StoryEditor

Vyskúšali sme jeden z najlepších Androidov súčasnosti. Čo mu Samsung dal a čo vzal?

06.02.2021, 23:01
Samsung Galaxy S21 Ultra prichádza v príťažlivom matnom prevedení.

Vlajkové lode od Samsungu vždy vzbudia vášne. Ide totiž spolu s iPhonmi o top triedu na trhu. K tomu všetkému vždy pribúdajú ich vzájomné veľké porovnania a súboje „tvárou v tvár“. Práve teraz je ten čas, pretože juhokórejský výrobca uviedol do života nový špičkový smartfón Samsung Galaxy S21 Ultra.

Oklieštené balenie 

Samsung sa vybral cestou Applu, teda zmenšenia obsahu krabičky, v ktorej dorazí. Nenájdete v nej tentoraz slúchadlá ani adaptér na nabíjanie. Miesto tu má iba kábel. Vysvetlenie môžeme hľadať na rôznych frontoch. Je to ekologickejší prístup, keďže viacerí z nás majú doma už rôzne adaptéry či slúchadlá.

Alžbeta Harry Gavendová / HN

​Firma zároveň vďaka menšiemu baleniu odvezie v jednej várke viac smartfónov, čím dôjde k zníženiu nákladov na dopravu a zníži sa záťaž na životné prostredie. Ak však doma adaptér nemáte, musíte si ho
dokúpiť a používateľovi tak rastú náklady.

Pozrite si testovacie fotky zo Samsungu Galaxy S21 Ultra:

Originál od Samsungu stojí do tridsať eur, no je možné zohnať i lacnejšie značky. ​Určite vám však neodporúčame kúpiť si najlacnejšie neznačkové adaptéry z e-shopov za päť eur. Nuž, v každom prípade treba aspoň vyzdvihnúť fakt, že telefón je medziročne až o sto eur lacnejší. Toho sme sa v prípade Applu však tiež dočkali. 

Testovací kus k nám dorazil v matnom čiernom vyhotovení Phantom Black, ktoré je skutočne veľkým ťahačom. V technologickom svete je matná čierna mimoriadne obľúbená a my máme z nej tiež len tie najlepšie dojmy. Oceňujeme matnú úpravu, keďže minuloročná S20 bola lesklá a priveľmi zachytávala odtlačky.

Sklo na zadnej strane dopĺňa hliníkový rám, v ktorom je zapustený súbor zadných fotoaparátov. Prednú
stranu tvorí displej, ktorý má po okraji zakrivené hrany. Tentoraz sú však jemnejšie zakrivené ako minulý rok, pričom dokonca ostatné dva kusy zo série S21 a S21+ neobsahujú zakrivenú obrazovku.

Telefón je celkovo útlejší ako iPhone 12 Pro Max, no na ňom sa zase nieko...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-18 12:25:51 - Feat.: - Title: KVÍZ: Špecifický volant, tlačidlá či displej? Spoznajte pohľadom do interiéru značky áut 02 - Modified: 2024-04-15 11:24:33 - Feat.: - Title: Samsung získa od Spojených štátov miliardy dolárov, má rozšíriť závod na výrobu polovodičov v Texase 03 - Modified: 2024-04-15 07:30:02 - Feat.: - Title: Predaj iPhonov klesá. Apple zaostáva v predajoch smartfónov za Samsungom 04 - Modified: 2024-04-13 22:33:46 - Feat.: - Title: Luxusné SUV, ktoré vyzerá i jazdí skvele. Briti však spravili krok, ktorý mnohých nepoteší 05 - Modified: 2024-04-10 13:14:11 - Feat.: - Title: Zaváhajú aj automobiloví experti: Spoznáte menej známe automobilky iba podľa loga?
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 04:09