StoryEditor

5 dôvodov, prečo si nekúpim nový iPhone (ani ten ružový)

10.09.2015, 19:19
Veľké predstavenie, Apple aj Microsoft na jednom pódiu, skvelý tablet a naozaj dobrý nový iPhone. No aj tak si ho nekúpim. Apple ma totiž sklamal.

Už počas veľkého predstavenia Applu, ktoré prinieslo veľké novinky, som mal trochu zvláštny pocit. Pozeral som sa na video stream, čítal niekoľko live prenosov a pracoval na tom, ktorý pripravoval pre vás HNonline.sk. No stále sa mi zdalo, že toto som už niekde videl.

Priznám sa, že od začiatku som vlastne čakal len na jedinú vec. Na ružový iPhone. Považoval som ho za najväčší ťahák, ktorý nakoniec možno už počas prvých dní v predajni zlomí rekordy predajnosti. Nemusíte sa obávať, nechcel som si ho kúpiť, chcel som ten zlatý. Ale nič také sa nestane.

A tu je päť mojich dôvodov, prečo to tak bude:

1. Motorola Moto X Pure Edition

Môj obľúbený kúsok súčasnosti a zároveň najväčší ťahák. Aj keď bude pod takýmto označením dostupný len v USA (ale eBay je cesta), veľkou výhodou je, že je pripravený na používanie v rôznych sieťach a nie je tým pádom blokovaný. Pre mňa bude kombinácia drevenej zadnej časti a skvelého zariadenia úplne ideálna. A k tomu takmer nedotknutý najnovší Android.

2. Mi Note Pro

Vlajková loď čínskeho výrobcu s pozláteným rámom. Skvelý kúsok s nadupaným hardvérom. Má síce už viac ako pol roka, ale medzi konkurenciou sa nestratí. Mierna úprava systému Android v tomto phablete nikomu neuškodí a zožala celkom pozitívne reakcie aj vo svete odborníkov na technológie.

3. Huawei Mate S

Toto síce nie je úplne môj tip, ale presvedčil ma kolega, ktorý je zástancom tohto zariadenia. Musím uznať, že len faktom, že predbehol Apple pri technológii Force Touch, ktorú použil na displeji svojho zariadenia ešte predtým, ako ho ukázal aj Apple, si ma trochu získal.

4. Samsung Galaxy Note 5

Pozdravujem svojho kolegu Drahomíra Pioka ako 100-percentného applistu a nášho odborníka na technológie, ale takáto náklonnosť k nahryznutému jablku nie je nič pre mňa. Trochu ma už nebaví pozerať sa na to, že iPhonu pridajú to, čo už konkurencia prezentuje rok a potom ho predáme najdrahšie, ako sa dá. To už radšej siahnem po Samsungu Galaxy Note 5.

5. iPad Pro

Na túto stratégiu však moja schizofrenická duša ešte niekedy zaberie. iPad Pro ma totiž dostal. Aj keď je v ňom vidieť trochu Microsoftu a ich Surface-u, ale to nevadí. V tomto prípade to Timovi Cookovi a Apple odpustím. Je to jedno zo zariadení, ktoré budem zvažovať ako ďalšiu investíciu do technológií, aj keď nenahradí môj terajší telefón, ale skôr nechám odpočívať svoj laptop.

01 - Modified: 2007-09-14 11:54:06 - Feat.: 0 - Title: Ivan Gašparovič na zozname klientov nebankoviek nie je
01 - Modified: 2022-03-25 11:54:19 - Feat.: - Title: Túto appku si radšej okamžite vymaž. Kradne citlivé údaje 02 - Modified: 2021-12-12 22:58:26 - Feat.: - Title: iPhone 13 mini je malá raketa 03 - Modified: 2021-08-09 07:56:35 - Feat.: - Title: Apple vyráža do boja proti pedofílii: V iPhonoch chce hľadať fotky zneužívaných detí 04 - Modified: 2020-10-14 16:29:24 - Feat.: - Title: Apple spravil niečo, čo sme ešte nezažili. Jeho ťah vytvorí predajný hit 05 - Modified: 2020-09-12 22:13:30 - Feat.: - Title: iPhone nie je najpokrokovejší. Ľudia ho však chcú kvôli špeciálnemu dôvodu
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 20:48