StoryEditor

Gran Turismo 4: najlepší automobilový simulátor sveta

01.08.2007, 18:43

Ak ste fandom automobilových pretekov, niet vo svete hier lepšej hry ako Gran Turismo. Na 4. sériu si hráči museli počkať až 2 roky, ale vyplatilo sa. Hra ponúka 50 realistických svetových tratí (od mestských okruhov po okruhy F1 vrátane legendárneho okruhu Nürburgring, na ktorom sa nejazdí od nehody Nikiho Laudu v roku 1976), 650 reálnych typov áut (a pár futuristických štúdií navyše) od veteránov až po prototypy pre 24-hodinovku Le Mans. Príprava celej hry zabrala mesiace filmovania a záznamu reálnych vlastností jednotlivých áut, ktoré sa potom preniesli do samotnej hry. Ak si chcete zažiť jazdu vo Ferrari a nemôžete si ho "požičať", pri GT4 si jazdu zaručene užijete s max. odchýlkou +/- 1% od "reálu".

Hra ponúka nielen A-Spec režim (v koži jazdca), ale aj režim "B-Spec", kde z pohodlného plyšového kresla manažéra pretekov rozhodujete o úpravách vozidla pred pretekami, dávate jazdcom taktické pokyny či vyzývate ich na výmenu pneumatík a podobne. Tým riadite prácu celej stajne a ženiete ju vpred za úspechmi.
GT4 umožňuje nielen zažiť jedinečné okamihy pri jazdení, ale ich aj zaznamenať: po nasnímaní vo fotorežime si zábery môžete pustiť v podobe slide show alebo vyexportovať na USB kľúč a archivovať na PC. Pritom konzola neposkytuje len záber, ale aj technické dáta o presnom momente, kedy bol záber nasnímaný, vrátane presnej lokácie automobilu, automobilov vašich súperov, rýchlosti a druhu ich pohybu (napr. či automobil vytáča v zatáčke, trieli si to na rovinke atď.). Táto funkcia je veľmi realistická - výsledkom sú snímky s detailmi trate aj okolia z reálnych mestských okruhov sveta Kyoto, New York, Kréta, Hong Kong alebo jazdeckých okruhov.

menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 06:58