StoryEditor

Zomrel legendárny frontman skupiny Prodigy Keith Flint

04.03.2019, 11:35
Autor:
vahvahipip
Ikonického speváka našli dnes ráno mŕtveho v jeho dome.

Vo veku 49 rokov zomrel legendárny frontman skupiny Prodigy Keith Flint. Ikonického speváka našli mŕtveho dnes ráno v jeho dome v meste Dunmow v grófstve Essex, uvádza portál The Guardian.

Na miesto bola privolaná záchranka a polícia, resuscitácia však bola neúspešná a lekár konštatoval hudobníkovu smrť.

Zaspomínajte si na speváka v galérii:

​Smrť známeho speváka potvrdil aj hovorca polície v Essexe: "Boli sme privolaní na adresu v Brook Hill, North End, kvôli obave o zdravie a stav 49-ročného muža. Bohužiaľ bol už na mieste vyhlásený za mŕtveho. Okolnosti jeho smrti nepovažujeme za podozrivé."

Príčina úmrtia speváka zatiaľ nie je oficiálne známa, no spomína sa samovražda. Web britského denníka  The Sun uvádza, že spoluzakladateľ Prodigy Liam Howlett sa vyjadril, že Flint si "vzal život". Verziu o samovražde priniesol aj denník Daily Mail, podľa ktorého si spevák "siahol na život".

Boj s depresiou a drogy

Podľa The Sun sa Flint netajil tým, že užíva drogy a bojuje s depresiou, dokonca sa mal nechať počuť, že "keď skončí, zabije sa sám". V inom rozhovore pre The Times taktiež naznačil, myšlienku na samovraždu: "Zoradil by som si tabletky vedľa seba a vzal si ich toľko, až kým by som nezomrel."

Pripomeňte si jednu z najznámejších piesní skupiny Prodigy:

Flint sa v 90. rokoch stal ikonou hudobnej scény aj svojím punkovým vzhľadom. Ku skupine The Prodigy sa pripojil v roku 1990 ako tanečník a neskôr sa stal jej frontmanom.

​Excentrický a svojrázny Flint bol neprehliadnuteľnou tvárou tejto elektronickej legendy, zatiaľ čo duchom a motorom The Prodigy bol producent a skladateľ Liam Howlett.

Desil deti, uchvacoval publikum

Spoločne spojili skupinu v roku 1990 a napriek dočasnému rozchodu na prelome tisícročí, fungovali doteraz. Doplňovali ich ešte vokalista Maxim a tanečník Leeroy Thornhill, ktorý však zostavu v roku 2000 opustil natrvalo.

Reprofoto, YouTube

Napriek tomu to bol však práve Flint, ktorý po počúvaní Howlettových nahrávok presvedčil budúceho kolegu, že ich má prezentovať naživo. V roku 1996 sa v hite Firestarter prvýkrát predstavil aj ako spevák.

Keith Flint sa pustil aj do sólových počinov, vrátane účinkovania v skupine Clever Brains Fryin alebo sa zúčastnil projektu nazvaného jednoducho Flint.

Bol tiež vášnivým motorkárom, niekoľko rokov majiteľom krčmy v essexskej dedine Pleshey, ale predovšetkým "pankáč" dušou a hlavne telom. Keď sa stretával so škótskou televíznou moderátorkou Gail Porterovou, prezývali ich kráska a zviera. Jeho zjav desil deti, publikum na koncertoch The Prodigy však privádzal do vytrženia.

01 - Modified: 2023-03-16 09:31:40 - Feat.: - Title: Náš čip ušetrí gigantom miliardy, hovorí pre HN Slovák, ktorého firma prichádza s prevratnou novinkou 02 - Modified: 2022-12-08 23:00:00 - Feat.: - Title: Mágia Prodigy: Nebáli sa svojich démonov, vytiahli ich na pódium a umožnili ľuďom dať priechod tým svojim 03 - Modified: 2022-01-19 20:49:47 - Feat.: - Title: Umelá inteligencia na úrovni ľudského mozgu realitou. Stoja za ňou Slováci 04 - Modified: 2021-07-21 11:22:07 - Feat.: - Title: Slovensko-americká firma trojnásobne zvýšila svoju trhovú hodnotu 05 - Modified: 2021-06-18 12:04:30 - Feat.: - Title: Prodigy: americko-slovenská firma predstavila prototyp prelomového čipu
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
16. apríl 2024 16:38