A ak nazriete rovno do kuchyne jedného z najväčších výrobcov, dostane sa do každej bunky vášho tela. Vitajte vo fabrike najpredávanejšej whisky sveta – v Jamesone.
„Ja nie som veľmi na whisky, pijem cider,“ vysvetľuje taxikár cestou do druhého najväčšieho mesta Írska Cork. Jedným dychom však dodáva, že o whisky Íri vedia všetko. Nečudo, v tomto meste, ktoré je nazývané aj kniežatstvom rebelov, totiž vyrábajú jačmenný destilát už stovky rokov.
A presne tak aj vyzerá – ako stredoveká pevnosť. A naša púť po stopách tejto milovanej metly ľudstva bola viac ako autentická – podali sme si ruky s výrobcom sudov, v ktorých whisky zreje, prehodili pár viet s hlavným liehovarníkom a dali si namiešať drinky najlepšími firemnými barmanmi....
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
Zostáva vám 85% na dočítanie.