StoryEditor

Acer odhalil cenu svojich tabletov (video)

01.09.2012, 10:00
Najlacnejší tablet od Aceru s Windows 8 bude stáť okolo šesťsto eur.

Acer sa v Berlíne ešte pred predstavením nových počítačov pre Windows 8 pochválil návratom na pozíciu číslo 1 medzi dodávateľmi notebookov podľa analýzy spoločnosti Gartner, a to v európskom aj celosvetovom meradle.

Krátka marketingová vložka rýchlo dala priestor novinkám spojeným s operačným systémom Windows 8. Acer prekvapil tým, že k novým produktom ponúkol orientačné ceny. Z tabuľky vyplýva, že najlacnejší tablet s Windows 8, Iconia W5, bude stáť pravdepodobne 599 eur.

Iconia W5 bude mať kvalitný LCD displej s technológiou IPS a uhlopriečkou 10.1 "a HD rozlíšením. Aj keď to na tlačovej konferencii nezaznelo, pôjde o tablet s procesormi ARM a Windows vo verzii RT, na ktorej nejdú púšťať tradičné programy pre Windows 7. Nasvedčuje tomu aj tvrdenie o až 18 hodinách prevádzky (s odpojiteľnou klávesnicou) alebo 6 týždňov v režime spánku. V ponuke bude aj verzia s 3G modulom.

Iconia W5 má podľa Aceru tri režimy použitia. Ako samotný tablet, ako notebook s prídavnou klávesnicou po vzore Asusu Transformer a tiež ako prezentačné alebo herné zariadenie, keď sa klávesnica otočená o 295° premení na stojanček.

Prehľadová tabuľka približných cien dotykových počítačov


Náhrada notebookov
Tablet Iconia W7 už ponúkne plnohodnotnú náhradu notebooku. Tablet bude mať displej s uhlopriečkou 11,6 "a FullHD rozlíšením a vo vnútri budú procesory Intel a teda plnohodnotná verzia Windows 8 s desktopovým režimom. Tablet bude možné kúpiť s dockovacou stanicou a aj samotný tablet pôjde ľahko rozšíriť vďaka USB portu a HDMI výstupu.

Podľa hrubého náčrtu cenovej hladiny, ktorý Acer ponúkol, sa väčší model bude predávať približne za 805 eur, pri modeloch s väčšou kapacitou SSD úložisko a dockovacou stanicou môže cena ešte vzrásť.

Dotykové ultrabooky
Acer na dotykové ovládanie Windows 8 stavia aj tradičným formátom notebookov. Pod označením Acer S7 sa skrýva rad ultrabookov s FullHD displejmi s dotykovou vrstvou. Acer ponúkne dve veľkosti displejov: menší variant s 11,6 "uhlopriečkou a 13" variant. Menší model by mal stáť približne 1200 eur, väčší model s výkonnejšími procesormi a väčšou kapacitou SSD úložisko môže stáť až 1800 eur.

Oba notebooky vyzerajú neuveriteľne tenko, displeje spevňuje sklo Gorilla Glass na oboch stranách displeja. Acer udáva, že 11, 6 "verzia je najmenší ultrabook s FullHD displejom na trhu, väčší model má na danú kategóriu najtenšie telo.

SkoroUltrabook na hry
Cenovo medzi Iconiou W7 a ultrabookmi radu S7 bude rad výkonných tenkých počítačov Aspire M so 14 "a 15,6" displeji s dotykovou obrazovkou. Tieto počítače už výrobca vybavil plnohodnotnou grafickou kartou, takže notebook zvláda aj nové videohry.

Aspire M už nie je čistý ultrabook podľa najprísnejších špecifikácií od Intelu - kombinuje totiž pevný disk s malým SSD úložiskom. Vďaka väčšej veľkosti displeja potom počítače radu Aspire M majú aj numerickú klávesnicu, do tela sa vojde aj DVD mechanika.

Cena počítačov Aspire M sa bude pohybovať okolo 1200 eur a pri najlepšie vybavených modeloch bude k dispozícii aj podsvietená klávesnica.

Štíhla línia a dotyk pre masy
Viac smerom k väčšinovým zákazníkom mieria dotykové notebooky Acer Aspire V5. Nejde už o ultrabooky, ale oproti bežným notebookom majú byť asi o tretinu tenšie a o 10% ľahšie. Vnútri počítačov z radu Aspire V5 už by mali byť procesory Intel Core a samostatné grafické karty.

Notebooky budú mať aj DVD mechaniku a ceny by mali začínať okolo 650 eur. Pri variantoch s lepšou výbavou vrátane podsvietenej klávesnice cena porastie pravdepodobne nad 800 eur. Ešte pred Vianocami sa majú na trhu objaviť aj nové dotykové All in One počítače Aspire U s uhlopriečkami 23 a 27 "a NFC čítačkou pre párovanie s príslušenstvom.

Ceny sa budú pohybovať od približne tisíc eur za základný model s uhlopriečkou 23 "a FullHD rozlíšením až do dvetisíc za model Aspire U 7600 s uhlopriečkou 27 palcov a schopnosťou rozpoznať naraz 64 dotykov.

ihned.cz

01 - Modified: 2004-08-30 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Kauza Martikán sa zrejme na súd nedostane 02 - Modified: 2004-08-30 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Brazílčania chcú pre Limu zlatú medailu 03 - Modified: 2004-08-30 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Ďalším zlatým "Slovákom" Maďar Gergely 04 - Modified: 2004-08-30 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: V generálke bezgólová remíza s Ruskom
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
06. máj 2024 12:38