StoryEditor

Nestačí vám obyčajná selfie? Vyfoťte sa v 3D

30.07.2014, 00:00

Kombinácia špeciálneho nástavca na optiku fotoaparátu tabletu iPad a nová aplikácia vám umožní robiť 3D fotky. Čo sa tak odfotiť a potom si v 3D tlačiarni nechať vytlačiť vlastnú figúrku?


V novembri minulého roka sa na Kickstarteri úspešne vybralo vyše jeden a štvrť milióna dolárov na zariadenie nazvané Structure Sensor. To dokáže zaznamenávať obraz v 3D, a to rovnako jednotlivé predmety, ale aj celý priestor interiéru, v ktorom sa nachádzate. Ďalej sa prezentuje ako nástroj na hranie hier v rozšírenej realite alebo prostredník pri vytváraní modelov pre 3D tlačiarne. Teraz sa konečne objavila aplikácia, ktorá toto zariadenie dokáže prepojiť s vašim iPadom. Volá sa Itseez3D a dá zadarmo stiahnuť v iTunes. Samozrejme, budete potrebovať aj spomenutý Structure Sensor, ktorý stojí okolo 290 eur. 3D selfie tak je zatiaľ pomerne drahý špás. 

Dizajnérom, grafikom, vývojárom a mnohým ďalším však môže byť tento nástroj veľmi užitočným pomocníkom. Modelovanie objektov bude vďaka Structure Sensoru oveľa jednoduchšie, rovnako tak aj zaznamenávanie vzhľadu interiéru, či už pre potreby architekta alebo na vytváranie virtuálnej prehliadky. Ponúka sa aj celý rad možností pri hraní hier, keď vaša herná postava môže vyzerať úplne presne ako vy.
Je až prekvapivé, s akým množstvom detailov aplikácia Itseez3D objekty zaznamenáva. „Veľa rýchlo sme si všimli obrovský potenciál Structure Sensor a naša aplikácia predstavuje snahu pokračovať v rozvíjaní tejto technológie vnímania priestoru," povedal pre server TechCrunch tvorca aplikácie Itseez3D Victor Erukhimov.

Fotenie seba samého je podľa servera TechCrunch trochu tvrdší oriešok, pretože sa musíte zaznamenať zo všetkých uhlov, príliš netriasť objektívom a nežmurkať. Paradoxne tak na foteniu selfie bude asi lepšie využiť pomoc kamaráta. Ako vhodné úložisko pre tieto „pokročilé selfies", ale aj iné objekty, sa ponúka napríklad server Sketchfab, ktorý je špecializovaný na ukladanie a prezentovanie vlastných 3D.
Aplikácia je primárne vyvíjaná pre iPad, ale dobrý hacker by údajne mal byť schopný Itseez3D spustiť na akomkoľvek inom iOS zariadenia. Navyše firma Occipital, ktorá stojí za výrobou Structure Sensoru, už plánuje prispôsobiť veľkosť zariadenie práve pre smartfóny. Platforma Android ale tiež nezostáva vynechaná, aj keď na aplikáciu párujúcu funkcie snímania a samotného zariadenia sa stále čaká.

iDnes.cz

01 - Modified: 2006-08-24 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: komentáre pod grafy
01 - Modified: 2024-04-20 11:00:00 - Feat.: - Title: Nahlás zle zaparkované auto a ešte dostaneš zaplatené. Toto mesto spustilo jedinečnú aplikáciu, ľudia ju milujú aj nenávidia 02 - Modified: 2024-04-14 05:30:00 - Feat.: - Title: Chcete zarábať na sledovaní sociálnych sietí? TikTok to možno čoskoro umožní 03 - Modified: 2024-04-14 07:00:00 - Feat.: - Title: Okukovanie dám je populárny, neškodný a lichotivý spôsob trávenia času. Znázorňuje slávna fotka, ktorá sa stala ikonou feministiek 04 - Modified: 2024-03-20 14:05:22 - Feat.: - Title: Systém na porovnávanie cien v obchodoch by mal byť do konca roka, oznámil Kamenický 05 - Modified: 2024-03-19 09:16:34 - Feat.: - Title: Britská princezná po špekuláciách medzi ľuďmi: Pozrite si zrejme prvé zábery Kate na verejnosti
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
23. apríl 2024 07:28