StoryEditor

Veľký prieskum o televízoroch: Každý piaty Slovák by uprednostnil televízor pred partnerom

27.04.2018, 00:01
Autor:
lezolezo
 Televízor je od začiatku dvadsiateho storočia súčasťou našich domácností. Je symbolom modernosti, dizajnu, domácim spoločníkom.

Dnes už nemá len zábavnú funkciu, keďže má množstvo inteligentných funkcionalít, tak aj informuje a stáva sa súčasťou smart domácností.

Spoločnosť Samsung, prostredníctvom spoločnosti Ipsos, zisťovala, aký vzťah majú Slováci k televízorom. Reprezentatívna vzorka 312 respondentov odpovedala, koľko času strávia pozeraním televízora, koľko prijímačov majú a ako by ich televízor mal vyzerať. 

Chceme mať dizajnový televízor
Dizajn sa posúva, náš vkus sa mení – od veľkých obrazoviek, ktoré zaberali veľký priestor v obývačkách, smerujeme k unikátnemu dizajnu – úzkym, oblým, a najnovšie, nenápadným – televízorom, ktoré splynú so stenou vďaka režimu Ambient.

Slováci chcú dizajn

Hľadajú televízor, ktorý je dizajnovým kúskom a inteligentným členom rodiny.  Až 40 % majiteľov televízora by uprednostnilo, aby ich televízor splynul ako chameleón s interiérom izby. Pokiaľ by bola možnosť kúpiť si takýto televízor, takmer 30 % z nás by si ho zakúpilo. 

Samsung

Dizajn televízora hrá stále významnejšiu rolu – pokiaľ nie je zapnutý, nemal by byť rušivým prvkom. Viac než 4 hodiny denne je v 58 % domácností televízor vypnutý. 12 % domácností má televízor vypnutý len hodinu denne.

Chceme byť moderní
Tlačidlo netreba, káble sú zbytočné. Až 43 % z nás má Smart televízor bezdrôtovo prepojený a až 36 % to plánuje. Stačí aplikácia na smartfóne.

Napriek tomu, že stále až 95 % má televízor v obývačke na komode, 75 % pozerá spravodajstvo a 80 % filmy, chceme niečo nové. Viac ako tretina  domácností už teraz vlastní Smart televízor a 40 % si ho v blízkej dobe plánuje kúpiť. 

​Stále je však pre nás televízor dominantným prvkom. Až  61 % Slovákov prispôsobuje zariaďovanie domácnosti a obývačky umiestneniu televízora. 43 %  má v domácnosti dva televízory, najčastejšie v obývačke a v spálni. A až 40 % z nás pri televízore zaspáva. 

Televízor máme zapnutý predovšetkým po práci a pred spaním. Využívame ho ako kulisu počas domácich prác, 26 % sleduje televízor ráno a 25 % pri jedle. Sú však aj takí, pre ktorých je televízor celodenným spoločníkom. Až 22 % sleduje televízor počas celého dňa. 

Sledovaní seriálových sérií je trend
Zažili ste už doma seriálový alebo herný maratón? Až tretina opýtaných potvrdila, že áno. 44 % si príležitostne pozrie niekoľko dielov seriálov za sebou.

Samsung

​42 percent sleduje televízor 2 až 4 hodiny denne, 22 % trávi čas s televízorom viac než 4 hodiny denne. A pri otázke, či Slováci trávia viac času s partnerom alebo s televízorom, odpovedalo 49 % z nás, že čas trávi s partnerom, 31 % rovnako s televízorom ako s partnerom. Každý piaty opýtaný uprednostňuje televízor pred svojim partnerom. 

V spleti káblov

40 % z nás chce svoj smart televízor prepojiť s celou domácnosťou a to najlepšie bezdrôtovo. Až 64 % majiteľov má k televízoru pripojené dva až tri káble, 23 percent ešte viac káblov. Upredostnili by sme však systém, kde by stačil jeden kábel. 

Produktový manažér spoločnosti Samsung Miroslav Záhorec dopĺňa: „Naši klienti hľadajú riešenie, ako znížiť množstvo káblov v priestore, chcú dizajnový prvok v obývačke, ktorý im neznehodnocujú káble. Chcú mať dekoratívny prvok dotvárajúci priestor. A naše nové riešenie v podobe One Invisible Connection na QLED TV, ktoré v sebe spája prívod elektrického prúdu a dát z externých zariadení, im to dáva.“

01 - Modified: 2018-03-07 15:41:15 - Feat.: 0 - Title: Televízor, ktorý vám zmizne pred očami
01 - Modified: 2024-04-15 11:24:33 - Feat.: - Title: Samsung získa od Spojených štátov miliardy dolárov, má rozšíriť závod na výrobu polovodičov v Texase 02 - Modified: 2024-04-15 07:30:02 - Feat.: - Title: Predaj iPhonov klesá. Apple zaostáva v predajoch smartfónov za Samsungom 03 - Modified: 2024-04-11 08:19:21 - Feat.: - Title: Na tovar z Temu sme sa dívali s hrôzou. Značková konkurencia je úplne inde 04 - Modified: 2024-04-12 22:00:00 - Feat.: - Title: Vyklápací smartfón, ktorý stojí polovicu ceny Z Flipu od Samsungu? Áno, ale nákup nebude jednoduchý 05 - Modified: 2024-04-10 14:00:00 - Feat.: - Title: Samsung obmedzí procesory od konkurencie. Použije svoje vlastné
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 17:53