StoryEditor

EOS protiprachový systém

19.03.2007, 23:00

Najnovšia jednooká zrkadlovka EOS 400D nemá len nový 10,1-Mpixelový snímač CMOS, jasnejší a väčší LCD displej a 9-bodový AF systém, ale aj úplne nový integrovaný čistiaci systém EOS. Na základe veľkého výskumu o možných príčinách zhromažďovania prachu v jednookých digitálnych zrkadlovkách, tento nový systém bojuje účinne s prachom troma dôležitými spôsobmi: znížením, odpudením a nakoniec odstránením. Zníženie. Všetky vnútorné mechanizmy, pri ktorých je možný vznik prachu, boli navrhnuté tak, aby bol vznik prachu minimalizovaný. Kryt tela bol prepracovaný, aby sa zabránilo vzniku prachu len opotrebovaním krytu.
Odpudenie. Antistatické technológie boli použité na dolnopriepustný filter, ktorý prikrýva prednú časť snímača, aby nepriťahoval prach.

Odstránenie. Samočistiaca jednotka snímača (Self-Cleaning Sensor Unit) využíva vysokofrekvenčné kmity, aby striasla prípadný prach z dolnopriepustného filtra v čase asi jednej sekundy po každom zapnutí fotografického prístroja. Pre urýchlenie fotografovania okamžite po zapnutí prístroja sa táto funkcia vypne ihneď pri stlačení spúšte.
Spoločnosť Canon tiež vyvinula interný (Dust Deleta Data) systém na vymazávanie údajov prachu, ktorý dokáže mapovať polohu každého viditeľného zrniečka prachu na snímači. To potom môže automaticky odstrániť po zázname obrázka pomocou najnovšieho softvéru Digital Photo Professional.

menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
04. máj 2024 13:14