AP Photo/Carolyn Kaster
StoryEditor

Vojna medzi Trumpom a novinármi pokračuje. CNN bojkotuje vianočný večierok

29.11.2017, 06:45
Autor:
TASRTASR
V Bielom dome sa z rozhodnutia americkej televízie tešia.

Napätý vzťah medzi americkým prezidentom Donaldom Trumpom a spravodajskou televíziou CNN nabral v utorok nové rozmery. Televízia odmietla účasť na tradičnom vianočnom večierku Bieleho domu pre médiá. Ten odkázal, že od CNN konečne prišla dobrá správa. 

Spravodajská televízia sa v reakcii na opakované obvinenia prezidenta voči nej rozhodla bojkotovať vianočný večierok, ktorý sa uskutoční tento piatok. Trump viackrát uviedol, že správy CNN sú nepravdivé, neúprimné a hanbou spravodajstva. Posledná slovná prestrelka sa začala uplynulý víkend a pokračuje. 

Predčasné Vianoce

"Z dôvodu prezidentových opakovaných útokov na slobodu tlače a CNN si myslíme, že nie je vhodné s ním oslavovať. Nepôjdeme tam ako pozvaný hosť. Pre prípad potreby tam len vyšleme spravodajský štáb," citoval nemenovaného hovorcu CNN spravodajský portál Politici. Rozhodnutie CNN potvrdila aj televízia Fox Nes. 

Biely dom na tento krok reagoval prostredníctvom hovorkyne Sarah Sandersovej. "Vianoce prišli predčasne. Konečne dobrá správa od CNN,“ napísala Sandersová na svojom twitterovom účte. 

Sviatočná nálada nepomáha

Médiá pripomenuli, že každoročný vianočný večierok v Bielom dome býval vždy príležitosťou na neformálnejšie zoznámenie sa novinárov s tými, o ktorých píšu.  

"Vzťah medzi Trumpom a CNN už prekysol natoľko, že ani v záujme zdieľania sviatočnej nálady už nie je možné aspoň na chvíľu zabudnúť na vzájomné rozpory," napísal denník USA Today a dodal, že Trump uráža CNN už roky.  

Noviny pripomenuli, že toto nie je po prvý raz, keď napätý vzťah Trumpa s médiami ovplyvnil tradičnú spoločenskú udalosť. V apríli sa prezident nezúčastnil na slávnostnej večeri Bieleho domu pre novinárov. Krátko predtým označil tlač za "nepriateľa amerického ľudu".

01 - Modified: 2024-04-12 15:19:10 - Feat.: - Title: O život prišli dvaja generáli. Iránska vyhrážka Izraelu je skutočná, tvrdí Biely dom 02 - Modified: 2024-04-10 05:11:52 - Feat.: - Title: Je to nezmysel. Biely dom odmietol ruské vyšetrovanie podpory terorizmu zo strany Západu 03 - Modified: 2024-04-01 21:02:00 - Feat.: - Title: Izraelské kroky k zákazu al-Džazíry sú znepokojujúce, reaguje Biely dom 04 - Modified: 2024-03-28 17:08:48 - Feat.: - Title: Biely dom označil tvrdenia Kremľa o útoku pri Moskve za šírenie nezmyslov 05 - Modified: 2024-03-22 16:32:03 - Feat.: - Title: Biely dom odsúdil raketové útoky Ruska na Ukrajinu
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
20. apríl 2024 05:31