StoryEditor

Toto je stôl, ktorý je ideálny pre každého „ajťáka“

28.04.2015, 09:12
Autor:
stlstl
Tri novinky luxusu a jeden respondent, ktorý ich vyskúša na vlastnej koži.




Testuje Michal Hrabovec

– spoluzakladateľ a prezident softvérovej firmy Anasoft, ktorú zakladal ešte počas štúdia na Slovenskej vysokej škole technickej v Bratislave (dnes Slovenská technická univerzita) v roku 1991

– v roku 2009 získal ocenenie TrendTop manažér roka a firma Anasoft sa stala IT firmou roka

– Anasoft je známy aj svojimi filantropickými aktivitami. Od roku 2006 podporuje pôvodnú slovenskú prózu prostredníctvom projektu Anasoft Litera a tiež medzinárodnú robotickú súťaž pre deti First Lego League. Za filantropické aktivity dva razy získal cenu Via Bona Slovakia.

– vo firemnej kapele hrá na saxofóne


 

Elektricky nastaviteľný stôl a ergonomická stolička

Keď som premýšľal, kam do Anasoftu umiestniť veľký pracovný stôl so stoličkou, aby som ho dôkladne otestoval, napadlo mi, že by ho mohlo vyskúšať čo možno najväčšie množstvo kolegov.  Zriadili sme preto „testovacie stredisko“ a vyskúšali tak spolu všetky tri novinky luxusu.
 


Fotoreportáž z testovania výrobkov v sídle Anasoftu nájdete tu.


 

Víťazom nášho testu sa jednoznačne stal polohovateľný pracovný stôl, ktorý si niektorí kolegovia chceli rovno ponechať. Tým, že sa dá elegantne elektricky ovládať jeho výška, je ideálny pre každého „ajťáka“. Problém s rôznymi výškami či objemami kolegov by boli tak raz a navždy vyriešené. Napriek svetlej farbe stola na ňom nevidno špinu ani odtlačky rúk, hoci ho chytala takmer stovka ľudí. Stôl je mimoriadne stabilný a dokáže zdvihnúť aj priemerného projektového manažéra. (smiech) Jedinou nevýhodou pre nás je možno jeho prílišná šírka, aj keď to môže byť len subjektívny pohľad vzhľadom na dispozície priestoru.
 

 




V prípade stoličky sa názory rôznili. Väčšine netradičný dizajn stoličky vyhovoval a ocenili vynikajúcu oporu hlavne v krížovej oblasti chrbta. Stolička nedovoľuje skĺznuť do nesprávnej polohy, a tak nedovolí sa takýmto nezdravým spôsobom príliš uvoľniť. Na dlhodobejšie sedenie si treba asi zvyknúť, čo platí hlavne pre tých, ktorí pred počítačom sedia osem a viac hodín denne. Stolička nevyhovovala niektorým kolegyniam, ktoré rady nosia sukne, pre pohodlné sedenie sú vhodnejšie nohavice.

Elektricky výškovo nastaviteľný stôl ADEPTUS, cena 789 eur
Ergonomická sedlová stolička DERBY, cena 473 eur,
obe predáva AJ Produkty


Elektricky výškovo nastaviteľný stôl ADEPTUS 4,5 hviezdičky
+ nastaviteľná výška
+ robustnosť
– prílišná šírka pre pracovisko iba s monitorom a klávesnicou

Ergonomická sedlová stolička DERBY 3,5 hviezdičky
+ udržiavanie správnej polohy tela
+ opora v krížovej časti chrbta
– kolegyne poukázali na nepohodlné sedenie v úzkej sukni

 

Telefón LG G Flex2

U nás v Anasofte pracujeme s mobilnými zariadeniami a testujeme rôzne druhy telefónov, takže tento prešiel naozaj tvrdou paľbou. Mne osobne sa páčila kvalita displeja a aj jeho ohnutý tvar, ktorý umožňuje výborné držanie hlavne pri telefonovaní. Veľký displej je síce výhodou, ale samotná veľkosť telefónu už prekračuje moju predstavu o ideálnom kompromise. Poväčšine sa telefón mojim kolegom páčil, ocenili skvelú grafiku, pekné fotografie a jeho atypický tvar. Naopak niektorým paradoxne jeho ohnutie nevyhovovalo, podľa ich názoru môže prispieť k jeho rýchlejšiemu zničeniu.

Hardvérové tlačidlá sú umiestnené na zadnej strane, na čo by som si musel dlhšie zvykať, najmä pri ovládaní hlasitosti. Telefón má, samozrejme, väčšinu najmodernejších technológií, ale rád by som vyzdvihol dnes už vzácny infraport, pomocou ktorého som dokázal za menej ako minútu začať ovládať klimatizáciu vo svojej kancelárii. Moji vtipní kolegovia by sa tešili na množstvo situácií, v ktorých by radi ovládali niektoré zariadenia bez súhlasu ich primárnych správcov. (smiech)

LG G Flex2, cena 639 eur, predáva LG

LG G Flex2 4 hviezdičky
+ výborný tvar hlavne pre telefonovanie
+ najmodernejšie technológie, infraport
+ kvalitné spracovanie
– umiestnenie hardvérových tlačidiel

 

Víno Chateau Maison Noble

Francúzske víno, ktoré som ochutnával s ochotnými kolegami, tvoria tri kvalitné hroznové odrody: Sauvignon, Semillon a Muškát. Jeho kvetinová vôňa je výrazná, ale napriek tomu nádherná a sľubuje unikátnu chuť vína. Víno nám pripadalo ideálne na letné večery, lebo je svieže a ľahké.

Môžeme si ho predstaviť ako aperitív alebo ku grilovaným čerstvým rybám či k zeleninovým šalátom. Od všetkých anasofťákov dostalo vysokú hodnotiacu známku a jeho jedinou chybou bolo, že bolo na testovanie len jedno. (Smiech)

Chateau Maison Noble - Saint Martin Entre-Deux-Mers 2014 – víno mesiaca, info o cene na hndrink.sk

Víno Chateau Maison Noble 4,5 hviezdičky
+ výrazná vôňa
+ lahodná chuť


Snímky: HN/Pavol Funtál, archív produktov

01 - Modified: 2007-05-20 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Zaujímavosti o monarchoch
01 - Modified: 2024-04-20 10:30:00 - Feat.: - Title: Ak pri vstupe odovzdáš mobil, dostaneš fľašu vína zadarmo. Talianska reštaurácia chce prinútiť ľudí viac komunikovať 02 - Modified: 2024-04-15 12:51:07 - Feat.: - Title: VIDEO Opitý Slovák sa preháňal po Brne na bicykli. Rovnováhu mu pomáhali udržať dva krígle v rukách, s policajtmi žartoval 03 - Modified: 2024-03-30 08:00:00 - Feat.: - Title: Vedci zaznamenali výrazný úhyn netopierov. Môže za to alkohol, z ktorého ti určite bolo už minimálne raz zle 04 - Modified: 2024-03-22 10:27:49 - Feat.: - Title: Vo vodnej nádrži našli muža bez známok života. Má ísť o autobusára, ktorý zamkol cestujúcich vo vozidle a s tržbou odišiel 05 - Modified: 2024-03-24 23:00:00 - Feat.: - Title: Keď slovenské vína bodujú vo svete
menuLevel = 2, menuRoute = style/preco-nie, menuAlias = preco-nie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
23. apríl 2024 13:44