StoryEditor

Sedem vecí, ktoré môžete odteraz robiť s Androidom. Konečne

23.03.2015, 23:00
Autor:
bopbop
Každá nová verzia Androidu prinesie nové možnosti a funkcie telefónu. Nie je tomu inak ani pri verzii Lollipop 5.1.

Najnovší operačný systém prináša viacero vylepšení, ktoré z Androidov urobia zas o čosi lepšie zariadenia. Pozrite sa na ne s nami.

Pristupujte k rýchlym nastaveniam aj napriek zamknutému telefónu

V najnovšej verzii môžete pristupovať k rýchlym nastaveniam aj pri zamknutom telefóne. Stačí rýchlo potiahnuť prstom z hora dolu a nastavenia sa otvoria. A to aj v prípade, ak telefón chráni PIN alebo iný spôsob blokovania. Pomôže vám to napríklad rýchlo prepnúť telefón na vibrovanie alebo vypnúť Wifi.

Ochrana zariadenia

Po novom si môžete nastaviť ochranu telefónu, ktorá vydrží aj po preformátovanie operačného systému. Na to, aby ju prípadný zlodej prelomil, bude musieť vložiť vaše heslo do služieb Google. Telefóny a najmä vaše súkromie je tak opäť o niečo viac chránené.

Nastavte si vlastné rýchle nastavenia

Vývojári operačného systému Android dali konečne možnosť prispôsobiť si panel rýchlych nastavení. Nebudete tak musieť mať medzi položkami tie, ktoré nepoužívate. Sprehľadníte si tak výber.

Android ignoruje pokazené Wifi

Ak sa automaticky pripájate k dostupným Wifi sieťam, stane sa vám, že ste pripojený aj k tým, ktoré nejdú. Váš telefón si ich zapamätá a kým nebudú opravené alebo dobre nastavené, tak sa k nim zbytočne automaticky pripájať nebude.

Nastavte zvuky mobilu počas prehrávania hudby

Nič svetoborné, ale niekedy sa vám toto vylepšenie môže hodiť. Doteraz ste pri počúvaní hudby nemohli nastaviť zvuky telefónu, podarilo sa vám iba stíšiť alebo zvýšiť hlasitosť hudby. Teraz vám postačí kliknúť na hardvérový gombík hlasitosti a stlačiť ikonu zvončeka. Otvoria sa vám nastavenia zvukov. Bez prerušenia hudby môžete nastaviť zvuky pre notifikácie, budík, či zvonenie.

Chytrejšie bezdrôtové siete

Doteraz ak ste v rýchlych nastaveniach klikli na ikonu Wifi alebo Bluetooth, tak sa iba zapli alebo vypli. Po novom môžete stlačiť aj malú šípku vedľa ikon, ktorá vám otvorí kontextové menu. Z neho si môžete vybrať, k akej sieti alebo zariadeniu sa má telefón pripojiť.

Ticho až do budíka

Potrebujete byť k dispozícii šéfovi ale inak nechcete byť vyrušovaný až do rána? Nová verzia operačného systému dovoľuje nastaviť dôležitých ľudí, ktorých zvonenie budete počuť vždy. Nastavenie sa môže automaticky zrušiť zvonením vášho budíka. Po ňom budete počuť všetky notifikácie aj volania.

01 - Modified: 2007-04-20 14:52:00 - Feat.: 0 - Title: Podľa analytikov NBS v utorok opäť zníži kľúčovú sadzbu
01 - Modified: 2024-04-13 13:30:00 - Feat.: - Title: Nový portál územného plánovania uľahčí viaceré veci. Čo všetko sa dá vybaviť? 02 - Modified: 2024-04-12 14:00:00 - Feat.: - Title: Messenger opravuje smiešne nedostatky a pridáva nové funkcie 03 - Modified: 2024-04-15 09:00:00 - Feat.: - Title: Stavebníctvo sa budúci rok dočká zásadných legislatívnych zmien. Viaceré z nich už vstúpili do platnosti 04 - Modified: 2024-04-04 13:30:00 - Feat.: - Title: Čo všetko sa tento rok mení pre seniorov? Prinášame vám v spolupráci s expertmi 20 otázok a odpovedí 05 - Modified: 2024-03-11 12:38:32 - Feat.: - Title: Sklenený chrbát, AI, väčší displej, ale len minimálne zmeny hardvéru. Samsung vylepšil svoje bestsellery
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 06:04