Reuters
StoryEditor

Z Meghan nemáme dobrý pocit. Zamilovanosť hrá, hovoria priatelia britského princa

19.05.2018, 00:01
Meghan hrá zamilované dievča, tvrdia priatelia britského princa Harryho.

Pozrite si vo videu kľúčové okamihy víkendovej kráľovskej svadby. 

​Prešľapovanie, šepkanie, márne naliehanie... Telefonáty a e-maily medzi Buckinghamským palácom a sídlom premiérky na Downing Street museli byť intenzívne. Čo robiť, keď si nevesta najpopulárnejšieho princa na svete povie, že na svoju svadbu nepustí prezidenta USA?

Nič také verejne nevyhlásila, ale každý, kto sleduje britské politické spravodajstvo, si to musel poskladať. Nie je však iné pravdepodobné vysvetlenie náhleho a netradičného odmietnutia pozvať politikov na kráľovskú svadbu hradenú daňovými poplatníkmi. Na celú situáciu sme sa Lidovkami pozorne pozreli.

Spojenie v aké dúfal málokto

Urážku hlavy štátu najdôležitejšieho spojenca si Veľká Británia nemohla dovoliť. Hoci to už nie sú neskúsené "mláďatá", Harry a Meghan Marklová odzbrojujú svojou úprimnosťou. Ich štýl neodpudzuje vyumelkovanou sofistikovanou stratégií, obaja pôsobia ako ľudia, ktorí si dokážu presadiť svoje.

Vášnivo podporujú ľudí a projekty, ktorým veria. Meghan má za sebou štart oslnivej kariéry, ku ktorej sa vypracovala sama a fakt, že si Harry vybral sebavedomú aktivistku, ktorá okrem herectva vyštudovala aj medzinárodné právo, je najlepšia známka aj jeho silnej osobnosti.

"Museli nám priať hviezdy," odpovedal Harry na otázku, ako to, že už počas ročnej známosti vedel, že Meghan je tá pravá. A aj otrlí novinári pri pohľade na princa musia pripustiť, že Harry nikdy predtým nepôsobil šťastnejšie.

Krásna Meghan sa objavila len nedávno, po dlhej sérii pekných a napospol blonďavých Harryho priateliek. Ešte pred dvoma rokmi priznal, že túži po deťoch, ale už ani nedúfal, že by sa mu podarilo stretnúť niekoho, kto by ustál nekonečný mediálny cirkus, ktorý ho obklopuje.

A navyše by sa zaviazal podstúpiť povinnosti člena kráľovskej rodiny, ktoré sú pre normálnych smrteľníkov 21. storočia príliš nudné a zošnurované. Ale v roku 2016 vyrazila na Wimbledon zvodná slečna Markleová a bolo rozhodnuté.

Pred svadbou všetci vidia hlavne úžasne šťastný príbeh. Príbeh dievčaťa, ktorej praprarodičia boli americkí otroci a z otcovej strany chudobní baníci. Moderný príbeh, v ktorom kráľovská rodina prijala za svoju feministku, herečku, katolíčku, napoly černošku.

Harryho priatelia však neskrývajú obavy. Jedna mladá žena, s ktorou sa Harry roky priatelí, mi týždeň pred svadbou povedala, že princovi priatelia nie sú nadšení.

Meghan hrá zamilované dievča, tvrdia priatelia

"Harry je priamočiary, jednoduchý chlapec. Je po uši zamilovaný, z jeho strany o vzťahu nie sú žiadne pochybnosti. Ale z nej nemáme dobrý pocit. Bojíme sa, že ho len použije ako prestupnú stanicu. Pred ním bola Meghan známa, ale až od tej doby, čo chodí s princom, je globálne preslávená. Hodí sa jej."

Nepáči sa im, že skôr samostatná Meghan zrazu pózuje ako zamilované dievča. Sú presvedčení, že to hrá. Ich podozrenie však neberie do úvahy, že sa nádejná herečka kvôli princovi vzdala Hollywoodu vo chvíli, keď ho konečne dobyla.

A tiež je celkom možné, že sú len zaujatí. S Meghan zjavne končí éra nočných klubov, bezstarostných divokých večierkov mladých aristokratov. Princ dospel, zazvonil zvonec a búrlivej kapitoly je koniec.

Medzitým hrnčeky zvesela chrlí hrnčeky s podobizňou najpopulárnejších snúbencov na svete, ekonómovia sa snažia spočítať, aký vplyv bude mať sobáš na brexitom ťažko skúšanú ekonomiku a kráľovský palác usporiada určite tú najlepšiu oslavu na svete.

Svadba bude nákazlivo veselá, krajina je plná vlajok a každému - až na niektorých Harryho kamarátov - aspoň na pár dní zdvihne náladu.

ONLINE prenos sledujte v sobotu na HN Style.

01 - Modified: 2018-05-18 09:44:17 - Feat.: 0 - Title: Meghan Markleovú povedie k oltáru princ Charles
01 - Modified: 2024-04-23 22:00:00 - Feat.: - Title: Ťažké časy v paláci: Čo vieme o skutočnom zákulisií ochorenia kráľa Karol III. a princeznej Kate? 02 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Nutričná poradkyňa: Nie som prísny typ poradcu, aj malé zmeny totiž môžu mať veľký efekt (aj) na zdravie 03 - Modified: 2024-04-18 22:00:00 - Feat.: - Title: O feminizme, inceloch a strachu: Muži strácajú pôdu pod nohami, necítia sa dobre, sú osamelí, nepochopení 04 - Modified: 2024-04-16 22:00:00 - Feat.: - Title: Sociologička: Mám strach, že smerujeme k autokracii. Červená kontrolka bliká, politické signály sú varovné 05 - Modified: 2024-04-03 12:27:17 - Feat.: - Title: Stovky umelcov z oblasti hudby vyzvali na ochranu pred AI: Varujú pred útokom na ľudskú tvorivosť
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 00:04