StoryEditor

Google Phone a navyše zadarmo

06.08.2007, 09:47
Prototyp mobilného telefónu bol predvedený výrobcom mobilov a operátorom, tvrdí piatkové vydanie Wall Street Journal.

Dohady o vstupe Google na mobilný trh s vlastným modelom telefónu, Google Phone, nie sú nové. V minulosti sa objavili niekoľkokrát, vrátane rady fotografií, ktoré mali byť práve tými pravými. Záujem Google o dražbu rádiovej frekvencie v USA pochopiteľne dohady tohto druhu ešte viac stupňujú. Piatkový Wall Street Journal priniesol informáciu o tom, že Google Phone bol predvedený výrobcom mobilných telefónov a operátorom bezdrôtových sietí.

Google Phone by sa mohol dostať na trh v priebehu jedného roka a ponúknuť bezplatné používanie vďaka spojeniu inzercie vo vyhľadávaní, elektronickej pošte a pri prezeraní webu. Google sa podľa WSJ veľmi vážne sústreďuje na to, aby Google Phone ponúkal výrazne lepší prístup na internet, než je tomu u súčasných mobilných telefónov.

Predstava mobilného telefónu zdarma je nepochybne lákavá, rovnako ako myšlienka financovania prostredníctvom inzercie. Podobná myšlienka existuje už viac ako desať rokov, ale dosiaľ sa nikdy nepodarilo uviesť ju do úspešnej podoby. Naráža hlavne na to, že ktokoľvek kto má na to, aby si kúpil bežný mobilný telefón a platil za služby, nemá potrebu počúvať či sledovať inzerciu len preto, aby mal všetko zadarmo. Najpraktickejšou cieľovou skupinou tak môžu byť chudobní ľudia, prípadne mladá generácia.

 

menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
28. apríl 2024 05:43