StoryEditor

Súboj lacných dvojičiek z Číny nemá jasného víťaza. Poradíme vám, ktorý je vhodný pre vás

08.03.2024, 07:30
  • Dve dcérske značky čínskej firmy Xiaomi sú známymi hráčmi na trhu lacných smartfónov.
  • Redmi a Poco pre tento rok predviedli opäť zaujímavé zariadenia, ktoré budú bojovať o menej náročných používateľov.
  • V tomto teste vám prinášame porovnanie základných modelov Redmi Note 13 a Poco M6 Pro.

Čínska spoločnosť Xiaomi bola dlhé roky slávna svojimi lacnými zariadeniami Redmi, ktoré sa stali obľúbenou voľbou pre tých, ktorí nepotrebujú najvýkonnejšie zariadenia. Časom však čínsky výrobca prišiel na trh aj so značkou Poco. Tá mala priniesť vyšší výkon a menej kompromisov.

Postupne sa ale modely oboch rád začali na seba viac podobať, až sme sa dostali k aktuálnym modelom. Ich podoba je navonok zjavná, to isté platí aj o rozmeroch.  Kým zvonku rozdiely nájdete iba ťažko, hardvérová výbava je dostatočne odlišná. 

V priebehu dvoch týždňov sme testovali základný model série Redmi Note 13 a najslabšie z januárových predstavených zariadení značky Poco, ktorým je M6 Pro. Ich cena mierne prekračuje 200 eur a my sa vám pokúsime poradiť, ak si budete chcieť vybrať práve jeden z týchto modelov.

Konštrukcia

Z hľadiska konštrukcie ide o smartfóny, ktoré sú si náramne podobné. Vďaka rovnakej veľkosti displeja je aj zvyšok rozmerov veľmi podobný. Nejde vôbec o malé smartfóny, ale model Poco je o jeden milimeter nižší a jeho šírka je o 0,6 milimetra menšia ako v prípade modelu Redmi.

Hrúbka zariadení je totožných 8 milimetrov a rovnaký je aj použitý materiál. Bočný rám a aj zadná strana sú tvorené plastom, aj keď na zadnej strane nájdeme lesklý plast podobný sklu. Nevýhodou tohto riešenia je veľké množstvo zachytených odtlačkov prstov a prachu na zadnej strane zariadení.

Drobné rozdiely na tele sú takmer nebadateľné, najvýraznejším je odlišná poloha slotu na SIM kartu, teda s výnimkou názvu výrobcu, ktorý je uvedený na zadnej strane. Inak sa líšia iba počtom okrúhlych výrezov mikrofónu a reproduktoru a tvarom infračerveného vysielača.

Netreba zabudnúť ešte na odlišnosti v ponúkaných farbách a matnom plaste v hornej časti zadnej strany Poca M6 Pro. Zariadenia rozoznáte ešte podľa faktu, že model Redmi má selfie kameru ohraničenú výrazným strieborným krúžkom.

image

Zľava Poco M6 Pro a Redmi Note 13. FOTO: Patrik Koreň/HN

V ostatných dizajnových parametroch však r...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-27 22:00:00 - Feat.: - Title: Nie je vlajkovou loďou, ale je hodná tohto pomenovania. Nová Motorola ponúka top funkcie za výhodnú cenu 02 - Modified: 2024-04-26 12:00:00 - Feat.: - Title: Čínska značka tento rok zatlačí na pílu. Svoju obľúbenú sériu vybaví prémiovými funkciami 03 - Modified: 2024-04-26 12:00:00 - Feat.: - Title: Prvá jazda s novou Daciou Duster. Odolný klasik zdražel a dostal miesto dieselu hybrid 04 - Modified: 2024-04-27 22:00:00 - Feat.: - Title: Obľúbené české SUV spravilo veľký skok vpred. Slovákom však poriadne zamotá hlavu 05 - Modified: 2024-04-26 11:30:00 - Feat.: - Title: RECENZIA: Konečne poriadny historický seriál. Šógun je plný intríg, krvavých katán a kurtizán
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
28. apríl 2024 00:51