13.04.2005, 00:00

Minister obrany Ruskej federácie Sergej Ivanov oznámil, že jeho krajina bude spoločne s NATO pracovať na budovaní protiraketového systému v rámci celej Európy. Informovala o tom ruská agentúra Interfax. (TASR)
Estónsky parlament včera pomerom 53:40 schválil novú koaličnú vládu premiéra Andrusa Ansipa. Tá nahrádza doterajší kabinet ministerského predsedu Juhana Partsa, ktorý odstúpil koncom marca. (ČTK)
Poľská vláda sa včera rozhodla stiahnuť svojich vojakov z Iraku do konca tohto roku. Informoval o tom poľský minister obrany Jerzy Szmajdziňski. (TASR)
Sedemnásť Iračanov prišlo včera podľa informácií televízie al-Džazíra o život, keď americké letecké sily zaútočili na irackú obec al-Is neďaleko hraníc so Sýriou. (TASR)
Americký minister obrany Donald Rumsfeld včera v Iraku varoval lídrov krajiny pred politickými čistkami a korupciou. (TARS)
Belehrad je pripravený na priame rokovania s kosovskými lídrami o budúcnosti spornej provincie. Oznámil to medzinárodný vyslanec Michael Scheffer. (TASR)
Americký prezident George W. Bush ocenil politickú cestu bývalého nemeckého spolkového kancelára Helmuta Kohla, ktorý nedávno oslávil 75. narodeniny. (TASR)
Približne 40 hodín po zrútení deväťposchodovej továrne v bangladéšskej Dháke stúpol včera počet mŕtvych obetí na 35. (TASR)
Holandský architekt Rem Koolhaas prevzal v katalánskej Barcelone Cenu Miesa van der Roheho Európskej únie za architektúru, a to z rúk európskeho komisára zodpovedného za oblasť vzdelávania, kultúry a jazykovej rôznorodosti, Slováka Jána Figeľa. (TASR)
V Európskom parlamente opäť neprešiel pokus spochybniť Štrasburg ako jeho sídlo a začať tak proces smerujúci k sústredenie všetkých aktivít parlamentu do Bruselu. Poslanci včera neschválili príslušnú pasáž v správe o rozpočtovej uzávierke za rok 2003, ktorá na to vyzývala. Sťahovanie poslancov a celého personálu jedenkrát mesačne z Bruselu do 500 kilometrov vzdialeného Štrasburgu a udržovanie sídla, ktoré sa využíva iba 60 dní v roku, stojí úniu 200 milión eur ročne. (TASR)

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
20. september 2024 14:27