StoryEditor

Nokia N90 -- súčasť najvyššieho radu

21.06.2005, 00:00

Nokia predstavila multimediálny prístroj Nokia N90, moderný a inšpiratívny multimediálny telefón. Vybavená optikou Carl Zeiss a komplexnou súpravou moderných digitálnych fotografických funkcií Nokia N90 smeruje k obdivovateľom špičkovej technológie, mobilnej fotografie a kvalitného spojenia. Nokia N90 sa pýši dvojmegapixelovým fotoaparátom s automatickým ostrením, 20-násobným digitálnym zoomom, režimom makro pre ostré detailné snímky a snímanie videa vo vysokej kvalite s možnosťou editácie priamo v telefóne.
"Predpokladáme, že už tento rok trh s mobilnými telefónmi vybavenými fotoaparátmi bude rásť štyrikrát rýchlejšie ako trh digitálnych fotoaparátov," vyhlásil Juha Putkiranta, senior viceprezident obchodnej jednotky Multimedia Imaging spoločnosti Nokia.
"Tento trh nielenže rastie obrovským tempom, ale ako si môžu používatelia všimnúť aj pri telefóne Nokia N90, funkcie telefónov s fotoaparátom sa rýchle rozvíjajú, aby spĺňali požiadavky náročnejšieho fotografa. Vďaka úplne novému dizajnu twist-and-shoot (otoč a foť) sme do oblasti mobilných telefónov vniesli jednoduché ovládanie a fotografie vysokej kvality."
Nokia N90 ponúka dva ergonomické režimy na okamžité snímanie fotografií a videa, čo ešte zjednodušujú dva displeje. Stačí otočiť chrbtom telefónu v kĺbe a dvojmegapixelový fotoaparát je automaticky pripravený na robenie snímok vysokej kvality len jednoduchým stlačením spúšte. Nokia N90 je pripravená aj na snímanie videa vo veľmi vysokej kvalite, vo formáte MP4, pričom ako hľadáčik sa používa širokouhlý displej s vysokým rozlíšením (352 x 416 pixelov) s 262 144 farbami. S prístrojom sa dobre pracuje i jednou rukou, a to vďaka tlačidlám na nahrávanie a zoom, ktorý je pri videu až osemnásobný.Telefón Nokia N90 je založený na Series 60, pracuje v troch pásmach GSM 900/1800/1900, EDGE a WCDMA.

menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
23. máj 2024 05:40