Upozornenie:  Fotografia LBJ110, po bližšej kontrole sa zdá, že s fotografiou bolo manipulované.  Fotografia vydaná v nedeľu 10. marca 2024 Kensingtonským palácom zobrazuje Kate, princeznú z Walesu so svojimi deťmi, princom Louisom, Georgeom a princeznou Charlotte, ktorých odfotil princ William začiatkom tohto týždňa vo Windsore v Anglicku. Princezná z Walesu zdieľala správu na sociálnych sieťach, v ktorej poďakovala verejnosti za podporu a zaželala šťastný Deň matiek. FOTO: TASR/AP, Prince of Wales
StoryEditor

Médiá stiahli fotku princeznej Kate: Detail naznačuje nepovolené úpravy, palác na žiadosť o reakciu nereaguje

11.03.2024, 08:35
Autor:
TASRTASR

Palác k fotografii po zverejnení uviedol, že ju zhotovil princ William vo Windsore. Jeho manželka sa naposledy objavila vlani na vianočnej omši v Sandringhame.

Viaceré tlačové agentúry a média stiahli fotografiu princeznej z Walesu Catherine, ktorú v nedeľu zverejnil Kensingtonský palác, po tom, ako sa potvrdilo, že nespĺňa redakčné štandardy. TASR o tom informuje na základe správ agentúr AFP a Reuters.

image

Upozornenie:  Fotografia LBJ110, po bližšej kontrole sa zdá, že s fotografiou bolo manipulované. 

Fotografia vydaná v nedeľu 10. marca 2024 Kensingtonským palácom zobrazuje Kate, princeznú z Walesu so svojimi deťmi, princom Louisom, Georgeom a princeznou Charlotte, ktorých odfotil princ William začiatkom tohto týždňa vo Windsore v Anglicku. Princezná z Walesu zdieľala správu na sociálnych sieťach, v ktorej poďakovala verejnosti za podporu a zaželala šťastný Deň matiek.

FOTO: TASR/AP, Prince of Wales

Fotografia zverejnená palácom zachytáva princeznú spolu s jej troma deťmi. "Ďakujem vám za vaše milé priania a podporu v posledných dvoch mesiacoch," uviedla v odkaze pod fotografiou Kate, pre ktorú to bolo prvé verejné vyjadrenie od zákroku v oblasti brucha z januára tohto roka.

Viaceré agentúry vrátane AP, AFP či Reuters však neskôr túto fotografiu stiahli. Editori fotografií z Reuters uviedli, že rukáv svetra princezninej dcéry nebol správne vyrovnaný, čo potvrdzovalo, že mohlo ísť o upravenú fotografiu. Reuters nebola schopná bezprostredne potvrdiť, kto a prečo takúto zmenu urobil.

image

Upozornenie editorov:

Tento obrázok odstraňujeme po kontrole príspevku. Ovplyvnené regióny: CELÝ SVET. Odstráňte ho zo svojich systémov nasledovne: Ak už bol tento obrázok použitý online, odstráňte ho zo svojich stránok.

Ak je tento obrázok určený pre publikáciu, ktorá ešte neprešla do tlače, zrušte jeho publikovanie.

Ak je tento obrázok archivovaný v niektorom z vašich systémov, natrvalo ho odstráňte.

Ospravedlňujeme sa za spôsobené nepríjemnosti.

Fotografia vydaná v nedeľu 10. marca 2024 Kensingtonským palácom zobrazuje Kate, princeznú z Walesu so svojimi deťmi, princom Louisom, Georgeom a princeznou Charlotte, ktorých odfotil princ William začiatkom tohto týždňa vo Windsore v Anglicku. Princezná z Walesu zdieľala správu na sociálnych sieťach, v ktorej poďakovala verejnosti za podporu a zaželala šťastný Deň matiek.

FOTO: TASR/AP, Prince of Wales/Kensington Palac

Popredné agentúry, ktoré distribuujú spravodajské fotografie, zakazujú zverejňovanie upravených snímok, píše Reuters. Povolené sú len úpravy v obmedzenej miere ako orezanie fotografie či úprava odtieňa a farieb.

Kensingtonský palác na žiadosť o vyjadrenie bezprostredne nereagoval. Reuters uviedla, že fotografiu stiahla na základe analýzy uskutočnenej po jej zverejnení. Situáciu podľa svojich vyjadrení preveruje.

Palác k fotografii po zverejnení uviedol, že ju zhotovil tento týždeň princ William vo Windsore. Jeho manželka Kate zákrok absolvovala 16. januára. Princezná bola po operácii takmer dva týždne hospitalizovaná v súkromnej nemocnici London Clinic, odkiaľ ju prepustili bola 29. Na verejnosti sa Kate naposledy objavila vlani na vianočnej omši v Sandringhame.

01 - Modified: 2024-03-10 22:07:05 - Feat.: 1 - Title: Kensingtonský palác zverejnil prvú fotografiu Kate od operácie
01 - Modified: 2024-04-26 22:00:00 - Feat.: - Title: Jana Kirschner: V Británii sa mi vyčistili hodnoty. Tu vláda robí likvidačné opatrenia proti kultúre a ľuďom 02 - Modified: 2024-04-25 08:59:06 - Feat.: - Title: Majk Spirit čelí kritike za fotografiu s ministrom vnútra. Konečne prelomil mlčanie. Bola Pellegriniho podpora zaplatená? 03 - Modified: 2024-04-23 22:00:00 - Feat.: - Title: Ťažké časy v paláci: Čo vieme o skutočnom zákulisií ochorenia kráľa Karol III. a princeznej Kate? 04 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Nutričná poradkyňa: Nie som prísny typ poradcu, aj malé zmeny totiž môžu mať veľký efekt (aj) na zdravie 05 - Modified: 2024-04-18 22:00:00 - Feat.: - Title: O feminizme, inceloch a strachu: Muži strácajú pôdu pod nohami, necítia sa dobre, sú osamelí, nepochopení
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
27. apríl 2024 12:13