Britský princ William (vľavo) a princ Harry prichádzajú na svadbu Pippy Middletonovej, švagrinej britského princa Williama - sestry jeho manželky Kate - do kostola Sv. Marka v Englefielde 20. mája 2017, kde sa dnes zosobáši s milionárom Jamesom Matthewsom. FOTO TASR/APFOTO TASR/AP
StoryEditor

Máme dobré aj zlé dni: Princ Harry prehovoril o napätí vo vzťahu s bratom Williamom

24.10.2019, 09:57
Autor:
ČTkČTk
Médiá v minulosti špekulovali, že sa princovia odcudzili kvôli vzájomným sporom ich manželiek.

Po niekoľkých mesiacoch špekulácií v britských bulvárnych médiách princ Harry (35) prvýkrát priznal, že v jeho vzťahu s bratom Williamom (37) panuje určité napätie. V dokumentárnom filme, ktorý odvysielala stanica ITV, povedal, že sa obaja vydali "rozdielnymi cestami".

Harryho manželka Meghan v dokumente ITV priznala, že nová rola po boku britského princa nie je jednoduchá. Pred sobášom s Harrym ju vraj priatelia varovali, že britský bulvár jej zničí život.

Bratia sú na "rozdielnych cestách"

"Sme v tomto okamihu určite na rozdielnych cestách," povedal Harry v dokumente stanice ITV. Zároveň však dodal, že tu vždy pre Williama bude a "rovnako ako ja viem, že tu on bude vždy pre mňa".

Isté napätie vo vzťahu s bratom spôsobil podľa neho tlak, ktorému sú ako členovia kráľovskej rodiny vystavení. "Sme bratia. Vždy budeme bratia," dodal. Súrodenci však podľa neho majú "dobré dni a zlé dni".

Britská bulvárna tlač už niekoľko mesiacov píše o problémoch vo vzťahu oboch synov následníka britského trónu princa Charlesa. Podľa médií ich spôsobili spory ich manželiek: 37-ročnej Kate a o rok staršej Meghan.

Harry sa s manželkou tento rok na jar odsťahovali z Kensingtonského paláca, kde dovtedy bývali spoločne s Williamom a Kate. V júni vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu, ako znie titul Harryho a Meghan, oznámili, že sa chystajú založiť vlastnú nadáciu. Charitatívnu činnosť by tak mohli organizovať nezávisle od Williama a Kate.

Meghan, ktorá bola pred minuloročnou svadbou s Harrym známa ako herečka zo seriálu Kravťáci (Suits), v relácii ITV povedala, že bolo pre ňu ťažké prispôsobiť sa novej úlohe v kráľovskej rodine. Na tlak, ktorému čelia zo strany bulvárnych médií, vraj nebola pripravená.

Po zoznámení sa s Harrym bola šťastná, britskí priatelia ju však varovali, že by sa za neho nemala vydávať, pretože britský bulvár jej zničí život. Kvôli intenzívnemu záujmu bulváru bolo podľa nej ťažké aj tehotenstvo a teraz materstvo.

Intenzívny tlak bulváru

"Aby som bola úplne úprimná, už dlho hovorím H - tak ho totiž prezývam -, že nestačí len niečo prežívať, to nie je zmyslom života. Musíte prekvitať. Musíte byť šťastný," zdôraznila. "Nikdy som si nemyslela, že to bude jednoduché," povedala Meghan s odkazom na tlak bulvárnych médií. "Ale myslela som si, že to bude spravodlivé," dodala.

Na otázku, či sa princ Harry neobáva, že by jeho manželka mohla čeliť rovnakému tlaku ako jeho matka, princezná Diana, odpovedal: "Urobím všetko, aby som ochránil svoju rodinu. A ja teraz mám rodinu, ktorú musím chrániť."

Harryho matka zahynula v roku 1997 pri autonehode v Paríži. Vodič vozidla, v ktorom išla s vtedajším priateľom Dodim al-Fayedom, narazil do mostného piliera, keď sa snažil uniknúť bulvárnym fotografom.

Na začiatku októbra podala Meghan žalobu na britský bulvárny denník Mail on Sunday, ktorý zverejnil jej súkromný list. Vnuk kráľovnej Alžbety II. vtedy uviedol, že sa jeho manželka stala "ďalšou z obetí britskej bulvárnej tlače, ktorá sa púšťa do kampaní proti jednotlivcom, bez toho, aby uvažovala o tom, aké to bude mať následky".

01 - Modified: 2018-11-13 09:18:32 - Feat.: 0 - Title: Princovia Harry a William trpia rovnakou poruchou ako Alžbeta II. 02 - Modified: 2019-09-24 08:23:31 - Feat.: 0 - Title: Som tu s vami ako žena tmavej pleti a sestra: Meghan a princ Harry so synom začali návštevu Afriky
01 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Nutričná poradkyňa: Nie som prísny typ poradcu, aj malé zmeny totiž môžu mať veľký efekt (aj) na zdravie 02 - Modified: 2024-04-18 22:00:00 - Feat.: - Title: O feminizme, inceloch a strachu: Muži strácajú pôdu pod nohami, necítia sa dobre, sú osamelí, nepochopení 03 - Modified: 2024-04-16 22:00:00 - Feat.: - Title: Sociologička: Mám strach, že smerujeme k autokracii. Červená kontrolka bliká, politické signály sú varovné 04 - Modified: 2024-04-03 12:27:17 - Feat.: - Title: Stovky umelcov z oblasti hudby vyzvali na ochranu pred AI: Varujú pred útokom na ľudskú tvorivosť 05 - Modified: 2024-04-03 22:00:00 - Feat.: - Title: Peklo i raj: LSD sa v ČSSR vyrábalo vo veľkom, užívali ho vojaci raketového štábu, nepohrdol ním ani Zeman
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
23. apríl 2024 12:22