StoryEditor

Sneží? Toto sú najlepšie aplikácie pre vás

30.01.2015, 14:38
Doprava skolabovala, svoje auto na parkovisku hľadáte len odhadom a zo snehu sa tešia najmä deti. Tieto aplikácie vám pomôžu „prežiť“ tento deň.

1. Vodičov vyhrabú z dopravného kolapsu

Ak ste si aj vy vypočuli v rádiu takmer desaťminútové spravodajstvo z ciest, pochopíte, že ísť autom dnes po západnom a po strednom Slovensku je malé šialenstvo. No ak vám nič iné nezostáva, určite si nainštalujte aplikáciu Waze, ktorá vás upozorní na neprejazdné úseky či zápchy.

Okrem toho najväčšou výhodou tejto aplikácie je, že vám poradí najlepšiu cestu do vášho cieľa s prihliadnutím na dopravnú situáciu. Je to úžasná schopnosť najmä v kritických situáciách, kde nemáte šancu vedieť, ktorá cesta je pre vás najrýchlejšia. A hlavné ťahy to zväčša nie sú.

Napríklad ak by som išiel v tomto momente domov cez polovicu Bratislavy klasickou cestou trvalo by to takmer hodinu (obyčajne asi 20 minút). No Waze našiel šikovnejšiu cestu, ktorá je dvakrát rýchlejšia a trvá len 27 minút.

Okrem toho je ďalšou vynikajúcou aplikáciou do tohto počasia aj Zelená vlna. Tá vám ukáže okrem najbližších udalosti, aj kamerové zábery z rôznych častí Slovenska a spustí vám aj posledné dopravné spravodajstvo.

Stiahnite si Waze pre Android

Stiahnite si Zelená vlna pre Android
Stiahnite si Waze pre iOS Stiahnite si Zelená vlna pre iOS

2. Presná predpoveď počasia

Aj keď to nie je najkrajšia a najprehľadnejšia aplikácia s počasím, je najpresnejšia. Hovorím o doplnku, ktorý vydal SHMÚ. Údaje o počasí pochádzajú od zdroja, na ktorý sa spolieha aj štát.

SHMU vám ukáže v grafoch teplotu, oblačnosť, rýchlosť vetra, ale aj pravdepodobnosť zrážok, a to aj snehových. Pokiaľ teda plánujete cestu cez víkend alebo chcete vedieť, aké počasie sa očakáva v najbližších hodinách, sledujte aplikáciu SHMU.

 

Stiahnite si SHMU pre Android

Stiahnite si SHMU pre iOS  (99 centov)

 

3. Pre najkrajšie fotografie

Na to, či sneží, sa dnes už vôbec nepotrebujeme pozerať von oknom. Ako to funguje? Možno je to smutné, ale stačí vám odblokovať mobil a spustiť Facebook. Narazíte na záplavu fotografií zo všetkých strán.

Aby tá vaša vyzerala čo najlepšie, stačí trochu citu pre fotografovanie a šikovná aplikácia, ktorá snímku urobí dokonalejšiou. Jednou z najlepších možností je stiahnuť si aplikáciu VSCO Cam, ktorá patrí medzi najoceňovanejšie v práci s fotografiami.

Okrem šikovných filtrov tu nájdete desiatky možností na editáciu, no vo forme, kde ich zvládne každý. Nemusíte byť expertom.

Stačí sa len zaregistrovať, inšpirovať sa a zdieľať.

 

VSCO Cam pre Android

VSCO Cam pre iTunes

Bonus:

Ak hľadáte appku na odhŕňanie snehu z auta alebo chodníka pred domom, taká neexistuje. Tak ak môžete, „užite“ si ten sneh aj v radosti. 

 

Snímky: autor, TASR

01 - Modified: 2007-03-01 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Ondrejička v Trezore
01 - Modified: 2024-04-12 22:00:00 - Feat.: - Title: Vyklápací smartfón, ktorý stojí polovicu ceny Z Flipu od Samsungu? Áno, ale nákup nebude jednoduchý 02 - Modified: 2024-04-09 22:00:00 - Feat.: - Title: Toto sú najpredávanejšie telefóny všetkých čias. Vládne im roky sa trápiaca značka 03 - Modified: 2024-04-03 05:58:18 - Feat.: - Title: Spolupráca s Leicou sa vyplatila. Kompaktná vlajková loď z Číny ale dokáže viac ako len fotiť 04 - Modified: 2024-03-29 11:00:00 - Feat.: - Title: Nabitú strednú triedu dopĺňa čínska novinka. Láka takmer bezrámčekovým displejom a fotografickou výbavou 05 - Modified: 2024-03-20 11:00:00 - Feat.: - Title: Motorola chystá predstavenie špičkového smartfónu. Spoločnosť odhalila jeho dizajn a prítomnosť AI
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
16. apríl 2024 19:33