StoryEditor

Oscary 2021: Dámy sa zahalili do luxusu, známy hudobník zaujal v crocsoch. Pozrite si prehliadku rób

26.04.2021, 10:23
Autor:
TASRTASRipip
Módne výstrelky na Oscaroch často nevidíme, nakoľko ide o prestížnu udalosť, nájdu sa však výnimky.

V americkom Los Angeles sa z nedele na pondelok konal 93. ročník odovzdávania filmových cien Oscar. Informovala o tom tlačová agentúra AFP.

Zem nomádov si odniesla najviac cien

Najúspešnejšou snímkou sa stala Zem nomádov režisérky čínskeho pôvodu Chloé Čao, film triumfoval v kategóriách najlepší film, najlepšia réžia a najlepšia herečka v hlavnej úlohe. Chloé Čao sa stala iba druhou ženou, ktorá získala Oscara za réžiu.

Svojho druhého Oscara za najlepší herecký výkon v hlavnej úlohe si odniesol Anthony Hopkins. V snímke The Father stvárnil postaršieho muža vyrovnávajúceho sa s následkami demencie.

​Oscara v kategórii najlepší cudzojazyčný film získala dánska snímka Chľast režiséra Thomasa Vinterberga.  V poradí už 93. ročník udeľovania Cien Akadémie bol pre koronavírusovú pandémiu odložený o dva mesiace a galavečer sa vysielal z budovy železničnej stanice Union Station v centre Los Angeles, ako aj z tradičnej hollywoodskej lokality spojenej s odovzdávaním Oscarov - multifunkčného komplexu Dolby Theatre.

Prekvapenie na červenom koberci

Prítomné dámy sa objavili na červenom koberci v tom najlepšom, čo je hodné mena najprestížnejšieho udeľovania filmových cien. Medzi róbami prevažovala červená farba, ale aj zlatá a čierna.

Módne výstrelky na Oscaroch často nevidíme, nakoľko ide o prestížnu udalosť s predpísanými pravidlami, nájdu sa však výnimky.

Tento rok tomu nebolo inak a na červenom koberci tento rok zaujal Questlove. Pre tých, ktorým meno nič nehovorí, ide o amerického hudobníka, skladateľa, diskdžokeja, autora a hudobného novinára, ktorý je aj bubeníkom a frontmanom hip hopovej skupiny The Roots.

Vlastným menom Ahmir Khalib Thompson sa objavil v elegantnom obleku, ktorý však doplnil zlatými gumenými topánkami, ktoré mnohí poznáme ako crocsy. Čo sa týka netradičnej obuvi, zaujal aj Martin Desmond Roe, ktorý dorazil v teniskách.

V galérii si pozrite známe osobnosti a najzaujímavejšie róby z tohtoročného odovzdávania Oscarov, ako aj módne výstrelky prítomných pánov.

​V histórii udeľovania Oscarov, ktorá sa začala v roku 1929, išlo iba o štvrtý raz, čo bolo udeľovanie odložené, a o prvý raz od roku 1934, čo sa mohli o ocenenie uchádzať filmy s premiérou v dvoch rozličných kalendárnych rokoch.

01 - Modified: 2021-04-26 06:41:19 - Feat.: 0 - Title: Oscary: Najlepším filmom je Krajina nomádov, nečakaný triumf získal legendárny herec
01 - Modified: 2024-04-16 22:00:00 - Feat.: - Title: Sociologička: Mám strach, že smerujeme k autokracii. Červená kontrolka bliká, politické signály sú varovné 02 - Modified: 2024-04-03 12:27:17 - Feat.: - Title: Stovky umelcov z oblasti hudby vyzvali na ochranu pred AI: Varujú pred útokom na ľudskú tvorivosť 03 - Modified: 2024-04-03 22:00:00 - Feat.: - Title: Peklo i raj: LSD sa v ČSSR vyrábalo vo veľkom, užívali ho vojaci raketového štábu, nepohrdol ním ani Zeman 04 - Modified: 2024-04-05 14:00:00 - Feat.: - Title: Účinok ako viagra. Problémy s erekciou majú alternatívnu a účinnú verziu terapie, tvrdí štúdia 05 - Modified: 2024-03-31 22:00:00 - Feat.: - Title: Čo na seba prezradili Katka a Michal? Búrajú genderové stereotypy a ich príbeh znie ako telenovela
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
18. apríl 2024 22:37