.

Miliardár všetko priznal. Bol však výrazne pod vplyvom alkoholu. "Nespomínam si, že by som sa v živote niekedy opil tak, ako vtedy v Austrálii," povedal.

01 - Modified: 2017-11-17 08:32:42 - Feat.: 0 - Title: Na zoznamoch sexuálnych násilníkov sa ocitla ďalšia hollywoodska ikona
01 - Modified: 2019-12-20 07:56:02 - Feat.: - Title: Olympiáda v Tokiu sa výrazne predraží. Bude stáť desaťkrát viac, ako sa pôvodne očakávalo 02 - Modified: 2019-08-05 11:39:48 - Feat.: - Title: Vybrali sme pre vás šesť najkrajších júlových outfitov známych Sloveniek. Ktorý sa vám páči najviac? 03 - Modified: 2019-07-24 21:53:39 - Feat.: - Title: Johnsonovi gratuloval aj Tusk, žiada detaily o jeho plánoch brexitu 04 - Modified: 2019-04-21 08:36:07 - Feat.: - Title: Režisér Polanski zažaloval Akadémiu filmových umení za nespravodlivé vylúčenie 05 - Modified: 2018-06-18 13:57:36 - Feat.: - Title: MeToo kampaň žien v čiernom
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
24. apríl 2024 08:34