StoryEditor

Tyson sa pripil a takmer sa vrhol na Jordana. Hrozila bitka storočia

12.05.2020, 12:15
Autor:
tenten
Na jednej strane 198 centimetrov a 98 kilogramov. Michael Jordan. Na druhej strane 178 centimetrov a 99 kilogramov. Mike Tyson.

Je to už dávno, čo sa schyľovalo k bitke slávneho basketbalového strelca Michaela Jordana s boxerským kombajnom Mikeom Tysonom. V roku 1988, keď boli obaja na vrchole síl.

Sváry medzi titanmi

Celú záležitosť indiskrétne zverejnil Tysonov manažér Rory Holloway vo svojej knihe Taming the Beast: The Untold Story of Team Tyson.

A podľa jeho pamätí mal vtedy 25-ročný basketbalista Michael Jordan pekne na mále, keď sa na neho začal vrhať o tri roky mladší Tyson, uvádza portál iDnes.cz.

Žiadny Last Dance. Žiadny titul z NBA pre Chicago Bulls, nie ešte šesť. Žiadna nálepka najlepšieho basketbalistu histórie a obrovské peniaze zo zmluvy s Nike. Tyson mohol zmeniť športové dejiny a sám seba poslať do väzenia o pár rokov skôr.

Všetko sa udialo v decembri 1988 na oslave narodenín Richarda Denta, futbalistu z Chicago Bears.

Vo videu si pozrite aj známe prešľapy Mikea Tysona:

​Svetový šampión Tyson nešetril kokteilami a v hlave si prehrával rozchod so svojou manželkou, herečkou Robin Givensovou. Bohužiaľ pre Jordana, Givensová bola pred vzťahom s Tysonom jeho milenkou. A to Tysona privádzalo do zúrivosti.

Scéna sa v minúte zmenila na hádku

"Keď tak popíjal, začal hovoriť, čo si myslí. Požiadal som obsluhu, nech mu začne nápoje riediť, pretože mi bolo jasné, že to nedopadne dobre," opisuje Tysonov exmanažér.

"Mike zízal cez celý stôl na Jordana. A potom hovorí: Chlape, myslíš si, že som blbý? Veľmi dobre viem, že si j...l moju š...u."

Po ďalších urážkach Jordanovým smerom označil trénera Bears Mikea Ditku za rasistu a oboril sa na oslávenca Denta, prečo na reči niekoho takého, ako je Ditka, nereaguje.

"Jordan sa tváril, akoby videl ducha. Bolo jasné, že chce vstať a utiecť. Bol to vážne cirkus. Ja som sa snažil Mikea držať. Ten na všetky strany kričal, že Jordanovi nakope zadok," dodal Holloway.

Dent sa na to však pozerá trochu inak: "Nikdy som nevidel, že by sa Jordan niečoho alebo niekoho bál."

A basketbalová ikona? Tá nevyužila šancu od denníka Chicago Tribune sa k incidentu vyjadriť.

01 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Nutričná poradkyňa: Nie som prísny typ poradcu, aj malé zmeny totiž môžu mať veľký efekt (aj) na zdravie 02 - Modified: 2024-04-18 22:00:00 - Feat.: - Title: O feminizme, inceloch a strachu: Muži strácajú pôdu pod nohami, necítia sa dobre, sú osamelí, nepochopení 03 - Modified: 2024-04-16 22:00:00 - Feat.: - Title: Sociologička: Mám strach, že smerujeme k autokracii. Červená kontrolka bliká, politické signály sú varovné 04 - Modified: 2024-04-03 12:27:17 - Feat.: - Title: Stovky umelcov z oblasti hudby vyzvali na ochranu pred AI: Varujú pred útokom na ľudskú tvorivosť 05 - Modified: 2024-04-03 22:00:00 - Feat.: - Title: Peklo i raj: LSD sa v ČSSR vyrábalo vo veľkom, užívali ho vojaci raketového štábu, nepohrdol ním ani Zeman
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
23. apríl 2024 12:59