StoryEditor

Týchto 10 tipov vám uľahčí život. Vyskúšajte ich zadarmo

25.03.2015, 23:00
K drahým službám a aplikáciám existujú výborné alternatívy. Vyskúšajte tieto - a nezaplatíte ani cent.

Programy 

 

Gimp nahradí Photoshop

Patrí medzi prvé alternatívy všetkých, ktorí potrebujú raz za čas upraviť fotografie a nechcú si na to kupovať profesionálny program. Gimp prichádza s prekvapivo obrovským balíkom funkcií, ktorý sa môže takmer rovnať Photoshopu od Adobe.

Okrem iného sa program vyznačuje jednoduchým užívateľským rozhraním, na ktoré si rýchlo zvyknete. Taktiež nie je problém vyhľadať na internete mnoho príručiek, ktoré pomôžu aj neskúseným užívateľom.

Sťahujte pre: Windows, OS X, Linux

Google Docs namiesto Office balíčkov

Dnes už nemusíte kupovať do kancelárie drahý balíček len na to, aby mali zamestnanci v čom písať, robiť tabuľky či prezentácie. Google docs poskytne všetko to, čo ostatné sady programov a ešte niečo navyše. Zamestnancom umožní napríklad jednoducho zdieľať súbory s ostatnými. Na jednom projekte tak môžu robiť ľahko dvaja alebo aj viacerí ľudia.

Všetky súbory zostávajú zálohované na internete a aj vďaka tomu k nim majú pracovníci prístup aj cez mobilné telefóny alebo na hocijakom inom mieste na svete. Nemusia tak byť fyzicky pri počítačoch v práci, stačí si sadnúť napríklad do internetovej kaviarne.

Použiť môžete pre: Windows, OS X, Linux

OpenShot Video Editor ako Adobe Premiere Pro

Raz za čas potrebuje editovať video väčšina z nás. Niekedy to sú zábery z dovolenky, inokedy chvíle v kruhu rodiny. Tí, ktorí hľadajú pokročilejšie programy ako Premiere Pro a nechcú za ne platiť desiatky eur, môžu siahnuť po OpenShot Video Editor.

Na prvý pohľad vyzerá ako drag and drop program, teda taký, kde len kladiete za sebou videá, ktoré sa napokon spoja. Avšak pri podrobnejšom pohľade objavíte široký balík funkcií, ktorý ovládnete už po krátkom tréningu. Bez peňazí a s pomerne malým úsilím dokážete tvoriť výborné videá.

Sťahujte pre: Windows, Linux

360 Total Security  nahradí komplexný antivírus

Až možno priveľa funkcií má tento antivírusový systém. Ponúka vám totiž ochranu pred phishingom, pri online nakupovaní, blokuje hrozby zo siete, čistí disk, kontroluje nové verzie Windowsu a mnoho ďalšieho. Avšak aj cez všetky funkcie, spomaľuje počítač len minimálne.

Okrem iného v sebe spája až štyri vyhľadávacie nástroje vírusov (Bitdefender, Avira a dva vlastné). Možno aj kvôli tomu, programu trvá dvakrát dlhšie skontrolovať počítač, ako konkurenčným antivírusom. Avšak ak je bezpečnosť vašou prioritou a nechcete za ňu platiť, 360 Total Security je program, po ktorom by ste mali siahnuť.

Sťahujte pre: Windows

Inkscape namiesto Illustrator 

Schopnosti ako CorelDraw, Xara X alebo Illustrator. Napriek tomu zadarmo. Ďalšou výhodou Inkscape je aj orientácia na užívateľov, ktorí sa spolupodieľajú na vývoji programu s otvoreným zdrojový kódom. Ak potrebujete do kancelárie vektorový editor na výrobu grafických materiálov, dobrou voľbou bude Inkscape.

Sťahujte pre: Windows, OS X, Linux


Aplikácie

 

Jednoduchý mail – Microsoft Outlook

Je to jedna z najlepších mailových aplikácií, ktorú môžete vo svojom smartfóne používať. Je jednoduchá, rýchla, no paradoxne má množstvo užitočných funkcií. Napríklad veľmi inteligentne triedi dôležité maily od newsletterov, spamu či ostatných správ, ktoré si môžete prečítať aj neskôr. Ponúka ovládanie gestami, kde si viete správy okamžite označovať či si ich „znovu poslať“.

Teda napríklad si nastavíte, že tento mail vám znova príde o hodinu, keď už budete mať čas na jeho vybavenie. Rovnako môžete priamo cez mail pristupovať k súborom, ktoré máte v cloude, ďalej okamžite posielať pozvánky na stretnutia alebo máte aj prístup k svojmu kalendáru. Veľmi šikovná a efektívna aplikácia, ktorá však trpí jedným nedostatkom. A to pomalým vyhľadávaním. 

Sťahujte pre: iOS, Android

Výborný kalendár – Timeful

Toto je kalendár, ktorý vám inteligentne naplánuje váš pracovný, ale aj osobný život. Nie je to dokonalé, ale funguje to. Napríklad ak si naplánujete nejakú činnosť na ďalší deň, kalendár samostatne nájde miesto, kedy ju môžete urobiť.

Navyše sa učí vašim návykom a vie tomu prispôsobovať aj rozvrh. Možno to znie strašidelne, no kalendár dokonca vie, kde sa nachádzate, a keď prídete do práce, ukáže vám váš program alebo pripomenie určité veci. Okrem bežných schôdzok vie zapisovať aj pripomienky a opakovať pravidelné činnosti. 

Sťahujte pre: iOS

Internet pracuje pre vás – IFTTT

Aplikácia s podivným názvom schováva v sebe desiatky možností. Funguje na báze určitých akcií. Napríklad si vyberiete, že chcete dostať každé ráno predpoveď počasia, keď bude cez deň pršať. Alebo si necháte zasielať správy z vybraných serverov na svoj mail.

Okrem toho, ak máte inteligentné žiarovky, viete si nastaviť, kedy sa majú automaticky zapnúť. Navyše si môžete automaticky zálohovať kontakty alebo stišovať telefón, keď prídete do práce. IFTTT poskytuje stovky funkcií, ktoré pribúdajú každý deň. Stačí nájsť tie, ktoré konkrétne vám zjednodušia život. 

Sťahujte pre: Android, iOS

Kontrola nad tímom – Asana

Či už riadite malý tím alebo celú firmu a chcete si vyskúšať inovatívny manažment bez desiatok mailov, ktoré aj tak množstvo ľudí ignoruje alebo nečíta, môžete otestovať túto službu.

Asana je prakticky uzavretá „sociálna sieť“ pre firmy či tímy, kde môžete spolu komunikovať, prideľovať úlohy či sledovať postup. A to všetko na webe či v aplikácii. Ak si k nej nájdete cestu, je to omnoho prehľadnejšie ako komunikácia cez mail. 

Sťahujte pre: iOS, Android

Práca pod tlakom – 30/30

Presný time manažment vám zabezpečí aj appka s názvom 30/30. Tá funguje na presnom načasovaní vašich úkonov a úloh. Aplikácia je založená najmä na ovládaní pomocou gest, čo môže byť na zapamätanie problém. No ak si potrebujete denne rýchlo a jednoducho načasovať pár úkonov, 30/30 to vie zastúpiť.

Určite to nie je náhrada kalendára, len rýchla pomoc pri sústredení na úlohy, najmä ak ste „výkonnejší pod tlakom“. 

Sťahujte pre: iOS

Snímky: 

01 - Modified: 2007-04-23 12:27:06 - Feat.: 0 - Title: Lipšic: Ak poslanec odmietne dychovú skúšku, spácha trestný čin
01 - Modified: 2024-04-13 09:30:00 - Feat.: - Title: Piknik v záhrade či prírodná galéria. Život v Bratislave nemusí byť drahý. Prinášame ti ZOZNAM miest, kde neminieš ani cent 02 - Modified: 2024-04-14 05:30:00 - Feat.: - Title: Chcete zarábať na sledovaní sociálnych sietí? TikTok to možno čoskoro umožní 03 - Modified: 2024-04-02 10:00:00 - Feat.: - Title: Marvel predstavil novú multiplayerovú strieľačku. Zadarmo si budeš môcť zahrať za Avengerov či Strážcov galaxie 04 - Modified: 2024-03-20 14:05:22 - Feat.: - Title: Systém na porovnávanie cien v obchodoch by mal byť do konca roka, oznámil Kamenický 05 - Modified: 2024-02-24 10:13:10 - Feat.: - Title: WhatsApp oslavuje 15 rokov fungovania. Populárnu aplikáciu dnes používajú až dve miliardy ľudí
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 06:52