StoryEditor

Český obchod vypustil do sveta údajnú podobu nového iPhonu a Apple Watch

12.09.2018, 10:35
Autor:
omaoma
Čo naznačujú správy pár hodín pred premiérou o podobe nových modelov?

Je celkom bežné, že sa pred premiérou nových iPhonov na internete objavia uniknuté snímky. Český obchod CZC.CZ zverejnil na svojom profile šesť dní pred premiérou údajnú podobu iPhonu XS aj s krabičkou a pripravované Apple Watch.

Neprehliadnite aj video z HNtelevízie o tom, čo doteraz uniklo o novom iPhone:

Oficiálne odhalenie bude v stredu večer

Zastúpenie CZC.CZ po upozornení iDnes.cz v danom príspevku na profile na Facebooku pridalo vysvetlenie, že ide o špekulácie a že fotografia nepochádza od Applu. Hoci samotná grafika vychádza z dosiaľ uniknutých informácií, nemusí zodpovedať realite.

Do večerných hodín 12. septembra (dnes), kedy Apple odhalí novú generáciu svojich smartfónov, smart hodiniek a ďalších produktov, nás stále delí pár hodín, ale "ochutnávky" noviniek sa na internete množia veľmi rýchlo.

CZC.CZ, Facebook

​Raz sa objavia fotografie farebných prevedení, potom zas uniknú sériové označenia alebo niekto ďalší zverejňuje ceny. Svoju trochou v piatok prispel aj český obchod s elektronikou, zverejnil fotografiu, ktorá ukázala z pripravovaných produktov Applu prekvapivo veľa.

Čo môžeme od noviniek očakávať

"Už v stredu Apple predstaví množstvo noviniek. Na čo sa môžete tešiť? Máme pre vás ochutnávku," píše sa v popise fotky, ktorú CZC.CZ nasadilo vo forme reklamných dlaždíc. Z fotografie, ktorú neskôr označili ako špekuláciu, možno ale vyčítať veľa.

  • vidíme jasné označenie nového modelu, iPhone XS
  • dôraznejšie sa potvrdzuje, že ide o model s výrezom displeja
  • vidíme aj ďalšie prvky, zhodné s modelom iPhone X, teda vyčnievajúci duálny fotoaparát, lesklý chrbát, chýbajúci slúchadlový jack konektor či ešte tenší rámik pod displejom telefónu
  • vedľa toho si možno prezrieť aj krabičku telefónu s obvyklým minimalistickým dizajnom (tomto ohľade je CZC.CZ asi prvý, nespomíname si, že by niekto iný odhalil podobu balenia noviniek)
  • grafika na ňom súhlasí s už skôr uniknutou podobou

Popri tom toho si možno prezrieť aj podobu nových hodiniek Apple Watch Series 4, z ktorej možno však vypozorovať o poznanie menej. Dôvod je jednoduchý, dizajn sa od prvej generácie prakticky nezmenil.

Zmeny tak čakáme iba v rozmeroch displeja a hardvérovej ​​výbave. To, že český obchod môže už takto okato lákať na nový iPhone, v nás vyvoláva ešte jednu otázku. Tradične sa iPhony začínajú predávať vo "vlnách", to znamená, že prvý týždeň predaja ich majú k dispozícii len veľké trhy (USA, Čína, Nemecko, Veľká Británia a pod.)

Na tie menšie sa dostane až v ďalších týždňoch. Vlani však bola novembrová premiéra iPhonu X po celom svete rovnaká. Dočkáme sa tento rok tiež plošného štartu predaja?

Uvedenie najhorúcejších noviniek z dielne Apple sledujte dnes s našou redaktorkou o siedmej večer naživo.

01 - Modified: 2018-09-07 22:01:30 - Feat.: 0 - Title: Čo doteraz uniklo o novom iPhone? Pozrite si krátky prehľad
01 - Modified: 2024-04-25 11:45:00 - Feat.: - Title: Revolučná zmena pre „Géčko“: Terénna legenda od Mercedesu dostala elektropohon 02 - Modified: 2024-04-25 09:10:00 - Feat.: - Title: Urobí Európa krok späť? Nulové emisie sú vraj chvályhodné, ale nie za každú cenu 03 - Modified: 2024-04-24 14:00:02 - Feat.: - Title: Vyššia o desiatky percent: Spotreba áut na papieri nezodpovedá realite, ukazuje štúdia 04 - Modified: 2024-04-24 09:16:15 - Feat.: - Title: „Otec“ moderných škodoviek smeruje k Číňanom. Slovák dohliadne aj na tvary MG 05 - Modified: 2024-04-25 05:30:00 - Feat.: - Title: Od Amazonu po Voyo. Veľký test desiatich streamovacích služieb odhalil veľké rozdiely
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 03:02