StoryEditor

Zabudnite na leto. Začnite provokovať

26.06.2015, 00:00
Prečítajte si editorial šéfredaktorky Hospodárskych novín v najnovšom čísle magazínu prečo nie?!

Stále to isté dokola. Takmer tie isté pláže (plus-mínus desať odtieňov hnedej), takmer tie isté rezorty a tie isté tváre, ktoré si nezapamätáte. V niektorých prípadoch možno tento rok ozvláštnené utečencami. Inak všetko rovnaké ako každý iný rok. Trocha nuda. Trocha tomu chýba nápad, inovácia, niečo. Aby to nebola dovolenka ako každý iný rok.

Zaujímaví ľudia si často vyberajú zaujímavé veci. Od ľudí cez oblečenie, hudbu, knihy, filmy až po miesta, na ktorých trávia čas. Aj počas dovolenky. Môžu byť aj nechutne drahé a luxusné, ale zaručia im to, čo nikde inde nezažijú. Môžu byť za pár eur, ale ľudia si ich zapamätajú pre adrenalín do konca života. Zaujímaví ľudia nechcú nudné a stereotypné miesta, ktorých jediným znakom je, že z nich cítiť peniaze. Zaujímaví ľudia sú nároční: chcú nápad!

Jedným z takýchto zaujímavých ľudí je aj naša kolegyňa Andrea Szőcsová. Práve tá vám napísala cestopis zo svojej poslednej dovolenky. Vo februári. Zo Srí Lanky. Miesta, kde je možno pri prvom kontakte trocha neeurópsky zápach, špina a malí ľudia, ale zrazu, keď vidíte všetky farby, chute, odtiene, zamilujete sa. A nájdete možno aj tie svoje súkromné schody do neba. 
Hoci na tomto mieste trocha bohorovne (a nie úplne spravodlivo) kážem o inovatívnosti, o to menej inovatívne sú možno výsledky nášho rebríčka najvplyvnejších Slovákov. Aj oni vás však dokážu inšpirovať, respektíve aspoň časť z nich. Niektorí vás možno pohoršia a umiestneniu ďalších možno nebudete rozumieť. Všetci však majú niečo spoločné: ovplyvňujú priamo či nepriamo váš život. Tak si ich prezrite: plejádu najsilnejšej päťdesiatky. Teda aspoň podľa nás.

Ak ste verili v prekvapenie, nekoná sa. Tróni im, trocha neštandardne pre prečo nie?! politik. Premiér Robert Fico. Takže aspoň trocha inovácie a prekvapenia.
Lebo to je to najdôležitejšie. Zabudnúť na zabehané a hľadať nové, netradičné. Zrejme človek často narazí a bude musieť vysvetľovať, ale výsledok bude stáť za to. Bude ním ten slastný pocit, že ste získali niečo, čo máte radi, zažijete niečo, na čo nezabudnete či prekvapíte ostatných a donútite ich argumentovať. A výsledok je vždy len pozitívny.

Príjemné leto, aké sa už nikdy nezopakuje. 

01 - Modified: 2007-07-04 14:23:17 - Feat.: 0 - Title: Prezident odmietol prijať Dzurindu v otázke zákona o lesoch
01 - Modified: 2021-06-09 12:47:13 - Feat.: - Title: Akademia prichádza s novými lákadlami: Veríme, že hostia na nás nezabudli, odkazujú 02 - Modified: 2020-12-02 13:33:36 - Feat.: - Title: Celosvetový úspech nadanej Slovenky: Jej čelenkou sa pýši aj Khloe Kardashianová 03 - Modified: 2018-09-22 13:18:11 - Feat.: - Title: Najlepšia slovenská architektúra inšpiruje aj provokuje. V pondelok exkluzívne v prečo nie?! 04 - Modified: 2018-06-15 10:02:05 - Feat.: - Title: Nemám manažérske zručnosti, som jednoducho umelkyňa, hovorí dedička pivovaru Guinness 05 - Modified: 2018-06-15 07:43:25 - Feat.: - Title: Extravagantná módna ikona exkluzívne v prečo nie?! Príloha HN vychádza už v pondelok
menuLevel = 2, menuRoute = style/preco-nie, menuAlias = preco-nie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
28. apríl 2024 20:29