StoryEditor

Poliakov držali priekupníci v Taliansku ako otrokov

19.07.2006, 00:00
Talianska polícia v spolupráci s poľskými kolegami rozbila veľký zločinecký gang, ktorí obchodoval s ľuďmi. Dobre zorganizovaní priekupníci nelegálne verbovali stovky Poliakov a sľubovali im dobrú prácu na paradajkových plantážach v Taliansku. Tam ich však držali v neľudských podmienkach, nútili ich tvrdo pracovať a zo žien urobili prostitútky.

Talianska polícia v spolupráci s poľskými kolegami rozbila veľký zločinecký gang, ktorí obchodoval s ľuďmi. Dobre zorganizovaní priekupníci nelegálne verbovali stovky Poliakov a sľubovali im dobrú prácu na paradajkových plantážach v Taliansku. Po príchode na juh Talianska však odobrali Poliakom pasy a zatvorili ich do strážených táborov. Tam ich držali v neľudských podmienkach, nútili tvrdo pracovať a ženy prostituovať. Tých, ktorí sa omietli podriadiť brutálnemu režimu, zbili a mladé dievčatá znásilnili. Pracovné tábory strážili ozbrojení muži.
Na zlú situáciu upozornili rodiny, ktoré zostali v Poľsku, a tiež poľskí diplomati, s ktorými sa skontaktovali niektorí, ktorým sa podarilo utiecť. Podľa neoficiálnych informácií z talianskej polície bol dokonca jeden človek zavraždený. Policajná akcia prebiehala takmer súčasne v Taliansku aj v Poľsku. Okrem Poliakov a Talianov sú do obchodovania s ľuďmi zapojení aj občania Ruskej federácie. Gangu sa do juhotalianskeho regiónu Aqulia a na Bari prihlásilo niekoľko tisíc ľudí.
Policajti, ktorí videli v akých podmienkach zneužívaní Poliaci žili, prirovnali situáciu k otroctvu. Dvadsaťpäť zadržaných zatiaľ obvinili z obchodu s ľuďmi, z obmedzovania osobnej slobody a z násilných trestných činov.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
24. apríl 2024 14:46