StoryEditor

Polícia už vie, kto spáchal útoky

Pri štvrtkových bombových atentátoch v Londýne možno zahynuli všetci štyria útočníci v metre, ako aj autobuse, informovala o tom britská televízna stanica Sky News citujúc policajné zdroje. Záznam útočníkov má polícia z priemyselnej televízie v metre a zisťuje, či zahynuli v troskách vlaku.

Pri štvrtkových bombových atentátoch v Londýne možno zahynuli všetci štyria útočníci v metre, ako aj autobuse, informovala o tom britská televízna stanica Sky News citujúc policajné zdroje. Záznam útočníkov má polícia z priemyselnej televízie v metre a zisťuje, či zahynuli v troskách vlaku. Jeden z nich bol ohlásený ako nezvestný a prinajmenšom jednu osobu identifikovali z pozostatkov. V rámci vyšetrovania útokov zatkol Scotland Yard jednu osobu pri operácii, ktorá sa uskutočnila v severnom Anglicku. Polícia zároveň evakuovala stanicu v Lutone, severne od britskej metropoly. Cieľom akcie bolo bezpečne zaistiť auto, ktoré sa zrejme použilo pri útokoch.
Britská polícia včera prehľadala päť domov v severnom Anglicku, viedli ju k tomu významné indície z doterajšieho vyšetrovania teroristických útokov, pri ktorých zahynulo 52 ľudí. Scotland Yard sa domnieva, že všetky štyri nálože vyrobil jediný človek. Na všetkých štyroch miestach explózií sa totiž našli podobné diely. Čo sa týka pôvodu výbušnín, píše Times, podľa polície boli možno prepašované z Balkánu. Podľa médií sa prehliadky uskutočnili v domoch v Leedsi, asi 300 kilometrov severne od Londýna. Polícia v tomto meste urobila najmenej jednu "kontrolovanú explóziu," aby získala vstup do jedného z prehľadávaných domov. Policajný hovorca potvrdil, že na mieste bola i armáda.
Operácia je prvou hlásenou raziou v rámci - ako hovorí polícia - vyšetrovania najväčšieho miesta činu v histórii Anglicka.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
25. apríl 2024 16:02