StoryEditor

Videli sme mesto, ktoré stráži Al Capone (foto)

28.06.2012, 00:10
Prechádzka v oblakoch, kozmická loď aj špičková gastronómia. Aj to je reportáž prečo nie?! z Chicaga.

Mesto vynikajúcej gastronómie, aktívneho oddychu uprostred zelene v stovkách parkov, rybačky na jachte s jedinečným pohľadom na scenériu mrakodrapov aj slávnych osobností, od mafiána Al Caponeho až po súčasného prezidenta Baracka Obamu.Tieto všetky prívlastky platia o Chicagu, trojmiliónovom americkom veľkomeste na pobreží Michiganského jazera. Prezrite si s nami päť magnetov, ktoré pritiahnu vaše pohľady pri návšteve tretieho najväčšieho mesta USA. 

Mekka gastronómie
Kto vám bude tvrdiť, že hlavným mestom kulinárstva v USA je New York, neverte mu. Všetko podstatné sa deje v Chicagu. Dosvedčia vám to v 17 reštauráciách, ktoré sa môžu popýšiť hviezdičkami vo francúzskom gastronomickej bedekri Michelin.

Šéfkuchári vo vychytených chicagských podnikoch sa jednoducho neboja experimentovať. Vari najlepším príkladom je molekulárna kuchyňa reštaurácie Alinea, ktorej šéfkuchár Grant Achatz sa priúčal u legendárneho Ferrana Adriu v jeho španielskom podniku El Bulli.

 

 

 

„Medzi tajomstvá chicagskej gastronómie patrí nespočetné množstvo spôsobov úpravy zeleniny. Nájdete tu papriku, kel či karfiol v takých podobách, ako nikde inde na svete,“ chváli miestne špeciality ich znalkyňa Victoria Bassová. V Chicagu však natrafíte aj na kuchyňu našich krajanov. Rodák z Kunerádu pri Žiline Louis Skorvanek tu vlastní úspešnú reštauráciu McCook Bohemian-American Family Restaurant. „Mám veľa hostí zo Slovenska a z...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2004-08-16 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Krátke správy
menuLevel = 2, menuRoute = style/preco-nie, menuAlias = preco-nie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
01. máj 2024 02:39