StoryEditor

Hádate sa doma? To je dobre. Takto vyťažíte z partnerských konfliktov

06.11.2021, 23:00
Najväčšia pravdepodobnosť, že sa partneri pohádajú, nastáva vo štvrtok o ôsmej večer.

Pri hádke s partnerom sa striedajte – každý si dajte priestor na vyjadrenie dve až maximálne päť minút, druhý ho bez prerušovania počúvajte a po uplynutí lehoty zopakujte, čo ste počuli.

​Muž, ktorý sa neháda, je pohroma pre vzťah – naučte ho to. Päť rád, ako spoznať správnu a efektívnu hádku. Než sa začnete hádať, zaujmite pozíciu muchy.

Hádka ako vojenská akcia

Ak sa niekomu predchádzajúce vety zdajú trochu nezmyselné, vedzte, že ide o výroky psychológov, partnerských poradcov a autorov kníh o partnerských vzťahoch. A ak vás zaujala posledná veta, pretože netušíte, čo je pozícia muchy, tak ide o to, aby ste si predstavili,

že ste mucha sediaca na okne, ktorá pozoruje vás a partnera, ako sa hádate. Získate tak údajne odstup a hádka bude efektívnejšia. O to totiž v radách, knihách a článkoch na tému hádka ide.

Nedočítame sa v nich, že sa nemáme hádať, ale naopak, že je dobré prejavovať v partnerskom vzťahu city, emócie, názory, priania, aj keď sa to skončí hádkou. Hádkou kvalitnou, správnou, efektívnou.

Často sa pri hádke používa slovo kultivovaná. Áno, hádať sa máme naučiť. Zmierme sa už konečne s tým, že žijeme v čase, keď sú na všetko poučky, kurzy a správne prístupy. Mýlite sa, ak ste si mysleli, že hádka je jeden z najspontánnejších prejavov, ktorý nemožno ničím ovplyvniť práve preto, že je to hádka – teda stav, keď sa myseľ zatemní, hlas vyjasní a všetko, čo nás štve, si razí cestu dopredu ako rozbúrená rieka pri povodni.

Čoraz viac sa hovorí a píše o tom, že hádka má byť niečo ako strategicky naplánovaná vojenská akcia s presnými pravidlami. Pri prečítaní rád, ako správne sa hádať, ma zaujali napríklad tieto: Sledujte v hádke svoj pulz.

Len čo sa pulzová frekvencia zvýši nad sto, nepočujete, čo sa vám partner pokúša povedať. Urobte si preto dvadsať minút pauzu. Buďte na se...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-26 22:00:00 - Feat.: - Title: Jana Kirschner: V Británii sa mi vyčistili hodnoty. Tu vláda robí likvidačné opatrenia proti kultúre a ľuďom 02 - Modified: 2024-04-24 22:00:00 - Feat.: - Title: Takto sme mali fičať Bratislavou: Pozrite si archívne zábery a vizualizácie nepostaveného metra 03 - Modified: 2024-04-23 22:00:00 - Feat.: - Title: Ťažké časy v paláci: Čo vieme o skutočnom zákulisií ochorenia kráľa Karol III. a princeznej Kate? 04 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Nutričná poradkyňa: Nie som prísny typ poradcu, aj malé zmeny totiž môžu mať veľký efekt (aj) na zdravie 05 - Modified: 2024-04-18 22:00:00 - Feat.: - Title: O feminizme, inceloch a strachu: Muži strácajú pôdu pod nohami, necítia sa dobre, sú osamelí, nepochopení
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
27. apríl 2024 05:10