spotech.sk/
StoryEditor

Slováci zaujali v USA inovatívnymi riešeniami pre Smart Cities

28.06.2018, 11:52
Autor:
ipip
Obe spoločnosti majú vysokú šancu presadiť sa na globálnom trhu.

Slovenské spoločnosti GOSPACE a Damalis ukončili tento týždeň prvú fázu testovania a zdokonaľovania svojich inovatívnych projektov v USA.

Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu ich vybral na základe výzvy na podporu rozvoja Smart Cities. Zástupcovia spoločností absolvovali intenzívny trojmesačný program v akcelerátore Smart City Works, kde zdokonaľovali svoje produkty pod dohľadom viacerých expertov na oblasť infraštruktúry, optimalizácie technológií či zlepšovania podnikateľských plánov.

„Dostali sme výborný koučing od ľudí, ktorí sa v oblasti inteligentných miest a inovácií pohybujú roky. Odnášame si veľa vedomostí a kontaktov. Podarilo sa nám pokročiť aj vo vývoji, vďaka čomu sme pripravení na implementovanie nášho inovatívneho riešenia – rezidentského parkovania v slovenských mestách,“ uviedol predstaviteľ spoločnosti GOSPACE Pavol Turčina.

Obom slovenským projektom sa podarilo etablovať na americkom trhu, zahájiť rokovania so strategickými partnermi a získať dodatočné financovanie zo súkromných zdrojov.

„Pobyt v USA nám tiež pomohol akcelerovať vývoj správnym smerom, aj preto sme už dnes schopní začať so svetovo unikátnou vizualizáciou infraštruktúrnych projektov pomocou technológie rozšírenej reality v slovenských mestách. Začneme v Poprade, kde obyvatelia zažijú vizualizáciu pešieho mostu v jeho reálnej veľkosti ešte predtým ako sa začne s jeho výstavbou. Budú mať tak lepšiu predstavu o rozvoji svojho mesta,“ uviedol Jan Hrončák zo spoločnosti Damalis.

V októbri minulého roka ÚPVII vyhlásil prvé výzvy na podporu inovácií Smart Cities. Podnikatelia predkladali projekty zamerané na manažment dopravy a digitalizáciu verejnej správy mesta.

Dotácie a možnosť zdokonaliť svoje riešenia v špičkových podmienkach Centra pre inovačné technológie vo Virgínii (CIT) získali dva projekty: Digitálna platforma na vizualizáciu urbanistického plánovania spoločnosti Damalis a Riešenie pre bezpečné rezidentské parkovanie spoločnosti GOSPACE.

01 - Modified: 2024-04-19 09:55:49 - Feat.: - Title: Slovensko a Taliansko by mohli uzavrieť dohodu o policajnej spolupráci 02 - Modified: 2024-04-19 12:30:00 - Feat.: - Title: Choroba minulého storočia sa vracia v plnej sile. V Česku si už vyžiadala životy, zvýšený počet prípadov nákazy je aj u nás 03 - Modified: 2024-04-19 10:57:33 - Feat.: - Title: GALÉRIA Zrušené zubné benefity či Huliakov dymový experiment. Internet satiricky reaguje na aktuálnu politickú scénu 04 - Modified: 2024-04-18 08:41:13 - Feat.: - Title: Na Slovensko mieri slávny fast food. McDonald´s a Burger King dostanú ďalšieho veľkého konkurenta 05 - Modified: 2024-04-18 09:00:00 - Feat.: - Title: Instagramový trend Cash Catch dorazil aj k nám. Kde na Slovensku môžeš nájsť ukryté peniaze?
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 14:44