Donald TrumpReuters
StoryEditor

Donald Trump: Neviem o nikom, kto by ma mohol poraziť. Zdá sa, že si všetci želajú, aby som vyhral ďalšie voľby

15.07.2018, 09:15
Autor:
ČTKČTK
Prezident si vraj už tiež vybral šéfa volebného tímu, ktorý mu má pomôcť zabezpečiť zotrvanie v Bielom dome ďalšie štyri roky.

Šéf Bieleho domu Donald Trump je plne odhodlaný kandidovať v amerických prezidentských voľbách v novembri 2020 a nevie o nikom, kto by ho mohol poraziť. Vyhlásil to v rozhovore so známym britským televíznym moderátorom Piers Morganom.

Americký prezident sa so svojím zámerom uchádzať sa o ďalší mandát nijako netají.

"Zdá sa, že si to všetci želajú"

Do prípravy na budúce voľby sa pustil v podstate okamžite po svojej minuloročnej januárovej inaugurácii. Rozhovor, ktorý Trump poskytol Morganovi v piatok počas svojej návštevy Británie, zverejnil dnes britský bulvárny denník The Mail on Sunday.

Na otázku, či plánuje kandidatúru v nasledujúcich prezidentských voľbách v roku 2020, odpovedal:

"Mám to plne v úmysle. Zdá sa, že si to všetci želajú." Dodal pritom, že nepozná žiadneho demokrata, ktorý by nad ním mohol zvíťaziť.

"Nevidím nikoho takého. Poznám ich všetkých a nikoho takého nevidím," vyhlásil. Trumpov volebný štáb tento rok vo februári oznámil, že prezident zhromaždil na novú volebnú kampaň v priebehu minulého roka 22 miliónov dolárov.

Prezident si vraj už tiež vybral šéfa volebného tímu, ktorý mu má pomôcť zabezpečiť zotrvanie v Bielom dome ďalšie štyri roky. Tím má viesť politický stratég a počítačový expert Brad Parscale, ktorý predstavoval kľúčovú podporu pre Trumpovo víťazstvo aj v roku 2016.

Trump: Britská kráľovná je neuveriteľná žena

V rozhovore sa Trump vyjadril tiež k svojmu piatkovému stretnutiu s britskou kráľovnou Alžbetou II. na hrade Windsor.

"Je to neuveriteľná žena, je tak bystrá a krásna, a keď hovorím krásna, myslím tým vo vnútri aj navonok," ocenil americký prezident 92-ročnú britskú panovníčku. Podľa Trumpa sa rozhovor týkal aj brexitu, o ktorom kráľovná vyhlásila, že to je veľmi zložitý problém.

O podrobnostiach debaty s kráľovnou hovoriť nechcel, uviedol však, že to bol pohodový rozhovor.

Na otázku, či si myslí, že panovníčke padol do oka, odpovedal, že za ňu nechce hovoriť. "Ale poviem vám, že ona sa mi páčila. To zvyčajne pomáha. A mne sa páčila moc," dodal.

01 - Modified: 2024-04-26 19:43:43 - Feat.: - Title: USA odložili plánované sankcie voči jednotkám izraelskej armády 02 - Modified: 2024-04-26 18:06:40 - Feat.: - Title: USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd dolárov 03 - Modified: 2024-04-26 16:27:41 - Feat.: - Title: Spojené štáty stiahnu časť svojich vojakov z Čadu 04 - Modified: 2024-04-26 13:48:48 - Feat.: - Title: Index výdavkov na osobnú spotrebu v USA v marci vzrástol viac, ako sa čakalo 05 - Modified: 2024-04-26 11:44:36 - Feat.: - Title: Poháňanie ruského priemyslu ohrozuje aj Európu. Vojna na Ukrajine by bola bez Číny ťažká, vyhlásil Blinken
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
26. apríl 2024 22:05