StoryEditor

Bizarná story s dobrým koncom

26.11.2014, 23:00

Pred pár rokmi mi jeden známy povedal: musíš sa zmieriť s tým, že život občas píše aj bizarné príbehy. Zmierila som sa. Na istý čas. Až pred niekoľkými dňami mi totiž došlo, do akej miery dokáže byť  tento svet nielen bizarný, ale maximálne nepredvídateľný.


Hneď vysvetlím prečo. Presne pred rokom som vycestovala do Indie. Milujem adrenalín, a preto sme sa so spolucestujúcim rozhodli, že si to vyskúšame pekne po indicky. Prvý level – cestovanie vlakom. A zároveň aj prvá chyba. Indovia mali sviatok svetiel Diwali, čo v praxi znamená, že polovica z miliardovej masy ľudí sa presúvala z jednej strany krajiny na druhú. A tá druhá išla zas presne opačným smerom. Všetci spoločne. A vlakom. Takže sme na lístky čakali najskôr dva, neskôr šesť dní. Na Slovensku nepredstaviteľné. Až do 17. novembra 2014. Teda presne do dátumu, odkedy môže polovica Slovenska jazdiť vlakmi zadarmo. Pre druhú polovicu to znamená (ak sociálne siete neklamú), že zohnať lístok dva dni dopredu je takmer nemožné. Bizarná situácia.
Avšak len približne v rovnakej miere ako stretnutie s Rusmi na indickej pláži Goa. Spájali ich tri slová – mladí, bohatí a... extrémne hluční. Pre introvertnejšie povahy peklo. Napriek tomu sme si k nim našli, veľmi nadnesene povedané, cestu. Konkrétne v momente, keď dali sto dolárov nielen za vodku, ale aj dvom malým indickým chlapcom za ich ohňovú šou. Legendárne veľké ruské srdce, pomysleli by ste si vtedy. Čo však tento výraz môže znamenať, reálne vidieť až teraz. Keď to isté veľké ruské srdce zasahuje do tých častí sveta, kde de iure nepatrí. A vďaka tomu je „na východnom fronte“ všeličo, ale pokoj rozhodne nie. Pred vyše rokom nepredstaviteľné. A bizarné.


Na prvý pohľad katastrofický vývoj. Avšak len na ten prvý. Veď kto by bol povedal v časoch Anny Kareniny (na ktorú odkazuje aj naša Fashion story), že ženy budú mať podobné príležitosti ako muži. To, ako sa doba razantne zmenila, dokazuje Jarmila Jánošová, žena, ktorá sa naučila v biznise plávať medzi finančnými žralokmi z J&T. Dosiahla to pritom bez akýchkoľvek európskych kvót.
Áno, tento svet so sebou prináša množstvo bizarných príbehov. Ako vám však chceme ukázať aj v novembrovom vydaní prečo nie?!, každá story môže mať (hoci to tak na začiatku nevyzerá) dobrý koniec. A ak náhodou nie, tak sa ešte neskončila.

Marcela Šimková,
poverená vedením redakcie Hospodárskych novín 

01 - Modified: 2007-01-08 15:15:00 - Feat.: 0 - Title: Koalícia považuje zmluvu o VD Gabčíkovo za neplatnú
01 - Modified: 2021-06-09 12:47:13 - Feat.: - Title: Akademia prichádza s novými lákadlami: Veríme, že hostia na nás nezabudli, odkazujú 02 - Modified: 2020-12-02 13:33:36 - Feat.: - Title: Celosvetový úspech nadanej Slovenky: Jej čelenkou sa pýši aj Khloe Kardashianová 03 - Modified: 2018-09-22 13:18:11 - Feat.: - Title: Najlepšia slovenská architektúra inšpiruje aj provokuje. V pondelok exkluzívne v prečo nie?! 04 - Modified: 2018-06-15 10:02:05 - Feat.: - Title: Nemám manažérske zručnosti, som jednoducho umelkyňa, hovorí dedička pivovaru Guinness 05 - Modified: 2018-06-15 07:43:25 - Feat.: - Title: Extravagantná módna ikona exkluzívne v prečo nie?! Príloha HN vychádza už v pondelok
menuLevel = 2, menuRoute = style/preco-nie, menuAlias = preco-nie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
28. apríl 2024 06:22