TASR/DPA
StoryEditor

Vo Frankfurte evakuovali letisko. Bezpečnostní úradníci sa dopustili chyby pri kontrole

07.08.2018, 13:23
Autor:
ČTKČTKTASRTASR
Čiastočná evakuácia letiska sa po troch hodinách skončila a dotknutý terminál je znova v prevádzke.

Nemecká polícia evakuovala v utorok časť terminálu na letisku vo Frankfurte nad Mohanom pre obavy, že najmenej jedna osoba mohla prejsť do bezpečnostnej zóny letiska bez kontroly. Informuje o tom agentúra AP.

Polícia uviedla, že pozastavila nástup do lietadla v zóne A v Termináli 1, kde prebiehala evakuácia.

Policajná hovorkyňa Julia Thielová pre AP povedala, že "existujú indície, podľa ktorých najmenej jedna osoba vstúpila do zabezpečenej zóny A neoprávnene".

Čiastočná evakuácia letiska sa približne po troch hodinách skončila a dotknutý terminál je znova v prevádzke. Na Twitteri o tom informovala nemecká Spolková polícia.

"Dotknuté zóny sú otvorené a prevádzka sa obnovila. Ďakujeme všetkým cestujúcim a zamestnancom letiska za pochopenie a disciplinované správanie!" napísali nemeckí policajti v správe.

Polícia nakoniec na twitteri vysvetlila, že išlo o chybu, ktorej sa dopustil bezpečnostný úradník pri kontrole štvorčlennej francúzskej rodiny.

Kontrola skupine povolila postúpiť ďalej do bezpečnostnej zóny, hoci test, ktorý zisťuje stopy výbušnín bol pozitívny. Rodina bola neskôr vyhľadaná, znovu preverená a potom jej bolo umožnené pokračovať v ceste. Z akého dôvodu bol test pozitívny, polícia nespresnila.

Koľko pasažierov tento incident na najväčšom nemeckom letisku zasiahol, nie je dosiaľ známe. Podľa denníka Bild sa evakuácia dotkla stoviek ľudí.

Letecká spoločnosť Lufthansa podľa agentúry DPA v dôsledku incidentu pozastavila na letisku veľkú časť svojich aktivít. V zónach A a Z nemohli cestujúci vystupovať ani nastupovať do lietadiel. Stroje museli čakať s cestujúcimi na palube. Na frankfurtskom letisku sa nachádza ďalší terminál, ktorého chod incident neovplyvnil.

01 - Modified: 2024-04-06 09:00:00 - Feat.: - Title: ZOZNAM Skvelá správa pre milovníkov cestovania. Z bratislavského letiska sa teraz dostaneš do desiatok obľúbených destinácií 02 - Modified: 2024-03-31 17:03:55 - Feat.: - Title: Britské letiská očakávajú dva milióny cestujúcich do zahraničia počas Veľkej noci 03 - Modified: 2024-03-31 11:00:00 - Feat.: - Title: Príbeh ako z filmu Terminál. Muž býval mesiace na letisku: Z dôchodku si nedokázal zaplatiť podnájom 04 - Modified: 2024-03-21 08:37:10 - Feat.: - Title: Fantastická správa pre cestovateľov z východu Slovenska. Ryanair z Košíc spúšťa novú linku do milovanej destinácie Slovákov 05 - Modified: 2024-02-23 05:54:35 - Feat.: - Title: Sídlom nového úradu EÚ na boj proti praniu špinavých peňazí bude Frankfurt
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
19. apríl 2024 04:40