StoryEditor

Osudná noc

14.12.2006, 23:00

Dovolenka
-- 30. augusta 1997 sa Diana a jej priateľ Dodi vrátili z plavby po Stredozemnom mori. Plánovanú večeru v hoteli Ritz zrušili pre obrovskú pozornosť médií -- rozhodli sa večerať na inom mieste.
Cesta
-- 31. augusta 1997 krátko po polnoci sa pred hotelom zhromaždili fotografi. Pár opustil hotel zadným východom. Ich auto riadil jeden z členov ochranky hotela, Henri Paul. Vedľa vodiča bol ochrankár a vzadu princezná s Dodim. Krvný test neskôr potvrdil, že alkohol v krvi vodiča vysoko presahoval limit.
Autonehoda
-- Návnada na novinárov nevyšla. Auto prenasledovali paparazzi. Iba päť minúť po tom, ako opustili hotel, auto narazilo v tuneli pod námestím Place d´Alma. Náraz do steny odhodil auto do jedného z pilierov. Rýchlosť polícia odhadla na 118 až 155 kilometrov za hodinu.
-- Za sedem minút bola na mieste záchranka. Vzadu bola zakliesnená princezná ešte pri vedomí. Jej priateľ bol pravdepodobne už mŕtvy. Šofér zomrel a člen ochranky mal ťažké zranenia.
-- Princeznú sa podarilo vyslobodiť až o pol hodiny. Na mieste jej podali prvú pomoc a odviezli ju do nemocnice. Počas cesty prekonala dve zástavy srdca. Napriek veľkej starostlivosti lekárov, princezná Diana zomrela na následky vážneho poranenia srdca a pľúc o 4. hodine ráno.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
20. apríl 2024 09:37