StoryEditor

Facebook mení spôsob, akým telefonujeme. Privítajte aplikáciu Hello

24.04.2015, 00:00
Telefonovanie zadarmo alebo informácie o tom kto vám vola, aj keď ho nemáte uloženého. To sú len základné vlastnosti aplikácie Hello.

Spoločnosť Facebook mala doteraz jedenásť odlišných aplikácii. Medzi nimi napríklad nástroj na spravovanie fanúškovských stránok (Facebook Pages), skupín (Facebook Groups) alebo na písanie správ (Messenger).

Odteraz medzi ne môžete pridať dvanástu a to Hello - aplikáciu, o ktorej pripravovaní sme písali už v marci.

Nová aplikácia ešte nie je dostupná na slovenskom Obchode Play, avšak dá sa stiahnuť z externého odkazu. V redakcii ju zatiaľ testujeme a sme veľmi potešený z niektorých jej funkcií.

Foto: Facebook

Čo Hello vlastne je?

V angličtine by sme ju nazvali Caller ID. Aplikácia, ktorá slúži na vytočenie telefónneho čísla, uloženie kontaktu alebo prehliadanie telefónneho zoznamu. Áno, takúto aplikáciu má každý telefón automaticky v sebe. Taktiež sú obdobných aplikácii desiatky v Obchode Play. A tu sa skrýva pointa. Každá z nich prináša nie len iný dizajn, ale sa aj snaží rozšíriť funkcie tej pôvodnej. Facebooku sa to podarilo výnimočne dobre.

Čím nás Hello dostalo

Program vyniká viacerými vlastnosťami. Hneď ako prvá sa nám zapáčila možnosť lustrovať telefónne čísla, ktoré nemáme uložené v telefónnom zozname, ale sú na Facebooku. Napríklad sa dovoláte do reštaurácie, ktorá ma vlastnú fanúškovskú stránku, kde je zverejnené aj jej číslo. Rezervovať stôl v príjemnom podniku je tak oveľa jednoduchšie.

Medzi ďalšie vlastnosti patrí aj to, že ak vám volá niekto z čísla, ktoré Facebook pozná, tak vám ukáže verejne dostupné informácie o majiteľovi. Taktiež to platí o vás, ak máte číslo uložené v profile, tak pri volaní priateľom ale aj neznámym ľuďom prezradíte svoju totožnosť.

Introducing Hello from Facebook on Vimeo.

Blokovanie čísiel a tak ďalej

Medzi ďalšie funkcie platí možnosť zablokovať bežne blokované telefónne čísla inými užívateľmi. Otravujú vás telefónne marketingové spoločnosti? Ostatných pravdepodobne tiež. Zapnite si blokovanie najčastejšie verejne blokovaných čísiel a už sa vám nikto z nich nedovolá.

S Hello budete mať v telefóne vždy aktuálnu fotografiu priateľov a taktiež posledné informácie o nich.

Telefonovať môžete zadarmo cez WiFi alebo cez predplatené dáta. Integrácia s Facebook Messengerom umožní zas posielať bezplatné správy.

Aplikáciu ešte stále testujeme.

01 - Modified: 2007-05-16 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Nenápadný hudobný klenot
01 - Modified: 2024-04-12 22:00:00 - Feat.: - Title: Vyklápací smartfón, ktorý stojí polovicu ceny Z Flipu od Samsungu? Áno, ale nákup nebude jednoduchý 02 - Modified: 2024-04-09 22:00:00 - Feat.: - Title: Toto sú najpredávanejšie telefóny všetkých čias. Vládne im roky sa trápiaca značka 03 - Modified: 2024-04-03 05:58:18 - Feat.: - Title: Spolupráca s Leicou sa vyplatila. Kompaktná vlajková loď z Číny ale dokáže viac ako len fotiť 04 - Modified: 2024-03-29 11:00:00 - Feat.: - Title: Nabitú strednú triedu dopĺňa čínska novinka. Láka takmer bezrámčekovým displejom a fotografickou výbavou 05 - Modified: 2024-03-20 11:00:00 - Feat.: - Title: Motorola chystá predstavenie špičkového smartfónu. Spoločnosť odhalila jeho dizajn a prítomnosť AI
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 20:57